Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.12.2011., 23:19   #1
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Wake on LAN i VPN ili RemoteDesktop

Zanima me kako bi VPN ili Remote Desktop funkcionirao s opcijom wake on lan?..nisam još u prilici isprobat..koristio bi to za spajanje kompa od doma na komp na poslu..na poslu je t-comov Gigaset SX763 router na koji je spojen komp...na routeru bi podesio dynamic dns i port fowarding tako da se mogu spojit npr. remote desktopom ili vpn-om na taj komp na poslu...naravno wake on lan bi služila da mi komp nije tamo upaljen cijeli vikend samo zato da se ja povremeno spojim..nego bi ga stavio u sleep mode...e sad ne znam da li je potrebno slat one magic pakete ili nešto drugo da se "probudi" komp?...s kojim opcijom bi to uopće funkcioniralo (remote desktop ili vpn) i kako u kombinaciji s ovim routerom?
skyman je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2011., 16:14   #2
mahoona
Premium
Moj komp

mahoona's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Mislim da taj sx763 nema opciju da bude vpn endpoint, tako da ne možeš podići vpn koristeći njega, a samim time nemaš opciju korištenja remote desktopa, wol-a i ostalog. Na poslu ti treba router koji može terminirati vpn, i još da ima wol mogućnost, i to je to.
mahoona je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.12.2011., 21:50   #3
skyman
Premium

skyman's Avatar

Pa naravno da je moguće iskonfigurirat rpd i vpn pomoću tog routera koristeći dyndns i port fowarding...
Staro 19.12.2011., 23:35   #4
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Koliko se mogu prisjetiti otkada sam ja to sam pokušavao sa SX763 zapeo sam na problemu da taj router ne može napraviti port forwarding na broadcast adresu.ne sječam se koji je firmware bio u pitanju ali prvo to isprobaj, ako nejde morao bi mjenjati router.u svakom slučaju googlaj pa ako nadođeš na rješenje postaj.
sodom je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2011., 16:12   #5
mahoona
Premium
Moj komp

mahoona's Avatar

Citiraj:
Autor skyman Pregled postova
Pa naravno da je moguće iskonfigurirat rpd i vpn pomoću tog routera koristeći dyndns i port fowarding...
Nisi shvatio što sam napisao. Trebaš uređaj koji može terminirati VPN sesiju (odglumiti VPN server), a to sx763 ne može. Također, ne može odraditi WOL funkciju. Port forward, dyndns i ostalo nemaju veze sa tim.
mahoona je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2011., 16:23   #6
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
zasto bi uopce trebao VPN prema routeru? sve dok mozes dostaviti WOL paket sa interneta routeru kojemu znas vanjsku-javnu ip adresu (i MAC masine koju zelis bootat) ako je pravilno konfiguriran on ce paket propustiti u lokalni LAN.
sodom je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2011., 19:37   #7
skyman
Premium

skyman's Avatar

Nisam još u mogućnosti to sve isprobat...ali naletio sam na ovo čudo:
http://magicpacket.free.fr
Jel netko zna jel bi to radilo? kao hostname bi se unosila dyndns adresa i ovaj port koji se unosi tamo bi se propuštao na fiksnu lokalnu ip adresu računala koje želim probudit...

Citiraj:
Autor mahoona Pregled postova
Nisi shvatio što sam napisao. Trebaš uređaj koji može terminirati VPN sesiju (odglumiti VPN server), a to sx763 ne može. Također, ne može odraditi WOL funkciju. Port forward, dyndns i ostalo nemaju veze sa tim.
Ma vpn ili rdp bi koristio samo da dobijem pristup podacima na tom udaljenom računalu nakon što se računalo upali..znači nisam mislio kombinirat vpn i wol..nego nakon što se upali to računalo uspostavit vpn ili rdp...to sam mislio...

Zadnje izmijenjeno od: skyman. 20.12.2011. u 19:53.
Staro 30.12.2011., 10:45   #8
Tomba_NZXT
Premium
Moj komp

Tomba_NZXT's Avatar

ja sam to jednostavno rjesio

imam synology server koji podrzava VPN. na njega se spojim iz firme ili preko telefona putem VPN-a, zatim s njega otvorim pass protected web stranicu koja ima skripte za budjenje mojih racunala u stanu i to je to. onda mogu ili rdp na njih ili ssh - sta god trebam trenutno
Tomba_NZXT je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno