|
![]() |
#1 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Ping routera ne prolazi
Prijateljev komp ne otvara stranice. Ping routera - RTO, kablovi ok (promijenio portove), mreža omogućena (probao sam disable/enable,firewall-isključen, antivirus i slični se ne koriste), stoji da je connected, ali nikako ne želi otvoriti stranice. Reinstalirao sam mrežnu karticu. (realtek rtl8319) Problem se sigurno neki u samim windowsima jer na drugom računalu internet normalno funkcionira. Konfiguracija je nešto starija (amd 1ghz,1 gb rama,etc), windows xp sp2. Hvala, lijep pozdrav. Zadnje izmijenjeno od: TomG. 29.01.2012. u 21:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
IP adrese pokupi kako treba? Odi u Command Prompt, upiši route print i stavi ovdje da vidimo kako izgleda routing tablica.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Opet premalo podataka: - koji operater - koji router - jesi li prčkao sa onim network wizzardom pri instalaciji ili odabrao da preskoči i ostavi defaultne postavke - koja verzija XP - a i jel se prčkalo po servisima - "firewall-isključen, antivirus i slični se ne koriste" > jako pametno, tko garantira da nema nekog smetja koji sada pravi probleme |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
@Nikky Znam da se radio o Bnet-u. Nisam pogledao koji je modem/router. Internet je radio normalno nitko nije ništa "prčkao". Verzija win je napisana gore. Imam informaciju da inače takvi programi znaju blokirati otvaranje stranica, pa sam pokušao. Ip/dns adrese su postavljene na automatski, a tako su mi rekli u bnet korisničkoj. Hvala. @domy_os: Pogledam baš kad odem kod prijatelja, hvala. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
U CMD odradi ipconfig /all, izvadi samo dio gdje se vide ip adrese mrežne, potom route print pa stavi ovdje. Probaj ugasit Bnet modem > sačekaj 5 > upali. Probaj otvorit status modema na 192.168.100.1 i vidi koja vrijednost stoji pod Recive tj. Downstream Power. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|