Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 19.02.2012., 16:10   #1
bamuja
ex zmaster76
Moj komp

bamuja's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Kako provjeriti je li firma legitimna?

Dakle, radi se o sljedecem problemu, da ga tako nazovem. Preko oglasa sam nasao firmu koja je iz Zadra, ali zaposljava zavarivace u Puli. Kontaktirao sam ih, javio mi se neki tip i trazio da mu posaljem radnju knjizicu, OIB, kopiju osobne i 500kn, a on je meni vec poslao primjerak ugovora da ga potpisem s obzirom da je on u Zadru. Malo sam se raspitao kad frendova i par njih mi je reklo da su ga i oni kontaktirali i poslali radnu knjizici i lovu i tip im se nikada vise nije javio, nit im je vratio radne knjizice. Mene zanima moze li se nekako preko imena firme ili OIB-a naci postoji li ta firma ili je sve prevara? Trazio sam po imenu preko neta, ali mi izbacuje samo oglase za posao gdje se spominje ime te firme. Ne znam smijem li objaviti podatke firme, ali ako netko zna kako se to moze provjeriti, ili ako se nekome iz Zadra da malo pronjuskati, mogu poslati podatke na PM. Sorry na poduzem postu i zahvalan sam na svim odgovorima, jer 500kn nije bas malo, ali vise mi je zbog radne knjizice.
bamuja je offline  
Staro 19.02.2012., 16:13   #2
b1tterman
Takozvani influenser
Moj komp

b1tterman's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
ako je firma registrirana, to su onda sve javno dostupni podaci i mora se nalaziti u registru. ukoliko je posao legitiman, nema se što skrivati.

sudeći po iskustvu drugih, čini mi se kao prevara
b1tterman je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.02.2012., 16:15   #3
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor b1tterman Pregled postova
ako je firma registrirana, to su onda sve javno dostupni podaci i mora se nalaziti u registru. ukoliko je posao legitiman, nema se što skrivati.

sudeći po iskustvu drugih, čini mi se kao prevara
To je 110% prevara, zaobilaziti u sirokom luku

srale7 je offline  
Staro 19.02.2012., 16:16   #4
knocker
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2009
pa preko Link možeš provjeti podatke o d.o.o. tko je vlasnik, djelatnosti i itd.
knocker je offline  
Staro 19.02.2012., 16:19   #5
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
poštom radnu i 500kn... jea rajt
syss je offline  
Staro 19.02.2012., 16:22   #6
ShanTech
Banned

Datum registracije: Apr 2011
To je prevara. Ne slati novce, radne knjižice...
Takve "ponuditelje" posla zaobići u širokom luku.
ShanTech je offline  
Staro 19.02.2012., 16:29   #7
bamuja
ex zmaster76
Moj komp

bamuja's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
@ knocker zahvaljujem na linku, potrazio i preko OIB-a, i preko naziva firme, i preko imena vlasnika, stalno mi izbacuje da firma ne postoji. Ako se admini slazu, da napisem ime firme (ne znam smijem li javno to pisati) da se ne bi jos netko zaletio i zajebao

Zadnje izmijenjeno od: bamuja. 19.02.2012. u 16:30. Razlog: pravopisne greske
bamuja je offline  
Staro 19.02.2012., 16:31   #8
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Mislim da sa objavljivanjem imena firme nećeš ništa postic jer te "firme" se zatvaraju kad se skupio 7-8 naivaca koji posalju radnu i 500 kn i onda se otvaraju "firme" drugog naziva, ali sa istom djelatnošću

Uglavnom, izbjegavati.

srale7 je offline  
Staro 20.02.2012., 10:42   #9
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor bamuja Pregled postova
Dakle, radi se o sljedecem problemu, da ga tako nazovem. Preko oglasa sam nasao firmu koja je iz Zadra, ali zaposljava zavarivace u Puli. Kontaktirao sam ih, javio mi se neki tip i trazio da mu posaljem radnju knjizicu, OIB, kopiju osobne i 500kn, a on je meni vec poslao primjerak ugovora da ga potpisem s obzirom da je on u Zadru. Malo sam se raspitao kad frendova i par njih mi je reklo da su ga i oni kontaktirali i poslali radnu knjizici i lovu i tip im se nikada vise nije javio, nit im je vratio radne knjizice. Mene zanima moze li se nekako preko imena firme ili OIB-a naci postoji li ta firma ili je sve prevara? Trazio sam po imenu preko neta, ali mi izbacuje samo oglase za posao gdje se spominje ime te firme. Ne znam smijem li objaviti podatke firme, ali ako netko zna kako se to moze provjeriti, ili ako se nekome iz Zadra da malo pronjuskati, mogu poslati podatke na PM. Sorry na poduzem postu i zahvalan sam na svim odgovorima, jer 500kn nije bas malo, ali vise mi je zbog radne knjizice.
Prijatelju, svi koji ti traze love da te zaposle odmah ih odkantaj.Prijevara je 1000%.Tipcan nacin tkz. "kokosarenja" jer za manje cifre policija ne podize kaznenu prijavu po sluzbenoj duznosti.Ovaj slucaj je odavno poznat u trazenju posla kod pomoraca.Nazovi ga ponovo i reci mu da ti tih 500 krznenih zivotinjica odbije sa prve place, pa ces vidjeti sta ce ti odgovoriti
RAUL je online  
Staro 20.02.2012., 12:25   #10
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Mislim da sa objavljivanjem imena firme nećeš ništa postic jer te "firme" se zatvaraju kad se skupio 7-8 naivaca koji posalju radnu i 500 kn i onda se otvaraju "firme" drugog naziva, ali sa istom djelatnošću

Uglavnom, izbjegavati.
upravo to, može se objaviti ime no neće imati ama baš nikakve koristi.
tor je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.02.2012., 12:42   #11
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Da je to ozbiljna firma prvo bi te poslali na lijecnicki pregled, jer nitko pametan nece zaposliti zavarivaca a da prethodno ne prodje lijecnicki pregled i za to dobije uvjerenje (to je posao s posebnim uvjetima rada).

A o slanju radne knjizice i kuna u kuverti na nevidjeno osobno ne bi ni pomisljao...IMHO tip sisa naivne ovce.

Osim toga cak i da firma postoji i da zaposljava danas je bitno dal isplacuje place i ako da, da li je isplata na vrijeme...trenutno je u ovoj bransi takva koma da to nije za vjerovati, posla ima ali nitko nikome ne placa. Bolje je badava sjedit nego badava radit

Zadnje izmijenjeno od: Nik. 20.02.2012. u 12:48.
Nik je offline  
Staro 20.02.2012., 14:05   #12
knocker
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2009
Ali čista logika ti govori da šalješ radnu knjižicu nekome koga nisi u životu vidio niti je u krugu ti 10km udaljenosti ti govori da je to prodavanje magle, te ujedno idu na prevaru manju od 1000 kn jer znaju da se policija neće u to upletat nego će te uputit da digneš privatnu tužbu protiv krađe.
knocker je offline  
Staro 20.02.2012., 15:07   #13
ivan77
Guest

bježi od toga. Ja sam isto u potrazi za bilo kakvim poslom i naivnost me koštala 300 kn prije mjesec dana. Slična fora ko i ovome oglasu.

Staro 20.02.2012., 17:34   #14
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
Da je to ozbiljna firma prvo bi te poslali na lijecnicki pregled, jer nitko pametan nece zaposliti zavarivaca a da prethodno ne prodje lijecnicki pregled i za to dobije uvjerenje (to je posao s posebnim uvjetima rada).

A o slanju radne knjizice i kuna u kuverti na nevidjeno osobno ne bi ni pomisljao...IMHO tip sisa naivne ovce.

Osim toga cak i da firma postoji i da zaposljava danas je bitno dal isplacuje place i ako da, da li je isplata na vrijeme...trenutno je u ovoj bransi takva koma da to nije za vjerovati, posla ima ali nitko nikome ne placa. Bolje je badava sjedit nego badava radit
upravo to za lijecnicki,znam da stari prije svakog terena mora otici na lijecnicki i to malo detaljniji i tek onda se vidi da li moze ici...
pa i nije bas sto se tice zavarivaca,ovisi kako si cijenjen,i ima par firmi koje znam da isplacuju redovito,bez ikakvih problema
blava je offline  
Staro 20.02.2012., 18:14   #15
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Citiraj:
Autor bamuja Pregled postova
par njih mi je reklo da su ga i oni kontaktirali i poslali radnu knjizici i lovu i tip im se nikada vise nije javio, nit im je vratio radne knjizice.

Vrijeme ti je da promijeniš društvo.

Činjenica je da ljudi koji su dugo bez posla s vremenom spuste kriterije pa i postanu skloniji povjerovati (u očaju) u takve nadrealne ponude. Ali ovo je ipak to much.

Btw, sretno u potrazi za poslom. Ivanu također.
listerstorm je offline  
Staro 20.02.2012., 19:08   #16
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
koji je razlog slanja tih 500-tinjak kuna? točnije, za radnu knjižicu nekako i kontam sam, ali čemu slati tih 500 kn? (za šta su one trebale recimo, služiti poslodavcu?)
Staro 20.02.2012., 19:22   #17
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Ma vjerojatno mu je trebalo za uplatu u osnivački kapital (20k kn minimum).

Kasnije je, pretpostavljam, namjeravao obavijestiti uplatitelje da su suvlasnici u tvrtki.
listerstorm je offline  
Staro 20.02.2012., 19:34   #18
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Sve je jasno jelda? Nemojte slati lovu i nasjedati na takve glupe oglase i ponude. Uključite sivu masu.
Hamm je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno