|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
karting električni autići
zna li neko na koju šemu rade autići za karting. Ne mislim na prave tj. benzinske, nego one male električne šta ih voze mala dica. Vidija sam akumulator i nekakav el. motor u njemu. Zanima me kakav akumulator treba bit da bi to radilo, koliko bi snage imalo (može li bar 2-3 KS) i kako se to puni (znam da se akumulator puni sa klemama, ali me zanima može li se uštekat u normalnih 220V i ostavit da se puni) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
akomulator se ne puni klemama vec punjacem ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Ti autići ti duraju težinu do 30kg. Akumulator dura oko 2h vožnje onaj od auta 45aH. Rađe si kupi bicikl.
![]() |
#4 |
Premium
|
ma ne radim to za sebe. Niste normalni, kako vam to uopće pada na pamet. To mi je za malog rpđaka. ima 5 godina. Ako akumulator može izdržat 2 sata, to je odlično. Motor san mislija izvadit iz mašine za robu ![]() ![]() Šta mislite bi li to moglo upalit i može li se akumulator spojit na to (mašina radi na 220V a za akumulator neman pojma) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Fino klincu spojiš produžni od 50-ak metara pa nek se vozi dok ide. Na 220v. A možeš mu lupit i pretvarač sa 220v na 12v-to ti je skuplja solucija. Sad ozbiljno: I za jedno i za drugo moraš napraviti nekakvav prijenos... Pretpostavljam da bi ti "modao" onaj autič na pedale ili nekaj slično. Puno lakše i jeftinije bi napravio sa benzincem. To se već radilo, od motora za mješalicu na gore ![]() bdw-to ti baš nije posao koji ne traži dosta vremena, živaca i love. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
M.U.P.
|
Citiraj:
Št nije jeftinije kupit polovni autić za 100-tinjak eura?
![]() |
![]() |
#8 |
The Man
Datum registracije: Sep 2003
|
Pretvarač 12v na 220v ,akumulator ,i solarka na krov i može voziti cijeli dan i još 2 sata noci ili kada je oblačno... ![]()
![]() |
#9 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() A to ipak ne može zamijeniti miris nesagorjele benze i premasne mješavine ![]() To je-sjedni-pali-vozi dok ne crkne akumulator, sa benzincem ćeš imati uspomene i tehničku naobrazbu cijeli život ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
M.U.P.
|
Onda je bolje klincu kupit automatika pa nek piči. Dijelova ima u svakom hustoru ![]() Mješavina se može nabavit kad su akcije siječe drveća i živice.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Super Moderators
|
Pa rekel je "mala dica" a ne mulci...valjda je matiš preveliki . Možda Tori ili naka od onih replika japanaca-ali su one "malo" skuplje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
A onaj električni skuter, kaj se prodaju po trgovačkim centrima. Imam ja jednog, kupio sam šestogodišnjoj sestri, al se spčila sa njega i neće više sjest na to. A kak ja zgledam na tome, bože sačuvaj...Krelac od skoro metar devedeset na pol metra velkom scoot-u ![]() Ma, stvarčica je čist OK, sa mnom (78 kg) može preć i do 15 km...razvuče 25 km/h na ravnom...Ima i sjedalo, svjetlo, trubu ![]() Samo kaj su kočnice zaqurac, obadvije ferode one... Ma, nije loša stvar, razmisli i o tome. P.S. smrade oš ga kupit? Meni stoji u biciklarni već pol godine bezveze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
to ZED-M: koje su to veš mašine tj. koliko stare. Ima li kupit posebno el. motor (polovni je poželjan) i kolike su cjene. Kako se el. motor spaja sa akumulatorom i šta bi se moglo stavit da očitava koliko struje ima u akumulatoru (da se otprilike zna koliko se može još vozit. P.S. Da ne bi pričali gluposti, mali klinjo ne zna vozit ni biciklu a APN da ne spominjem. Ništa na benzin ne dolazi u obzir jer je prebolesno djete i niko ga ne bi moga uvatit dok mu ne bi nestalo goriva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
Stare nekih 15+ godina Tetak je iz jedne zvadil motor i taj smo postavili na razanj da ga okrece Iz njega ti idu dve zice: jednu na + drugu na - akumulatora Ak nema nigdje probaj na nekom otpadu di ima bijele tehnike Pa mozda naletis na neku staru masinu
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|