Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.02.2012., 15:27   #1
maxy440
Registered User
Moj komp

maxy440's Avatar

Datum registracije: Jan 2012
Laptop - NTLDR is missing

evo mene ponovo sa problemom -.- upalio sam jucer laptop i izacilo mi je gresku ntlrd missing ctrl+alt+del za restart. čitao sam da se to može riješiti da se ubaci cd od windowsa i kopira taj fajl, no meni je potrgan opticku uredaj pa moram cekat do danas navecer ili sutra ujutro da ga kupim. No ni to nije sve (ako su neki gledali moje teme znaju da imam problem sa lapom - bios password... pokusavao sam jucer i sa baterijom remove pa nista... samo reset datuma i to...) dakle skroz sam u banani. Moze pomoc?

eo iskemijo sam i opticki uredaj nisam ga kupio serafio sam po njemu pola godine i sad radi! i nekako sam uspio i 1. boot device pa sad radi i cd! i uso sam u repair konzolu i trebam administator password... i upisem i svaki put mi je invalid dajte pomoc samo to

pomijesala mi se eng tip i recovery-u zna li tko kako doći do ":"

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 11.02.2012. u 12:58. Razlog: spajanje postova
maxy440 je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2012., 17:19   #2
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Č ako se ne varam
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.02.2012., 18:19   #3
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Shift+č

Dali si imao win password omogucen?

Btw, nemoj postat zaredom, koristi opciju edit post u desnom kutu.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2012., 12:59   #4
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ako tijekom instalacije nisi postavio admin password, onda ga ni nemaš pa samo okini enter.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2012., 19:45   #5
maxy440
Registered User
Moj komp

maxy440's Avatar

rješeno sve...
Staro 11.02.2012., 23:39   #6
maxy440
Registered User
Moj komp

maxy440's Avatar

možete mi reći sad sam sjebo sa partitional managerom nesto i javi mi gresko kod boota non disk error or system error "non system disk or disk error replace and strike any key when ready" može pomoć? čitao sam da moze biti do toga sto se postavi 1. boot device floppy ili cd rom pa da nema bootabilnih podataka ali meni sve prazno
Staro 11.02.2012., 23:57   #7
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

A što si uopće radio s diskom? Očito si nekako obrisao MBR, MFT ili sve s diska...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Staro 12.02.2012., 00:04   #8
maxy440
Registered User
Moj komp

maxy440's Avatar

pa htio sam sestri ispunit zelju pa sam drukcije rasporedio particije i resizo ih... i valjda sam nesto sjebo. kasnije reboota i oa evo ti ga na... nakon onog svega sta sam imo problema (uspio rješit SAM) onda me ovo jebe... pa mislim onoo... probo sam sa hirens boot cd par fixeva ali nista ne pomace..... cak sam uso i mini windows xp u hirensu i oso na start programs disk manager pa tamo vidio da mi je ona particija koju sam htio izbrisat prazna pa sam ju imenovo, stavio letter i to i sad je healthy

možda da probam system restore u recovery konzoli?

Zadnje izmijenjeno od: maxy440. 12.02.2012. u 00:12.
Staro 12.02.2012., 00:16   #9
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Valjda si svjestan da ti preko foruma ne možemo puno pomoći, pogotovo kad ni ti ne znaš što si radio, a vidoviti Milan se izgubio...

Prije svega si trebao napraviti backup, provjeriti ima li disk kakvih grešaka i na kraju defragmentirati sve particije. Kasnije radiš što hoćeš s diskom i to smireno, ništa ne dirati, ako vidiš da je stao jer nije, samo se privremeno "smrznuo".

Imaš li možda screen shot diska prije nego što si to radio? Ako ne, stavi onda samo poslije i opiši kako je prije izgledalo.

Staro 12.02.2012., 00:22   #10
maxy440
Registered User
Moj komp

maxy440's Avatar

sve je radilo kako spada... imao sam drivere,net sve. Kako sam vec naveo pitala me sestra dali mogu napraviti particije kako su izgledale prije nego sto sam rusio winse (C: & XXX & XXX) 3 particije? a ja sam u instalaciji napravio sam 2 - C: i D: pa reko ajde ok probat cu... skinem ja partition manager da kreiram 3 particije sujednake velicine (xxx i xxx (C samo za winse))... i to ja sve postavim stisnem start ili sta god i krene to i izbaci mi neki error a vec je bilo negdje 5% odradeno... pa sam stisno ignore i zaustavio operaciju... za kraj mi je ponudio reboot sta sam i napravio i evo ti ga na error i dalje znate...

pa te ja pitam mile dali bi pomogo system restore??????

NITKO??????????

EVO ponovno sam rješio sam svoj problem...

Zadnje izmijenjeno od: nino. 18.02.2012. u 22:52.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.02.2012., 21:47   #11
driftwood
Premium

driftwood's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Thumbs down

Citiraj:
Autor maxy440 Pregled postova

EVO ponovno sam rješio sam svoj problem... pa ovaj forum je skoro pa beskoristan......
Ti bi trebao zaobilaziti sve forume ako imaš ovakav način razmišljanja.
Oglas

Oglas
Oglas

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno