Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.01.2012., 18:25   #1
bela008
Premium

Datum registracije: Oct 2008
hp 6735b ventilator problem

Doticni laptop sam istetstirao s prime95, aida64 stress test, bechmark sve prođe uredno. Drugim riječima laptop radi ok, ali ventilator je skoro stalno bucan.. pun gas vrti
sve je ok dok je u windowsima i wordu ali firefox upaljen na 2 min i siba pun gas... i sad ja pisem program i otvoren mi je firefox i mogu se pozdravit s koncentracijom i nekim radom...

temperature proca su od 32 do 70 c sve do 45 c je tiho a onda kreće buka

Sve je očiščeno, stavljena je nova pasta .... ali đabe
jedino što nije novi bios, ali ionako ni u novom nema nista za regulaciju venta kao npr amd qool i te fore

savjetii ....
bela008 je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2012., 20:00   #2
overload
Premium
Moj komp

overload's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
na kolko ti dode temp dok si u firefoxu, znaci dok surfas?
ventilator ti dize okretaje kako raste temp, ako je prozujao sto nebi bilo ni malo cudno onda ga moras mijenjat!
Oglas

Oglas
Staro 20.01.2012., 20:05   #3
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Postavi power management na "Power save" ili sl. Nemoj ga voziti na performance i trebalo bi ti biti tiše.

Upalilo je na 6735b.
Staro 21.01.2012., 02:17   #4
bela008
Premium

Citiraj:
Autor overload Pregled postova
na kolko ti dode temp dok si u firefoxu, znaci dok surfas?
ventilator ti dize okretaje kako raste temp, ako je prozujao sto nebi bilo ni malo cudno onda ga moras mijenjat!
vent je uredu, ne zuji nego na temp od nekih 50c u firefoxu previse vrti
Staro 21.01.2012., 02:20   #5
bela008
Premium

Citiraj:
Autor CatKiller Pregled postova
Postavi power management na "Power save" ili sl. Nemoj ga voziti na performance i trebalo bi ti biti tiše.

Upalilo je na 6735b.

power save je kad je na bateriji pa isti vrag... prebrzo dođe na nekih 50-56c i onda se bas cuje... dok npr. windowsi, word, photoshop, cad, niš kao da ga nema
Staro 22.01.2012., 11:58   #6
zaratin5
Premium

Datum registracije: Apr 2010
Ispravan ventilator ne smije puno zujati ni pod punim okretajima. Ja sam ih nekoliko promjenio sebi i frendovima i bilo je sve OK. Kad sam rastavio stare bilo je vidljivo da su ležajevi otišli jer je kvaliteta nikakva. Nemoj se zamarati programima, kupi na e-bay novi i zamjeni.
zaratin5 je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2012., 15:23   #7
bela008
Premium

Citiraj:
Autor zaratin5 Pregled postova
Ispravan ventilator ne smije puno zujati ni pod punim okretajima. Ja sam ih nekoliko promjenio sebi i frendovima i bilo je sve OK. Kad sam rastavio stare bilo je vidljivo da su ležajevi otišli jer je kvaliteta nikakva. Nemoj se zamarati programima, kupi na e-bay novi i zamjeni.
ventilator ne zuji.... nego prasi pun gas iako temp nije velika
Staro 26.01.2012., 19:14   #8
overload
Premium
Moj komp

overload's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
vjerojatno je dovoljno velika da se okretaji povecaju, probaj naci nekakav manual, naravno ako ima, gdje pise na kojoj temp taj laptop ima te okretaje venta pa usporedi sa svojim stvarnima.
ako se sjetim kad budem u posjedu 6730s modela bude pogledo kakva mu je temo i br okr!
Staro 28.01.2012., 10:23   #9
kremar63
Registered User

Datum registracije: Oct 2011
Citiraj:
Autor bela008 Pregled postova
Doticni laptop sam istetstirao s prime95, aida64 stress test, bechmark sve prođe uredno. Drugim riječima laptop radi ok, ali ventilator je skoro stalno bucan.. pun gas vrti
sve je ok dok je u windowsima i wordu ali firefox upaljen na 2 min i siba pun gas... i sad ja pisem program i otvoren mi je firefox i mogu se pozdravit s koncentracijom i nekim radom...

temperature proca su od 32 do 70 c sve do 45 c je tiho a onda kreće buka

Sve je očiščeno, stavljena je nova pasta .... ali đabe
jedino što nije novi bios, ali ionako ni u novom nema nista za regulaciju venta kao npr amd qool i te fore

savjetii ....

zamijeni ventilator
kremar63 je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2012., 14:23   #10
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ako ti nije problem probaj s novim biosom, moguce da su mijenjali pragove kad se vent pocinje jace vrtit. Inace kontrola venta ide preko biosa, ali se moze zaobic nekim programima, proguglaj koji bi bio za hp, ja na thinkpadu koristim tpfancontrol i radi super, namjesto da se vent pali na najmanje okretaja tek kad prede 55 °C a to se ne desi nikad dok samo surfam/gledam film/radim nesto slicno nezatjevno (evo sad imam upaljen foxit reader, utorrent i operu, u sobi je oko 18°C i cpu je na 38°C vent ugasen), a to se ionako ne cuje jer je na najmanje okretaja. Glasnije se pocne cut tek na max (sve vrijednosti prije su relativno necujne) okretajima a to sam stavio tek iza 90°C sto se teoretski ne moze desit, osim da lap zamotam u deku, stavim na radijator i upalim prime (probao sam vec bez radijatora i doslo je do 85 max )...
njuskalo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.01.2012., 12:04   #11
zaratin5
Premium

Datum registracije: Apr 2010
Kad otvoriš firefox, pogledaj u devise menageru zauzeće procesora i koji ga programi opterećuju. Frend je nedavno pokupio neke viruse pa mu je procesor bio stalno na 100% što mu uzrokovalo ventilator na full. Kako god bi ih počistili uvjek bi se poslije reseta vraćali. Morali smo na kraju staviti nove windovse.
zaratin5 je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2012., 23:24   #12
MMI
Premium

MMI's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
koji su ti win gore? ako si na xp-u obavezno skini driver za CPU sa AMD ili hp stranice, bez njega se dešava baš to što tebe muči
MMI je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2012., 10:42   #13
LudonjaST
Premium

Datum registracije: Feb 2011
Mnogi se ubijaju da postignu paljenje ventilatora na što manjoj temperaturi, a tebi to smeta.
Ako se ventilator čuje previše, mjenjaj ga. Možda je netko štimao bios, pa pali prije? Možda ti program krivo pokazuje temperaturu? Možda senzor temperature zeza?
Možda ne radi regulacija brzine vrtnje kako treba, pa ti ili radi jako ili ne?
LudonjaST je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2012., 10:51   #14
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Ja sam imao neki dan problem sa jednim HP servisom koji se uredno klao sa firefoxom i još par programa...konstantno je zauzimao od 30 do 50% CPU-a...

Otvori Task Manager pa pogledaj da nije isti slučaj.

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je online   Reply With Quote
Staro 18.02.2012., 11:43   #15
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
cura ima hp 6820s i ista stvar kak i kod tebe,ventilator je bucan ko sam vrag (gotovo nepodnosljivo) nakon 2min rada u win 7 vrti se na max broj okretaja i to non-stop.
Program kaze 90c temperaturu (ne sjećam se koji sam instalirao)
Serviser kaze da je to normalno i da je to stari laptop ?!? (ima 4-5 godina,redovito se čistila prašina i stavljala pasta)
Smatram da bi trebao novi ventilator za njega kupiti,ali nemogu ga nigdje naći...
gin.tonic je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2012., 09:22   #16
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Staro 19.02.2012., 21:10   #17
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
hvala kolega @coconut...
sad sam pretraživao i za taj dotičan laptop nema,za novije hp laptope ima,tako da čim cura kupi novi laptop uzet ću tog starog i u serviser vode krećem lol, otvorit ću ga i pogledat koji bi to cooler fan pristao na njega i šta je uopće s tom zujalicom od laptopa...
gin.tonic je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2012., 21:37   #18
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ma kako nema, ja neznam kako ti trazis iteme na ebay-u?

http://www.ebay.com/sch/CPU-Fans-Hea...&_stpos=&gbr=1

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno