Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 15.12.2012., 12:08   #1
Rocky Rocastle
Premium
Moj komp

Rocky Rocastle's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
PES 2013/NBA 2K13 - pad FPS-a na HD 7770

Premišljao sam se da li da ovo postam ovdje ili pod "Softverske probleme", pa ako je problem, neka moderator prebaci na pripadajuće mjesto.

Uglavnom, frend ima problem s igrama iz naslova teme.

Najjednostavnije rečeno, NBA 2k13 i PES 2013 mu trzaju, štekaju, kako god hoćete, premda ima i više od preporučene konfiguracije. Radi se o Phenomu II X2 545, Sapphire 7770 i 10 GB RAM-a. To nije nekakvo sitno, povremeno trzanje, već konstantno, tako da onemogućava normalno igranje.

Pokušali smo sve što inače padne na pamet u takvoj situaciji, od instalacije 4-5 verzija drivera unazad godinu dana, reinstalla samih igara.... i ništa!

Naravno, druge igre poput Dishonoreda, novog NFS-a, Civ 5-ice i sl. rade sasvim normalno, tako da mi nije jasno u čemu je stvar.

Ako netko možda zna riješenje...
Rocky Rocastle je offline  
Staro 15.12.2012., 12:51   #2
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Rocky Rocastle Pregled postova
Premišljao sam se da li da ovo postam ovdje ili pod "Softverske probleme", pa ako je problem, neka moderator prebaci na pripadajuće mjesto.

Uglavnom, frend ima problem s igrama iz naslova teme.

Najjednostavnije rečeno, NBA 2k13 i PES 2013 mu trzaju, štekaju, kako god hoćete, premda ima i više od preporučene konfiguracije. Radi se o Phenomu II X2 545, Sapphire 7770 i 10 GB RAM-a. To nije nekakvo sitno, povremeno trzanje, već konstantno, tako da onemogućava normalno igranje.

Pokušali smo sve što inače padne na pamet u takvoj situaciji, od instalacije 4-5 verzija drivera unazad godinu dana, reinstalla samih igara.... i ništa!

Naravno, druge igre poput Dishonoreda, novog NFS-a, Civ 5-ice i sl. rade sasvim normalno, tako da mi nije jasno u čemu je stvar.

Ako netko možda zna riješenje...
Ako ima 2x4gb i 1x2 gb rama, moguće da mu se rami kolju u tom slučaju.. neka izvadi 1x2gb rama van i nek proba...
Mommistake je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.12.2012., 13:07   #3
Šole
Premium
Moj komp

Šole's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
U PES-u uključi u settingsu Wait for Vsync. Moguće treba u NBA isto uključit ako nije.
Šole je offline  
Staro 16.12.2012., 17:38   #4
Rocky Rocastle
Premium
Moj komp

Rocky Rocastle's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Mommistake, bio si u pravu. Sada radi normalno. Hvala!

Mislio sam da ne bi smjelo biti problema pošto su sve pločice istog proizvođača i takta, ali dobro, tu i tamo koja lekcija nije naodmet.
Rocky Rocastle je offline  
Staro 16.12.2012., 20:41   #5
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Rocky Rocastle Pregled postova
Mommistake, bio si u pravu. Sada radi normalno. Hvala!

Mislio sam da ne bi smjelo biti problema pošto su sve pločice istog proizvođača i takta, ali dobro, tu i tamo koja lekcija nije naodmet.
Nemaš brige I drugi put
Mommistake je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno