Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.02.2012., 15:20   #1
jollyb
4K FTW
Moj komp

jollyb's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
(riješeno) Spajanje Android moba <-> komp (i share printera)

Ovako,
imam Win 7 pro 64-bit, koristim Android mob Motorola Defy za rad i povezivanje s kompom u smislu sljedećih funkcija:
- daljinski na mobitelu, aplikacija Win Remote, na kompu Windows Remote Service
- Total Commander app na mobu, FTP server na kompu (Quick ‘n Easy FTP Server Pro) za prebacivanje podataka
- MyPhoneExplorer Client na mobu, MyPhoneExplorer na kompu za sinkronizaciju podataka sa moba
- Airdroid aplikacija na mobu, kojoj se pristupa preko 192.168.1.X unutar bilokojeg browsera
- canon printer je spojen na moj komp i sharen na kućnoj wlan mreži, i cura sa laptopom koristi taj printer za printanje

problemi su u tome da ništa od ovog navedenog više ne radi, to od sredine ovog tjedna, a ja nikako da skužim u čemu je.
maknuo sam sve što bi moglo smetati ili blokirati vezu: firewall (uključio, isključio), spyware, malware progs, nod32 AV, maknuo sam i peerblock...
već sam polako lud jer sa mobom nikako da se "spojim" preko gore navedenim načinima niti da cura koristi printer. nekako mi smrdi da nešto sa mojeg kompa blokira te navedene konkcije, odlazne i dolazne.
problem mogu jedino povezati sa Netlimiterom, jedino se toga sjećam da sam ga stavio zadnje i da su otprilike u to vrijeme počeli problem sa nespajanjem. naravno, maknuo sam ga i svejedno ne radi ništa.
u msconfig sam stavio i na normal startup da se dižu svi servisi po defaultu ali jok.
baš ovi problemi sa printerom (na njenom kompu je printer uvijek offline, iako je upalje i uredno sharean) mi smrde da nije samo problem do mobitela, i provjerio sam da nije kakav aktiviran na mobu, ali sve je ok jer prije je radilo ok sve.

Zanimljivo da sve uredno ostalo radi, net surfanje, download, teamviewer, dropbox, torrenti, IM chat programi.

svaki savjet je dobro došao, hvala.

EDIT: probao sam sa laptopa spojiti se na svoj mob preko airdroid aplikacija ukusavši 192.168.1.x:xxxx, onako kako aplikacija kaže ali ne želi. pa da li to smrdi da je nešto do rutera?
EDIT2: shared folder unutar wlana i windowsa ne radi više. ja sam sharea folder shared imzeđu laptopa i mojeg kompa, a sad ni ne želi prepoznati laptop moje komp ili obratno

Zadnje izmijenjeno od: jollyb. 24.02.2012. u 16:51.
jollyb je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2012., 19:29   #2
jollyb
4K FTW
Moj komp

jollyb's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Ništa što jedan restart rutera ne može riješit, izgleda da je bilo do toga. Crko ruter maloprije, nestalo neta svima u kući. ugasio ga i upalio.
Ukucavao sam razne postavke u mrežama, homegroup mijenjao, shared, vadio wlan stik iz usba.... sad je sve ok
ako uključim firewall windowsov, opet ništa ne radi. tako da je izgleda do njega :/

Zadnje izmijenjeno od: jollyb. 24.02.2012. u 19:38.
jollyb je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno