Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.02.2012., 09:29   #1
fiziko
Premium
Moj komp

fiziko's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
T-com Thompson WL 780

Najgore od svega sta nece pregoriti,naime igram Pes 2012 online da bi to mogao moram otvoriti port e tu pocinju muke,ja dodam port sve ok dok ne ugasim Thompsona ili ne nestane struje,nakon toga otvoreni port vise ne radi na listi je i dalje oznacen je da je on ali ne radi.Onda moram vratiti sve na tvornicke postavke ponovno dodati port pa opet radi dok neko ne ugasi Thompsona pun mi ga je k...c.To je jedini nacin koji sam skuzio vracanje na tvornicke postavke,pa ako neko zna kako da taj port ostane,jer sve drugo ostane osim porta
Staro 21.02.2012., 10:05   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Konfig / promjene obavezno radi kao administrator, nakon šta sve podesiš otvori CLI i odradi ":saveall" komandu da sigurno spremi promjenjeno.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.02.2012., 11:46   #3
fiziko
Premium
Moj komp

fiziko's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Otvori CLI i odradi ":saveall" komandu,ovaj dio ne znam sta treba tocno odraditi jer to nikad nisam radio malo sam googlao ali nije jasno
Staro 24.02.2012., 12:04   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Vidim da ti piše W7 x32 os drlog, može ti pametovat,
otvoriš CMD, unutar njega telnet 192.168.1.1 (ako je to ip adresa WL780),
pita te user / pass (isto kao kod web konfiga, koristi Administrator usera),
kad uđeš nalaziš se u CLI konfigu uređaja, samo odradi spomenutu ":saveall" komandu,
mislim da ima mini help.
Ako i dalje nije jasno nađi na netu CLI manual za istu / približnu verziju fw uređaja.
Staro 24.02.2012., 14:37   #5
barcode0000
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2010
Ja imam isti problem sa hamachi-em i tunngle-om. Laptop mi je bežično spojen na thomsonov router i otvarao sam portove za tunngle za laptop i otvori ih bez problema(u loginu tunngle-a se više ne javlja greška da port nije otvoren i hamachi u cod2 vidi normalno na "join game" igru koja je hostana, bez upisivanja ručno ip adrese). No međutim na kompu koji mi je spojen kabelom na router ne mogu otvoriti portove. Sve su iste postavke firewalla i isti su portovi na laptopu i na kompu otvoreni, ali na kompu neće.Na kompu mi izbacuje grešku kod startanja tunngle-a da portovi nisu otvoreni; u hamachiu moram ručno upisivat ip jer ne vidim server.... U čemu bi mogao biti problem?
barcode0000 je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2012., 14:50   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Ako koristiš i pc i lap u isto vrijeme i za istu igru onda je vjerojatno riječ o otvorenim portovima,
stvar se tada komplicira jer nemožeš koristit iste portove (broj) za oba,
trebaš i razlikovat port na unutarnjoj strani (tvoj Lan) i vanjskoj strani (Wan / Internet),
probaj za pc definirat drugačije portove na vanjskoj strani a na unutarnjoj strani neka je po defaultu za pojedini slućaj.
Ovo djeluje komplicirano napisano, probaj pročitat ponovo ako treba.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 24.02.2012. u 14:58.
Staro 24.02.2012., 19:11   #7
barcode0000
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2010
Ne koristim za istu igru neg samo kažem da mi na lapu portove otvara normalno a na kompu neće.Npr:Idem igrat cod2.Čujem se s frendom prek skaypa,spojimo se na hamachi,on hosta,ja ga ne vidim,neg moram u consolu pisat njegov ip.Ista stvar u obrnutoj situaciji.Ugasim komp,upalim laptop i preko njega ide sve super. Nešto ne štima čim mi na tunngle javlja gresku sa NAT postavkama jer port nije otvoren...

EDIT1:
Da probam update routera?

EDIT2:
Ne znam ni sAm kako, ali uspjelo je! Spojio sam lap na kabel na kome je bio pc, probao-radi. Tada sam vratio kabel natrag i portao sa svog kompa, tunngle mi napiše da su portovi otvoreni. cmd->ipconfig - vidim da mi je promjenio ip adresu i uz nju stavio "Preferred". Uglavnom radi sada kako treba...

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 24.02.2012. u 19:40.
barcode0000 je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2012., 03:03   #8
begi
Premium
Moj komp

begi's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Kako ja shvatam, kod oba slučaja je problem promjena IP adrese. Trebalo bi provjeriti da li su u DHCP konfigu dodate rezervirane adrese (stalne), ono preko MAC adresa kartica. Nestankom struje DHCP dodijeli druge adrese i tu je problem. Ako sam što lupio molim neka Nikky izbriše.
begi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno