Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.12.2012., 12:05   #1
vedo
FC Bayern supporter

vedo's Avatar

Datum registracije: Mar 2002
HP 6735s - gašenje

Ovako, imam problem s laptopom u naslovu, tj. s njegovim random gašenjem bez očitih razloga. Naime, laptop je očišćen, ventilator radi ok, čak sam mu izbušio i dodatne rupe na kućištu, probao sam i undervolt. Ništa nažalost ne pomaže, čak su temperature u redu na prvu. Ne više od 70 stupnjeva pod punim opterećenjem. Bio bih zahvalan na bilo kakvoj ideji što da učinim s tim čudom (osim da ga zakucam u zid jer će mi živce popit).
Staro 28.12.2012., 13:07   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ako je random, teško d aje u pitanju pregrijavanje. Testiraj po redu - ram, vga, hdd,... Ja tipujem na problem sa mbo.
Oglas

Oglas
Staro 28.12.2012., 13:17   #3
vedo
FC Bayern supporter

vedo's Avatar

I mene plaši da bi MBO mogla biti problem. U biti, kada se samo koristi net i tako nešto lakšega, sve je ok. Ubacimo li tu i jedan youtube video ili slično i lap će se vjerojatno ugasit. Temperatura će rasti do nekih 6x stupnjeva i to je neki plafon. Što je najzanimljivije, laptop se ugasi i u BIOS-u, nakon što ga se upali. Kao da u jednom trenutku nema dovoljno struje i sve pada u vodu.
Staro 19.02.2013., 11:44   #4
vedo
FC Bayern supporter

vedo's Avatar

Problem je konačno detektiran i riješen. Naime, HP je katastrofalno izveo hlađenje dotičnog modela pa hladnjak ne naliježe potpuno na GPU i CPU. Dvije bakrene pločice (jedna na CPU i jedna na GPU) debljine 0.5 mm su riješile stvar i laptop sada radi pouzdano i ventilator se rijetko kada pali.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno