Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.01.2012., 13:31   #1
faal
Registered User

Datum registracije: Mar 2010
(riješeno) Prozori u Windows 7 postaju neaktivni

radi se o win7 64bit. u prosjeku svakih 10ak (ne mora biti, nekad duze, nekad krace) sekundi aktivan prozor postaje neaktivan, bez obzira o kojem se radi - bio on word, firefox, ili obic[upravo je postao neaktivan] obican my comput[opet] computer prozor. dosta je iritantno i gotovo nemoguce ista raditi. dosad sam proskenirao komp u safe modu sa malwarebytesom i nod32 i nisu nista nasli.

molim vas bilo kakav prijedlog ili ideju osim reinstalacije windowsa. (tijekom pisanja ove teme prozor je postao neaktivan 8 puta).

moram primjetiti da mi se cini da se to u safe modu nije dogadjalo. evo i liste aktivnih procesa:

http://i.imgur.com/lD4Hz.jpg

EDIT: primjetio sam da proces update.exe, koji ima ikonu od firefoxa i pise da je od mozilla corporation, kad ga ugasim upali se! i opet i opet. nalazi se u C:\Program Files (x86)\Common Files\ComObjects, molio bi nekoga tko koristi firefox i win7 64bit da provjeri jel ima aktivan taj update.exe u procesima, a ako nema, da provjeri jel mu se doticni fajl nalazi u tom direktoriju i koliko je velik

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 16.01.2012. u 15:16. Razlog: prevelika slika
faal je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2012., 22:55   #2
faal
Registered User

problem je rijesen djelomicno, brisanjem update.exe fajla, mada pritom treba brzine, imam manje od sekunde dok se ponovno ne pokrene da bi ga obrisao.

brisanjem doticnog fajla pojavio mi se novi problem s fajlom u istom direktoriju, ova poruka prilikom pokretanja windowsa na slici dole. jel zna netko cemu taj fajl sluzi i mogu li ga izbrisati? (jel moze netko provjeriti jer ima doticne fajlove u tom direktoriju kako sam vec gore pitao?)

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.01.2012., 11:26   #3
martyn
Premium
Moj komp

martyn's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Evo ja koristim Firefox na 64-bitnim windowsima 7 i u aktivnim procesima nema update.exe, a isto tako nema niti ComObjects foldera u Common Files.

ThinkPad Pro Dock: 24'' BenQ
BL2420PT 2560x1440 IPS / daskeyboard prime13 / Logitech RX1000 / Harman Kardon Soundsticks II
Pošteni, dobri i odgovorni trgovci: 1
martyn je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2012., 11:13   #4
faal
Registered User

hvala na informaciji! cini se da se doticni fajl instalira s programom sony ericsson update service, a deinstalacijom tog programa taj fajl se ne brise. nije mi jasno zasto ima firefox ikonu. obrisao sam cijeli folder comobjects, cini se da sve radi dobro, osim sto jos uvijek dobijem onu poruku prilikom pokretanja windowsa, ali nema veze...

EDIT: uspio sam naci i rjesenje pomocu spybot S&D i iskljucio proces u system startupu. prije ga se nisam usudio dirati zbog naziva TaskMngr...

Zadnje izmijenjeno od: faal. 28.01.2012. u 11:28.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno