|
![]() |
#1 |
FC Bayern supporter
Datum registracije: Mar 2002
|
HP 6735s - gašenje
Ovako, imam problem s laptopom u naslovu, tj. s njegovim random gašenjem bez očitih razloga. Naime, laptop je očišćen, ventilator radi ok, čak sam mu izbušio i dodatne rupe na kućištu, probao sam i undervolt. Ništa nažalost ne pomaže, čak su temperature u redu na prvu. Ne više od 70 stupnjeva pod punim opterećenjem. Bio bih zahvalan na bilo kakvoj ideji što da učinim s tim čudom (osim da ga zakucam u zid jer će mi živce popit).
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako je random, teško d aje u pitanju pregrijavanje. Testiraj po redu - ram, vga, hdd,... Ja tipujem na problem sa mbo.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
FC Bayern supporter
|
I mene plaši da bi MBO mogla biti problem. U biti, kada se samo koristi net i tako nešto lakšega, sve je ok. Ubacimo li tu i jedan youtube video ili slično i lap će se vjerojatno ugasit. Temperatura će rasti do nekih 6x stupnjeva i to je neki plafon. Što je najzanimljivije, laptop se ugasi i u BIOS-u, nakon što ga se upali. Kao da u jednom trenutku nema dovoljno struje i sve pada u vodu.
![]() |
#4 |
FC Bayern supporter
|
Problem je konačno detektiran i riješen. Naime, HP je katastrofalno izveo hlađenje dotičnog modela pa hladnjak ne naliježe potpuno na GPU i CPU. Dvije bakrene pločice (jedna na CPU i jedna na GPU) debljine 0.5 mm su riješile stvar i laptop sada radi pouzdano i ventilator se rijetko kada pali.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|