|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
6715 HP loše osvijetljenje (tamna slika)
Pozdrav kolege, jel itko mozda saznao/otkrio/zna koji dio ploče je odgovoran za jačinu pozadinskog osvjetljenja na toj seriji ploče LP, Mario |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Northbridge Za full backlite Pin 33=3,3V Pin 36=3,3V Pin 34-35 Napon baterije odnosno punjača Sve na LCD konektor Kakva je situacija kod tebe? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Je li osvjetljenje slabo ili ga uopće nema?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2011
|
jesi provjerio inverter? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Pozdrav svima, nije me bilo neko vrijeme na forumu bio sam u gužvi. ma jesam gledo sam inverter. Koliko sam ja kratko to uspio prostudirat izgleda da je nešto do ploče al evo kazem sad opet imam vremena pa cu provjerit sto se tocno događa @ Alvin hvala na brzom odgovoru svakako javim svoje rezultate kad izmjerim treba mi sljedeci tjedan doc jedna ploča sa lošim backlightom EDIT: Osvijetljenje je slabo,znači ima ga (ajmo reć da je slabo kao kad ga smanjiš u power options-ima) Zadnje izmijenjeno od: Mario2010. 08.02.2012. u 17:34. Razlog: dodatak |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Ako ti ne smeta da imaš uvjek full backlite možeš to rješiti i bez da prčkaš po ploči. Na inverteru imaš 4 žice (obično ih je više ali su po dvije za masu i plus napajanja ili 5 V zavisno od tipa invertera), jedna je 3.3 V koja uključuje inverter, a za jačinu backlite zadužena je četvrta žica koja na full, kao što kaže Alvin ima 3,3 V, a kod tebe će biti manje jer ti ekran nije full osvjetljen. Ja sam u par navrata to rješavao tako što sam prije invertera presjekao žicu koja regulira osvjetljenje i spojio je sa žicom koja pali ekran (3,3 V) i dobio full backlite. Na isti način sam spajao i univerzalne invertere, stim što sam morao otkinuti jack, jer se na takve invertere žice leme (ako je napon podešavanja dobar, normalno je da sam ga leimio na njedovo misto). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|