|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
excel sortiranje
molio bih malu pomoc iz excela. naime, radi se o naruđbenici sa dosta artikala. e sad, ja bih da, kad kupac izabere npr. 10tak artikala od stotinjak, da mi sortira na vrh prvo one sto su ispunjeni. kupac ima mogucnost ispuniti na jednoj od 3 kolone. nadam se da me netko razumije. hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Uvijek navedi koja je verzija aplikacije, na primjer excel 2007. Pretpostavljam da si već imenovao stupce u prvom redu npr. ime-prezime-kupac-datum... Otvoriš alatnu traku "zadaci" a zatim filter i kraj svakog naziva stupca pojavit će se strelica i tu ti je onda pregršt opcija za sortiranje, sortirat će čak i po boji fonta ako želiš. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
hvala za brzi odgovor office je 2007, a problem je u tom sto kupac moze ispuniti jednu od 3 kolone, a ja bi da mi sortira bez obzira koju je od te tri kupac ispunio. dakle, ako je bilo sto upisano u jednu od te tri kolone. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
sad baš nisam razumio, ti želiš da ti excel automatski sortira nakon unosa vrijednosti u čeliju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ne automatski, nego kad dobijem natrag naruđbenicu, da ne moram skrolati i traziti sto je kupac ispunio, nego da sortiram da mi te koje je ispunio (na bilo kojem od tri stupca) budu na vrhu. mozda bi neka formula pomogla, da mi sve redove koji su ispunjeni stavi na novi radni list ili bilo gdje Zadnje izmijenjeno od: usenasepodase. 08.01.2012. u 11:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
pa zar ovo prvo što sam ti odgovorio ne pije vodu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
znaci, ti zelis da ti iz liste svih artikala na vrh stavi one koji su u naruđbenici? nije jednostavnije napraviti indeksiranje po broju artikla pa ti u stupac F upisujes broj artikla a u G H I ti izbajuce ime, cijenu i ostale stavke i tako 10 redaka. naravno na naruđbenici onda treba pisati broj artikla sad za ovaj sistem koji ti trazis, mislim da je kolega rekao sto treba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
pa i ne bas. uvijek mi trazi jednake stupce, ponistavanje spajanja celija i sl. mozda bi najbolje rjesenje ipak bilo da mi neka formula sve ispunjene slozi na nekom mjestu. hvala @domis - nema brojeva artikala |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Spojene čelije rade problem i kod unosa formula i macro naredbi mada se i to može riješiti, ako baš želiš nekakav elegantni izgled te tablice onda može ostati kako je a na drugom listu /sheet) napravi se tablica gdje se unose podaci i napravi se veza sa prvim listomm.... bilo bi dobro da napraviš neki screen te tablice jer ovako je to teško objasniti |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Sortiranje i filteri imaju problema sa višestrukim izborom. Bolje bi ti bilo dodat skriveni stupac u koji će ići marker ispunjenosti jednog od stupaca. Konkretno, koristi se If sa OR operatorom, a provjeru izabereš sam. Ja bih stavio da gleda jel bilo koja od te tri kolone ima išta upisano. Ako ima, u skriveni red piše 1, a ako nema, piše nulu. Kasnije je lako sortirati po tom skrivenom redu. Pošalji mi na mail tu tablicu pa ću ti sredit to. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|