|
![]() |
#1 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
[batch script] Oneliner za rekurzivno koristenje CLI LAME-a
Pozdrav svima, evo jedne sitnice koja mi je uzela par sati vremena, pa mozda nekom dodje taman - naime, originalno je trebalo pokupiti fileove i samljeti ih kroz CLI parser i da je pomogucnosti sto vise Windows portabilnije. Jedina opcija bila je batch (PowerShell i druge opcije bi bile preveliko drkanje), jer je pokretabilno out of the box na prakticki svakom NTnoidnom sustavu. Zazvonilo mi je da vec duze vremena trazim "nesto" sto bi mi omogucilo da dvoklikom citav disk/folder rekurzivno prebacim u MP3, a da ne zauzima pola gigabajta, treba cetri NetFrameworka i najmanje dva service packa. Ne znam postoji li ovakva prica jos u real time implementaciji, no ovaj oneliner se moze nauciti napamet, pa ako nekom uztreba na brzinu... Rezultat je nize: Code:
::Usage ::Replace "dir /b /s" with "dir /b" to use script non-recursively ::Replace "*.wav" with extension that you require ::Replace ""D:\My Documents\Aplikacije\EAC\lame64\lame.exe"" (with ::quotations) with your LAME path. Spaces in path are acceptable. ::Replace -V0 with any LAME argument that you require. ::Script will take file name, omit original extension, append .mp3 ::extension and save file in source folder. Original file is removed ::after encoding. If you wish to keep the original file, remove ::"&& del "%%g") and parenthesis between "do" and LAME path. @echo off cls for /f "tokens=*" %%g in ('dir /b /s *.wav') do ("D:\My Documents\Aplikacije\EAC\lame64\lame.exe" -V0 "%%g" "%%~dpng.mp3" && del "%%g")
Programer Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest. Zadnje izmijenjeno od: Bubba. 14.09.2010. u 00:41. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|