|
![]() |
#1 |
ex zmaster76
Datum registracije: Dec 2007
|
Kako provjeriti je li firma legitimna?
Dakle, radi se o sljedecem problemu, da ga tako nazovem. Preko oglasa sam nasao firmu koja je iz Zadra, ali zaposljava zavarivace u Puli. Kontaktirao sam ih, javio mi se neki tip i trazio da mu posaljem radnju knjizicu, OIB, kopiju osobne i 500kn, a on je meni vec poslao primjerak ugovora da ga potpisem s obzirom da je on u Zadru. Malo sam se raspitao kad frendova i par njih mi je reklo da su ga i oni kontaktirali i poslali radnu knjizici i lovu i tip im se nikada vise nije javio, nit im je vratio radne knjizice. Mene zanima moze li se nekako preko imena firme ili OIB-a naci postoji li ta firma ili je sve prevara? Trazio sam po imenu preko neta, ali mi izbacuje samo oglase za posao gdje se spominje ime te firme. Ne znam smijem li objaviti podatke firme, ali ako netko zna kako se to moze provjeriti, ili ako se nekome iz Zadra da malo pronjuskati, mogu poslati podatke na PM. Sorry na poduzem postu i zahvalan sam na svim odgovorima, jer 500kn nije bas malo, ali vise mi je zbog radne knjizice. |
![]() |
![]() |
#2 |
Takozvani influenser
Datum registracije: Jun 2005
|
ako je firma registrirana, to su onda sve javno dostupni podaci i mora se nalaziti u registru. ukoliko je posao legitiman, nema se što skrivati. sudeći po iskustvu drugih, čini mi se kao prevara |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
To je prevara. Ne slati novce, radne knjižice... Takve "ponuditelje" posla zaobići u širokom luku. |
![]() |
![]() |
#7 |
ex zmaster76
Datum registracije: Dec 2007
|
@ knocker zahvaljujem na linku, potrazio i preko OIB-a, i preko naziva firme, i preko imena vlasnika, stalno mi izbacuje da firma ne postoji. Ako se admini slazu, da napisem ime firme (ne znam smijem li javno to pisati) da se ne bi jos netko zaletio i zajebao Zadnje izmijenjeno od: bamuja. 19.02.2012. u 16:30. Razlog: pravopisne greske |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Mislim da sa objavljivanjem imena firme nećeš ništa postic jer te "firme" se zatvaraju kad se skupio 7-8 naivaca koji posalju radnu i 500 kn i onda se otvaraju "firme" drugog naziva, ali sa istom djelatnošću ![]() Uglavnom, izbjegavati. |
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
upravo to, može se objaviti ime no neće imati ama baš nikakve koristi. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Da je to ozbiljna firma prvo bi te poslali na lijecnicki pregled, jer nitko pametan nece zaposliti zavarivaca a da prethodno ne prodje lijecnicki pregled i za to dobije uvjerenje (to je posao s posebnim uvjetima rada). A o slanju radne knjizice i kuna u kuverti na nevidjeno osobno ne bi ni pomisljao...IMHO tip sisa naivne ovce. Osim toga cak i da firma postoji i da zaposljava danas je bitno dal isplacuje place i ako da, da li je isplata na vrijeme...trenutno je u ovoj bransi takva koma da to nije za vjerovati, posla ima ali nitko nikome ne placa. Bolje je badava sjedit nego badava radit ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nik. 20.02.2012. u 12:48. |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Sep 2009
|
Ali čista logika ti govori da šalješ radnu knjižicu nekome koga nisi u životu vidio niti je u krugu ti 10km udaljenosti ti govori da je to prodavanje magle, te ujedno idu na prevaru manju od 1000 kn jer znaju da se policija neće u to upletat nego će te uputit da digneš privatnu tužbu protiv krađe. |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
bježi od toga. Ja sam isto u potrazi za bilo kakvim poslom i naivnost me koštala 300 kn prije mjesec dana. Slična fora ko i ovome oglasu. |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
pa i nije bas sto se tice zavarivaca,ovisi kako si cijenjen,i ima par firmi koje znam da isplacuju redovito,bez ikakvih problema |
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Vrijeme ti je da promijeniš društvo. Činjenica je da ljudi koji su dugo bez posla s vremenom spuste kriterije pa i postanu skloniji povjerovati (u očaju) u takve nadrealne ponude. Ali ovo je ipak to much. Btw, sretno u potrazi za poslom. Ivanu također. |
|
![]() |
![]() |
#18 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Sve je jasno jelda? Nemojte slati lovu i nasjedati na takve glupe oglase i ponude. Uključite sivu masu. ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|