|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
TL-340G kao repetitor
Znam da ima sličnih tema, ali ne mogu reći da sam shvatio princip rada. Molim da mi preko konkretnih pitanja-odgovora objasnite. Radi se o tom da imam ta dva ista rutera. Preko jednog šaljem internet do tačke B. Uključen je samo jedan kabal u LAN priključak i to funkcionira (USB adapter na drugoj strani). Sad me zanima kad stavim drugi ruter na sredinu veze kako bio radio kao repetitor, kakve bi trebao imati koknkretno postavke, npr: Glavni - Repetitor -SSID: xxxx - (prazno, isti ili drugačiji) - Kanal: 1 - (isti, drugi ili automat.) - Enable wireless rut.radio: (on ili off) - (on ili off) - Enable SSID broadcast: on - (on ili off) - Enable bridges: on - (on ili off) - MAC of AP1: MAC od Repetit. - MAC od Glavnog ? - Enable wireless security: off - off - MAC Filtering : Enabled - (on ili off) - IP: 192.168.1.2- 192.168.1.3 - SM : 255.255.255.0- 255.255.255.0 Eto za sad toliko, ako nekom nije teško da prekopira tabelu sa potrebim postavkama. Zadnje izmijenjeno od: begi. 23.02.2012. u 15:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Dakle, imaš dvije opcije: 1 - WDS ili Bridges kako ga TP-Link zove u tom modelu 2 - alternativna varijanta opisana ovdje: http://pigtail.net/nicholas/tp-link/index.html 1 - Ovo će radit out of box ali je mana šta moraš koristiti max. WEP zaštitu. Postavljanje: - Lan - postavi ip koji je u istom nizu sa ostatkom mreže a da je slobodan - Advanced - DHCP - ugasi ga, tu opcionalno možeš definirat Gateway=ip adresa glavnog ili prvod routera, jednako tako Primary i Secondary DNS - ove (vidi DNS by ISP) - Wireless - upališ Enable Bridges - postavi SSID, obično WDS traži isti kao na 1. uređaju, možeš probati i sa različitim (ako se ne budu htjeli spojit stavi isti) - Regija=Croatia - Radni kanal i mod - stavi jednako kao na 1. uređaju - MAC of AP1=unosiš MAC adresu wireless kartice u 1. routeru, ako je ne znaš treba je otkriti, obično oni sw / drv wireless kartice to prikazuju - uključi Enable wireless Security - zbog WPS / Bridge max. može biti WEP tip zaštite - u Key - eve unosiš šifre (dovoljno jedan), sa strane treba prebacit odg. Enable - na dnu Save 2 - dali predloženo radi neznam, možeš probati Evo emulator tog uređaja: TL-WR340G Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 23.02.2012. u 23:01. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Master - Repetitor Ovo super funkcionira, Postavke: -SSID: xxxx - xxxx - Kanal: 1 - 1 - Enable wireless rut.radio: on - on - Enable SSID broadcast: on - on - Enable bridges: on - on - MAC of AP1: MAC od Repetit. - MAC od Master - Enable wireless security: off - off - MAC Filtering : Enabled - Enabled (dodao sam plus u Master MAC od Repetitora, osim kliijentovog MAC-a koji je dodat u oba rutera) - IP: 192.168.1.2- 192.168.1.3 - DHCP: enabled - disabled Provjerio u Wireless statistic rutera, kod mastera se vide dva AP-UP plus STA-ASSOC, dok se na slejvu vide dva AP-UP. Preskenirao mrežu klijent se vidi pod brojem 192.168.1.100. Otišao kod klijenta, signal daleko jači ![]() Zadnje izmijenjeno od: begi. 24.02.2012. u 23:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Da, trebalo bi. Vidim da si ugasio wireless security, bilo bi dobro da staviš WEP key generiran po standardu (vidi one WEP generatore) da ti nebi netko upao u mrežu iako si stavio MAC Filtering. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|