|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Aug 2010
|
Shema za IBM M57 SR matičnu ploču?
nabavio sam matičnu ploču 533 mhz FSB sa dva utora za procesore i 6 utora za ram memoriju ali nigdje nemogu na netu nači shemu iliti nešto slično vezano uz tu matičnu,molim vas za pomoč i poneku inforamaciju o tome,hvala vam unaprijed!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nešto kao ova mobo: http://www.ebay.co.uk/itm/IBM-XSERIE...-/250842925481 pa tu navode ibm part number: 23K4458 pa onda Google nađe: http://www.computerparts-hardware.co...94-112056.html gdje spominju da je to mobo iz Server Motherboard use for IBM xSeries X235 a za to Google nađe: http://www.google.com/search?q=IBM+x...ient=firefox-a http://www-01.ibm.com/common/ssi/cgi...um=ENUS104-009 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
ako nemas original ibm kuciste i napajanje, vrm module, mos ju samo obesit na zid kao ukras... imadoh takva dva servera, inace odlicni, vrm moduli skupi i prve serije su imale neke sugave kondice koji su odlazili, kasnije serije su imale bolje...
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Inače, kao što riceburner reče, najvjerojatnije ništa od toga.
![]() |
![]() |
#5 |
|
ako ces se igrat, nemoj pokusavat uguravat hp/compaq vrm module ili stavljat neuparene procove... ako imas napajanje mozes se probat igrat sa front panel konektorom i kratko spajat par pinova pa ces naci koji par je za powerup... a s ledicom na zicama kasnije gledat koji su pinovi za hdd, network i power... idealno bi bilo da imas managment karticu pa onda sve mozes odradjivat preko websucelja... u tom slucaju ti je dovoljno samo napajanje, jedan proc, jedan vrm i peglaj... edit: ako imas karticu za managment, a nemas kabel za nju, imam ti jedan, dam ti ga for free...
![]() |
#7 | |
|
Citiraj:
mislim da osim teskog kemijanja nebute uspeli ubacit plocu, ako i budete morat cete radit rupe i navoj za xeon coolere... jer ovo nije standardna e-atx ploca....
![]() |
![]() |
#8 |
|
kolega, ona cifra od 700kn na trznjaku ti je zesci lol ![]() zadnji koji sam uzeo je bio dual 3.06, 2gb, 4x18gb 15k (doduse lageri na izdisaju), ServeRAID sa BBU, DAT i hot swap napajanje, oba modula prisutna za 84 eur s ukljucenih 25 eur dostave...
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
znam da nije od neke pomoći, ali čak i stariji office hp strojevi se nisu htjeli bootati bez spojenog prednjeg panela koji naravno imaju 200pinski nestandardni konektor preko kojeg ide power/reset, led-ice i audio. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
|
ako se nekim cudom i nadje neko tko bi kupio, brat bratu 150kn gladis bradu... da je neka intelusa iz tog doba aka clearwater ili neki supermicro il slicno, s integriranim vrm na ploci mogo bi trazit i do 300kn i molit boga da se netko opce javi...
![]() |
#13 |
Banned
Datum registracije: Aug 2010
|
-prodano za 250 kn,hvala svima na pomoći!! idemo dalje,sada sam naučio još nešto novo... ...život je škola ![]() .....hvala još jednom!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|