|
![]() |
#1 |
jakšimaš
Datum registracije: Dec 2006
|
![]() pozz, imao sam ovaj ruter kod kuce nekih godinu dana, uredno sam ukucao sve parametre u postavke modema i koristio max adsl i maxtv.. znaci T-com .. sad sam dobio od t-com novi ruter pa njega koristim.. a ovaj sam odlucio dati prijatelju koji je dobio laptop i treba mu sad ruter koji podrzava wireless.. doduse on je na optimi.. bio sam danas kod njega to pospajat i jednostavno nece, stane na "conecting" .. neznam jel neka caka razlicita izmedju tcomovog i optiminog adsla koja se mora ukucat ili u cemu je problem.. manual modema je http://www.supportsidan.org/manualer/TDW8920.pdf postavke koje sam namjestio: VPI: 0 VCI: 35 Connection type: PPPoE PPP username: korisnicko_ime@optinet PPP pasword: lozinka authentication method: AUTO ENABLE WAN yes service name: pppoe_0_35_1 ip adress: 192.168.1.1 subnet mask: 255.255.255.0 Enable Wireless to je to, onda idem save/reboot , i nece se konektirati... neznam u cemu je problem... kod mene je na tcom islo sve kako spada.. vam je optima i nece imate li neku ideju di bi mogao biti problem? hvala ![]()
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pogledaj u modemu / routeru od Optime koji je ADSL Annex ? 99% da je Annex A a tvoj TP-Link je za Annex B jer si ga koristio na liniji od T-Kome. Koji uređaj frend ima od Optime ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
jakšimaš
|
frend ima Huawei MT-880 manual= http://www.optima.hr/repository_files/file/8 nisam sad kod njega pa ne mogu pogledati ADSL annex
![]() |
#4 |
Moderator
|
Kako sam i pretpostavio, to je na njihovoj mreži tj. Annex A i zato tvoj TP-Link ne može ostvarit konekciju. Imaš više rješenja, evo jedno: - prebaci Huawei u Router mode - TP-Linku promjeni ip da nije isti kao Huawei ali da bude u istom nizu, npr. 192.168.x - spojiš Lan kabel iz Huawey u Lan1 TP-Link Sutra pogledam još detalja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
jakšimaš
|
oke, hvala ti, budem sutra isao kod njega pa budem pokusao taj nacin... sam mi pojasni to sam promjenom ip-a.. na sta mislis da nije isti al da bude u istom nizu? da oba budu 192.168? ono iza da bude drukcije jel?
![]() |
#6 |
Moderator
|
Da, točno. Huawey je po defaultu na 192.168.1.1, onda TP-Link postavi na 192.168.1.2. Prvo odradi prebacivanje Huawey - a u Router mode, imaš opisano u linkanoj uputi. Evo šta trebaš promjenit / postavit u TP-Linku (spojen žično na Lan2): - WAN - sve konekcije prebaci na Disable, ne koristiš ih - ugasi DHCP Server, NAT i Firewall, taj posao će preuzeti Huawey - Routing - Default Gateway - ugasi Automatic Assigned Default Gateway, uključi Use Default Gateway i Gateway IP=192.168.1.1 (ip adresa Huawey - a) Opcionalno se ista stvar može postaviti u Static Route pri ćemu je onda Destination Network=0.0.0.0, Subnet=255.255.255.0, uključi Use Default Gateway i Gateway IP=192.168.1.1 - manualno postavi DNS Servere, ugasi Enable Automatic Assigned DNS, Primary=192.168.1.1, Secondary=85.114.32.7 - wireless valjda ne treba objašnjavati - Lan - IP=192.168.1.2 - ne zaboravi lupit Save / Applay na svakom ekranu gdje nešto promjeniš Spoji Lan kabel iz Huawey u Lan1 TP-Link That's all, obrati pažnju da u takvom setupu Router posao odrađuje Huawey koji nije "nešto". |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
jakšimaš
|
radi sve super! iz prve! hvala puno Nikky!!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|