|
![]() |
#1 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Universal repeater mod, bežično povezivanje
Već i davno pisao o ovome problemu ali sada ga baš zaista želim riješiti. Dakle u jednoj zgradi imam ADSL modem na koji je spojena N type antena 20db. U pitanju je airlive modem koji odlično i stabilno radi bez rušenja kad god se spojio na njega. E sad htio bežično se povezati na tu antenu sa AP i širiti signal dalje. To i radim sa Edimax AP neko malo s....e. Koristim ga u Universal repeater modu i to funkcionira sve dok ne opteretim mrežu (torrentom il nekim downloadom) ponekad i samo od sebe pukne signal i onda moram fizički resetirat AP i onda ponovo radi internet neko vrijeme. To "neko vrijeme" ne znači dan nego je pitanje sati. Isti taj AP imam na još jednom mjestu spojen žicom i radi već 3 godine bez greške. E sad, bi li trebao koristit neki drugi mod WDS? Ili je greška u mom AP? Signal u universal repater modu na mrežu koju odađilje je oko 50% Mogu li kupiti mimo uređaj, bi li on funkcionirao dobro u ovoj situaciji? Razmišljao sam kupiti i drugi AP točnije d link DAP 1360 koji ima dvije antene (preporučen je u zadnje VIDI-u), znači li to da jedna prima i druga šalje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
e sad, ja sam se jednom zezao sa ap-om, ali preko žice sam ih spajaorouter sa AP, pa je ap širio wireless! Interesantno da sam doma probavao i morao staviti na ap + router mode, a na mjestu na kojem sam ga spajao mi nije radio i morao sam ga staviti na obični ap mode! Uglavnom evo ti slikica sa airlive stranice pa prouči i isprobaj neke modove! iskreno i ja sam tražio po netu da mi netko pomogne, ali na kraju moraš uzet sam i probat! one 2 antene na dlinku su , mislim, da može opsluživat 2 različite mreže, prima i šalje na svakoj anteni! to ti ne treba! ![]() Zadnje izmijenjeno od: vladjan1901. 28.12.2011. u 13:40. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|