|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
XCARNet i više računala
Već neko vrijeme imam Bnetov XCARNet i spajam se preko običnog modema, Scientific Atlanta. Htio bi spojiti više računala, pa me zanima kako to postaviti? Znam da mi treba router i da Bnet pruža podršku samo za Linksysa WRT54GC, ali me zanima ima li još koji router da provjereno radi? Možda neki drugi Linksys iz WRT54G serije, npr GL ili GS? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Anyone? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Zadnje izmijenjeno od: gnjepar. 29.11.2011. u 20:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
D-Link Wireless N Router DIR-615 Detaljne upute imaš na njuzima: http://groups.google.com/group/hr.co...c257e46ee165e0 i http://groups.google.com/group/hr.co...2225b4a2a33cfb |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Najjeftiniji PPTP ruter? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: ghost3z. 02.09.2010. u 16:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
![]() Vidio sam, može i C1, C2, D2, D3, E3 i E4, ali D4 se navodno ne prodaje kod nas, a i Dinko (lik s newsa čiji si post linkao) kaže ako se već može najsigurnije je gledati D2/D3 jer on je radio upute baš za tu reviziju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Ma ja sam dao prijedlog. Dakle kupi najjeftiniji router koji ima mogućnost spajati se PPTP-om, bilo sa originalnim softverom ili linuxom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
E, kad bi to bilo tako lako! Ja sam svojedobno uzaludno potrošio noći i noći da preko PPTP-a upogonim D-Linkov DI-824VUP+ (svojedobno među najskupljim ruterima u home/small office klasi) u Bnet/Xcarnet kombinaciji. Flešao svakakve firmvere, mijenjao opcije, čuda izvodio, a sve uzalud! Na kraju sam za 150 kn uzeo rabljeni WRT54GC i sve je proradilo od prve. S obzirom da je to sada već poprilično stari ruter, nakon posljednjeg Bnetovog povećanja brzina pokazalo se da je isti usko grlo i da je pametnije uzeti nešto novije. DIR-615 košta nešto više od 300 kn (za oko 200 se nađe na Ebayu) što i nije neka lova; da ima gigabitni switch i ja bih ga uzeo. Bnet/Xcarnet kombinacija je vrlo izbirljiva po pitanju rutera i tko se god nije ranije informirao poslije se gnjavio s prodajom onog što je kupio i naknadno nabavljao jedan od ovih par modela koji provjereno rade. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Eh, opet sam u nedoumici: 1. D-Link DIR-635 389kn Links (živim u ST-u i jedino ga tu uz HgSpot ima (449kn)) ili 2. D-Link DIR-635 Bnet 419kn Dakle razlika u cijeni je 30kn, tj. nikakva. E sad 1. ima Atheros čip i na njega može DD-WRT a 2. ima Ubicom i Dlinkov soft, ali ima i tri antene (kod 1. su dvije) Također ima i USB (čemu on služi to tek nemam blage veze). Kažu mi da je DD-WRT super, ali nije mi jasno točno što ja dobivam s njim. Za antenu mi je jasno, dobivam bolji signal. Zadnje izmijenjeno od: ghost3z. 02.09.2010. u 21:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
DDWRT daje ti veću kontrolu nad ruterom i nekim njegovim postavkama. Za kućnu uporabu upitno je treba li ti išta od toga. Na DDWRT stranicama sam u napomenama za neke modele rutera vidio da se isti više griju kad se instalira alternativni firmver pa treba i to imati na umu. Na USB možeš spojiti printer pa ga koristiti kao mrežni printer ili USB stick/disk pa ga koristiti kao mrežni disk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
Imam Bnet Carnet 3d paket. Koristim dir-615 s dd-wrt firmwareom (upute: http://tinyurl.com/dinkove-upute) u g wlan mreži. Trenutačno sve radi savršeno (7.14Mb/s prema speedtest.net). Međutim vrlo često (50% vremena) veza je katastrofa. To varira od neupotrebljiva (ne mogu otvoriti gmail) do loša (ne mogu gledati youtube). U tim slučajevima speedtest izmjeri ping (i to ok 50ms) i uopće ne dođe do mjerenja downloada), a kada dođe izmjeri vrlo malo (<1 Mb/s). Zanimljivo da u tim slučajevima pristup dd-wrt izbornicima šteka (moram puno puta kliknuti na nešto u dd-wrt sučelju da bi se to prikazalo i sve se sporo otvara). Siguran sam jedino da nije problem u wlan signalu jer sam upravo sad daleko do routera a sve radi. Imate kakvu ideju? Hvala! Roko (nalazi se i na: http://groups.google.com/group/hr.co...f73180038dfa1#) |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Sep 2009
|
bump Vraćam staru temu u život. Da li mi može netko navesti još neki wireless router, osim iznad navedenih, a koji funkcionira s xcarnetom? Npr da li radi Siemens SX763 Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2012
|
Jel ima netko iskustva s xCarnetom i routerom dir 600? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
Datum registracije: Oct 2005
|
dlink ti ne radi baš nabolje sa PPTP konekcijom, kupi TP-LINK WR340G on ti super radi sa xcarnetom i duplo je jeftiniji! (180 kn) Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 15.01.2012. u 16:02. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|