|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Monitor od laptopa kao PC monitor
Vjerujem da mnogi ovdje imaju raznih lcd monitora od laptopa koje bi voljeli upotrijebiti kao običan monitor. Ideja mi je pala na pamet kad sam vidio u obližnjem cyber caffe-u kako lik doslovno betonira standardne monitore u zid radi uštede prostora. Bilo bi recimo super uzeti standardne 14',15' kojih ima kao salate od pokvarenih laptopa i tako ih poslagati da li u cyber caffe, ili složiti 6x za eyefinity ili šta god izađe iz mašte. Tako bi se dao složiti luđi monitor od alienware-ovog te od stakloplastike napraviti kučište. Kako složiti adaptere, elektroniku, invertere itd? Vidio sam po netu da postoje razne konverzije za TV ili DVI. Mislim da bi ovo bio zanimljiv projekt mnogima. Imam 50-tak laptop monitora od čega imam više kompleta po 6 istih pa ako skupa izvučemo rješenje krećem u izradu i postam sve ovdje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Mod brisi...greskom sam postao.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera Zadnje izmijenjeno od: nino. 11.11.2010. u 01:17. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
čemu briši, zar nije u redu tema? kasnije..(Kasnije je editirao, prvo je bilo samo 'mod briši') Ove dve poruke treba izbrisat. Zadnje izmijenjeno od: Doctor Hardware. 11.11.2010. u 10:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Zanimljiva ideja ![]() Samo neka se javi netko tko ima više iskustva oko tog kemijanja sa svim i svačim ![]() Aha, zašto ne pitaš kako su to napravili u tom caffeu?
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
U svakom slučaju dobra ideja, čekam da se javi netko tko je elektronički potkovaniji da se izjasni...
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Našao sam : ) Gotova elektronika sa regulacijom, inverterima i kontrolama. 25$ za komad. Mrak. Trebalo bi samo naći rješenje kako ih najpametnije sve sinkronizirati na više komada. Mislim, treba postići da istovremeno funkcioniraju kontrole od svih. Preostaje samo taj dio za odraditi. 6x 17' od starih gericoma ili toshiba hmmm. Što se kučišta tiče dalo bi se mnogo toga napraviti od plexy-a, npr dijelovi oko konektora se lako izrežu kod nekog gravera laserom. Nacrta se u Corelu i graver napravi. bezvrijedne 4:3 12, 13, 14 inch-a već vidim sa komadom ultra tankog plexy-a od iza kojih se izdužuje i krivi u postolje u kojem je ostatak elektronike. Prednji kraj se stisne sa inox rubnicima. Takav ultra mali i tanki dizajnerski monitor bi bio savršen za kase po kafićima. Idem sutra izrezati jedan kod gravera pa postam slike kako sam zamislio. ![]() ![]() http://njytouch.com/lcdcontroller.htm Zadnje izmijenjeno od: Doctor Hardware. 11.11.2010. u 18:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2010
|
imam na laptopu vga i tv-out, i imam pc računalo bez monitora, da li mogu nekako povezati pc računalo na laptop pa da sliku od pc računala gledam na laptopu??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2009
|
Odlicna tema i ideja. i da, jasno je da je moguce to sve slozit samo je pitanje kako i koliko bi to kostalo. Malo sam cacko i ja i gotovih stvari nema za kupit. Jedino sto ostaje je da porazgovaram s kolegom koji je radio na velikim LED zaslonima. naime, oni se rade od puno manjih te se svi spajaju i rade inkronizirano. E pa ako je tako lako s njima, nebi trebalo bit puno teze s ovima ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|