|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
hp 6735b ventilator problem
Doticni laptop sam istetstirao s prime95, aida64 stress test, bechmark sve prođe uredno. Drugim riječima laptop radi ok, ali ventilator je skoro stalno bucan.. pun gas vrti ![]() sve je ok dok je u windowsima i wordu ali firefox upaljen na 2 min i siba pun gas... i sad ja pisem program i otvoren mi je firefox i mogu se pozdravit s koncentracijom i nekim radom... temperature proca su od 32 do 70 c sve do 45 c je tiho a onda kreće buka Sve je očiščeno, stavljena je nova pasta .... ali đabe jedino što nije novi bios, ali ionako ni u novom nema nista za regulaciju venta kao npr amd qool i te fore savjetii .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
na kolko ti dode temp dok si u firefoxu, znaci dok surfas? ventilator ti dize okretaje kako raste temp, ako je prozujao sto nebi bilo ni malo cudno onda ga moras mijenjat!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Postavi power management na "Power save" ili sl. Nemoj ga voziti na performance i trebalo bi ti biti tiše. Upalilo je na 6735b.
![]() |
#4 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
power save je kad je na bateriji pa isti vrag... prebrzo dođe na nekih 50-56c i onda se bas cuje... dok npr. windowsi, word, photoshop, cad, niš kao da ga nema |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Ispravan ventilator ne smije puno zujati ni pod punim okretajima. Ja sam ih nekoliko promjenio sebi i frendovima i bilo je sve OK. Kad sam rastavio stare bilo je vidljivo da su ležajevi otišli jer je kvaliteta nikakva. Nemoj se zamarati programima, kupi na e-bay novi i zamjeni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
vjerojatno je dovoljno velika da se okretaji povecaju, probaj naci nekakav manual, naravno ako ima, gdje pise na kojoj temp taj laptop ima te okretaje venta pa usporedi sa svojim stvarnima. ako se sjetim kad budem u posjedu 6730s modela bude pogledo kakva mu je temo i br okr!
![]() |
#9 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2011
|
Citiraj:
zamijeni ventilator |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako ti nije problem probaj s novim biosom, moguce da su mijenjali pragove kad se vent pocinje jace vrtit. Inace kontrola venta ide preko biosa, ali se moze zaobic nekim programima, proguglaj koji bi bio za hp, ja na thinkpadu koristim tpfancontrol i radi super, namjesto da se vent pali na najmanje okretaja tek kad prede 55 °C a to se ne desi nikad dok samo surfam/gledam film/radim nesto slicno nezatjevno (evo sad imam upaljen foxit reader, utorrent i operu, u sobi je oko 18°C i cpu je na 38°C vent ugasen), a to se ionako ne cuje jer je na najmanje okretaja. Glasnije se pocne cut tek na max (sve vrijednosti prije su relativno necujne) okretajima a to sam stavio tek iza 90°C sto se teoretski ne moze desit, osim da lap zamotam u deku, stavim na radijator i upalim prime (probao sam vec bez radijatora i doslo je do 85 max ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Kad otvoriš firefox, pogledaj u devise menageru zauzeće procesora i koji ga programi opterećuju. Frend je nedavno pokupio neke viruse pa mu je procesor bio stalno na 100% što mu uzrokovalo ventilator na full. Kako god bi ih počistili uvjek bi se poslije reseta vraćali. Morali smo na kraju staviti nove windovse. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
koji su ti win gore? ako si na xp-u obavezno skini driver za CPU sa AMD ili hp stranice, bez njega se dešava baš to što tebe muči |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Mnogi se ubijaju da postignu paljenje ventilatora na što manjoj temperaturi, a tebi to smeta. ![]() Ako se ventilator čuje previše, mjenjaj ga. Možda je netko štimao bios, pa pali prije? Možda ti program krivo pokazuje temperaturu? Možda senzor temperature zeza? Možda ne radi regulacija brzine vrtnje kako treba, pa ti ili radi jako ili ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ja sam imao neki dan problem sa jednim HP servisom koji se uredno klao sa firefoxom i još par programa...konstantno je zauzimao od 30 do 50% CPU-a... Otvori Task Manager pa pogledaj da nije isti slučaj.
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
cura ima hp 6820s i ista stvar kak i kod tebe,ventilator je bucan ko sam vrag (gotovo nepodnosljivo) nakon 2min rada u win 7 vrti se na max broj okretaja i to non-stop. Program kaze 90c temperaturu (ne sjećam se koji sam instalirao) Serviser kaze da je to normalno i da je to stari laptop ?!? (ima 4-5 godina,redovito se čistila prašina i stavljala pasta) Smatram da bi trebao novi ventilator za njega kupiti,ali nemogu ga nigdje naći... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
hvala kolega @coconut... sad sam pretraživao i za taj dotičan laptop nema,za novije hp laptope ima,tako da čim cura kupi novi laptop uzet ću tog starog i u serviser vode krećem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
![]() http://www.ebay.com/sch/CPU-Fans-Hea...&_stpos=&gbr=1
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|