|
![]() |
#1 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
PC i TV spojeni HDMI-jem, detektira TV ali nema slike
Imam jedan čudan problem, naime, imam plazmu Panasonic TX-P42S30E. Na nju je spojeno LG kućno kino, model HX906PA. S obzirom da to smeće ne reproducira sve filmove (kao ni TrueHD zvuk) odlučio sam spojit na njegov HDMI-in kućni kompjuter. S obzirom da je kompjuter bio star, morao sam i njega nadogradit, pa sam uložio skoro 1000kn na bolju polovnu matičnu, cpu i grafičku. U početku je grafička bila ATI 4850, koja nema direktni HDMI izlaz nego preko DVI-HDMI konvertera. S obzirom da u ovoj zabiti od grada nema kupiti HDMI kabel dužine 10m, a toliko mi je trebalo, naručio sam od nekog lika sa njuškala hdmi kabel dužine 10m (90kn kabel + 50kn pošta). Naravno da kod mene ništa ne može ići normalno i lako, pa tako spojim kompjuter na LG receiver s tim kabelom i...nema slike, odnosno crni ekran. U Catalyst control centru uredno prepozna receiver, imam opcije hoću li da bude extended ili clone display, itd. međutim slike nema. S istim kabelom spojim PC direktno na TV, ali ista stvar. Već proklinjem lika misleći da me za*ebo, šaljem mu poruku da mu kabel ne radi, a on odgovara da je kabel verzija 1.4 i da sam prije kupnje morao provjerit jel mi svi uređaji podržavaju tu verziju, a ne 1.3. Za televiziju nisam našao jel 1.4 ili 1.3 kompatibilna (iako mislim da je 1.4, nije to baš nova vrsta kabela), ali ovaj LG receiver sigurno podržava 1.4 jer tako piše u papirima. Odlučim otići kod prijatelja koji već neko vrijeme ima spojen kompjuter na televiziju, samo šta je njegova televizija LG LCD. Kod njega, naravno, sve radi, ali njegova grafička je ATI 6850 koja ima direktni HDMI izlaz, dakle ne ide preko konvertera. Logički razmišljajući, izvadim ovu 4850 misleći da je u njoj problem jer nema direktni HDMI izlaz (ili konverter ne podržava 1.4 kabele) i kupim novu ATI 5450, pasivna, baš šta mi treba: nečujna, direktni hdmi izlaz, podržava sve formate, napravljena baš za HTPC-eve, itd. Ali to nije sve, naravno, dođem doma, spojim sve i ... OPET ISTA STVAR. ![]() 1. spojeno na LG receiver - crna slika, iako ga prepozna u Catalystu 2. spojeno direktno na TV - crna slika, iako je porepoznata u Catalystu Isti taj kabel kod prijatelja - sve radi. Ako netko ima neku ideju rado bih čuo jer ja nemam više ideja osim mijenjat kabel na stariju verziju (1.3), a onda ispada da sam bezveze kupovao grafičku + to su mi dodatni troškovi, a i kakve sam sreće vjerovatno ni to ne bi riješilo problem. Ovoliko zavrzlame oko šugavog spajanja kompjutera na TV nisam očekivao... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ja bi prvo spojio prijateljev komp (ili neki laptop) na tvoj televizor. Čisto da budeš siguran da je sve ok osim tvog kompa. Ja sam se poprilično namučio da namjestim eyefinity+tv. Svi problemi su, kod mene, bili uzrokovani driverima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Probaj bez Drivera, znaci izgasi totalno Catalyste (nemoras ih brisat) pa onda provjeri ako u istom trenutku dobijes sliku na oba monitora znaci da su driveri. Ja sam kod kolege imao sranje patio sam se 2 dana s driverima no u njegovom slucaju je bila Nvidia i zvuk je bio podesen da ide preko HDMI-a i tu se slika crnila na drugom ekranu. Cim sam postavio na normalne Zvucnike odma se slika pojavila i na drugom ekranu. Nemora biti da je isto njesra ali vrijedi pokusat nista te nekosta
![]() |
#5 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Barem 5 x sam spajao kompove sa Panasonic plazmama, bilo ati ili endivija, sve je od prve radilo. Uvijek je spajano sa najjeftinijim kablovima raznih duzina. Osobno imam hdmi kabel od 10m vec par godina, mjenjam grafe (hd38xx, 48xx, 58xx) i nikad problem do sada Philips plazma je u pitanju. Najlaksa solucija ti je promjena kabela ali vidim da ti nije dobavljivo bas lako.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ako ima samo 2 display-a, slika se mora pojaviti na oba pri paljenju kompa, a sranja nastupaju tek u windozama. Ako ne radi na oba pri paljenju kompa, onda je problem dublji. Probaj bez monitora spojit samo hdmi. Ako ni onda nema slike, nešto ne valja sa tv-om, recieverom ili kablom (bez obzira što kod frenda radi). Najjednostavnije je probat prvo neki drugi komp (laptop), da isključiš kvar/nekompatibilnost nekih komponenti (osim kompa). Nema smisla gubit vrijeme ako tv ne može primit sliku preko tog kabla. Mislim, tapkam u mraku, al ja bih prvo provjerio na taj način. Tako sam i doma provjerio i tek kad sam bio siguran da je komp, onda sam gubio vremena na drivere. Puno je brže probat sa laptopom i sa samim tv-om, bez monitora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Buying Bitcoin
|
Nije mi vrag dao mira pa smo sad odnijeli prijateljev komp kod mene i spojili ga s mojim kabelom. Znači to je kabel koji sam ja nosio kod njega i njemu je sve radilo. On je za svaki slučaj ponio sa sobom i svoj kabel (verzija 1.3). Ovo je razultat: Njegov komp kod njega s mojim kabelom = radi Njegov komp kod mene s mojim kabelom = ne radi Njegov komp kod mene s njegovim kabelom (1.3) = radi Moj komp nismo spajali s njegovim kabelom ali za pretpostaviti je da će raditi, dakle sad više ne znam jel krivac kabel ili TV/receiver, ali s mojim kabelom to ne šljaka kod mene. Sad trebam nać negdje 10m v1.3 kabela, to će opet biti dodatnih ~150-200kn :/ No pitanje i dalje ostaje "zašto pobogu to ne radi", jer sve bi trebalo raditi. TV i receiver su certificirani za 1.4 kabele, grafička također, kabel provjereno prenosi signal,... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Da li je ta telka prezivjela kakvu grmljavinu? Kod mog strica su otisli hdmi portovi na telki nakon grmljavine, preko maxtv receivera koji je crko su i portovi otisli, sva 3.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Ja imam isti TV i sumnjam da je TV kriv, očito nešto s grafičkom te pati, i to vjerovatno softwerski dio... Ja imam HD6850 TOXIC (sa direktim HDMI izlazom) pa sam spojio TV sa 10m HDMI kabla u PC, i u catalistu mi se odmah pojavio TV, tad je još samo trebalo namjestit scalling (po želji - ovisno o filmu) te obavezno koristim extended mod (a ne clone) i to je to, uživancija! Zašto da dam po 2000kn za neki player kad u PC imam SVE.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Buying Bitcoin
|
HDMI portovi rade jer su na 2 spojeni Maxtv i LG receiver (koji je ujedno i Bluray player). @remixer, pojavi se i meni u Catalystu, sve prepozna, ali slike nema. Tako je bilo sa 4850, tako je sada i sa 5450 (koja ima direktni HDMI out). |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
|
|
Oglas
|
|