|
![]() |
#1 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Asus laptop-zamjena HDa, backup podataka
Dobar dan 1.Kupio sam ASUS laptop prije 16 mjeseci i garanciju 1+1godinu. Bio je poklon, a osoba kojoj sam ga poklonio nije se registrirala i garancija vrijedi samo 12 mjeseci druga godina je otpala jer nije registrirana garancija. U Asus kazu da ne mogu nista napraviti (MR servis Zagreb), ima netko ideju da li se da sta napraviti? 2. Kada se digne sustav na laptopu ocita Win i kada treba uci u Win, jave se silni errori, pa ima i neki fix, ali sve to na kraju nije uspjelo pa je laptop poslan na servis jer sam mislio da imam garanciju. U servisu kazu da je otisao HDD. novi 320Gb, kosta 520kn i 220 kn servis. Na njemu su podatci koji nam trebaju, povratak podataka kosta 800kn. Znaci sve skupa 1500, laptop je kostao na firmu oko 3000kn, 17.3" 3.HDD ima dvije particije, je li se moze nekako pokusati spasiti jedna particija pa na nju instalirati WIN? 4.Ima li netko tu na forumu da je iz Rijeke ili zna nekoga,tko bi mogao BACKUP napraviti jeftinije? 5.Da li se isplati staviti polovni HDD?Cijena? Hvala lijepo na pomoci
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
1. koliko je meni poznato, Asus ima 2g. tvorničke garancije pa mi nije previše ova shema 1+1 2. povrat podataka košta i tu ne možeš jako puno napraviti. Eventualno s emože pokušati sa nekim softverom za povrat podataka (imaš ih na Hiren's Boot CD-u), ali svako drljanje po hardu smanjuje uspješnost povrata podataka. Zamjenu harda može napraviti svaka šuša sa manjim križnim šarafcigerom u 10 min. 3. teško 4. ima na forumu par ljudi koji se profesionalno bave tome (Ico, HelpDisc,...), pa ih pitaj 5. ovisi o cijeni jer su hardovi strašno poskupili u zadnje vrijeme. U principu, ja bi uvijek stavio novi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Tlacitelj i neznalica
|
Citiraj:
2-5 Hvala ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Nazovi generalnog zastupnika (imaš ga na jamstvenom listu) pa pitaj. Ventex je priča za sebe.
![]() |
#5 |
Tlacitelj i neznalica
|
![]() |
#7 |
Premium
|
Uzmi jamstveni list i vidi šta piše o gari. Ako se nigdje ne navodi da moraš lap negdje prijaviti da bi ostvario nekakvu dodatnu/produženu garanciju, onda se oni mogu slikati sa svojim tvrdnjama. Moraš tražiti pismeno od njih potvrdu (navedi podatke o lapu i priloži kopiju računa), pa ako i dalje ostanu pri svome, prijavi ih Državnom inspektoratu.
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Što je čudno, ako ima jednu godinu garancije? Ni prvi ni posljednji. Asus ima hrpu notebooka s jamstvom od jedne godine, većina ih i ima toliko. Na poleđini imaš etiketu sa serijskim brojem i tu negdje ti piše koliko traje tvorničko jamstvo (12 ili 24 month).
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|