|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Siemens Gigaset SX763 WLAN adsl router
ne znam da li je vec netko ovo pitao, ali evo... imam navedeni router. zanima me da li je to gigabitni router. imam jedan cat5 kabel provucen kroz zid i zelim iz tog kabla izvuci dvije konekcije. prva bi bila: pin 1 - bij/nar 2 - nar 3 - bij/zel 6 - zel druga bi bila: pin 1 - bij/plav 2 - plav 3 - bij/smeđ 4 - smeđ kad tako skrimpam kabel, na testeru uredno pokazuje da su pinovi 1,2,3 i 6 na oba konektora aktivni, ali kad spojim kabel na router, onda mi samo radi prva konekcija. ako je router gigabitni, da li postoji nacin da se taj kabel razdijeli na dvije konekcije? hvala
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ruter nije gigabitni i gigabitni kabel ne možeš razdijeliti na dvije konekcije. Ako ti ne radi kako treba, vjerojatno si nešto krivo skrimpao jer taj ruter radi sa takvim razdjeljivanjem kabela. Trebaš ovako spojiti: ![]()
I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy. ![]() Pošten trgovac: 1,2,3,4,5,6 Zadnje izmijenjeno od: D1viry. 10.02.2012. u 09:37. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
hvala ti na brzom odgovoru. onda cu kemijat jos pa da vidim u cemu je problem. imam jos jedno pitanje. zelim razdijeliti kabel zato sto imam maxtv i bluray uredaj koji moze na internet. da li bi to sve radilo kako treba?
![]() |
#5 |
Premium
|
slozio sam. krimpalica nije valjala pa nije bilo dobro skrimpano. uglavno sad radi internet preko obje konekcije, samo moram probat jos maxtv. rijeseno
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|