|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Sambuca (Sambuka)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
|
Vrutak pretpostavljam. Nisam iskreno tražio. Rađe Absinth kupim :P S obzirom na količinu brendova trebalo bi ga biti u većim centrima. Valjda i u Getrou. (pričam za ZG) |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Žao mi je popit ovog iz Praga jerbo nisam još vidio da kod nas itko prodava Absinth (koji je, btw ilegalan kod nas?). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
Pa piše ti u temi o Absinthu (Absent mislim) i ne, nije ilegalan kod nas ništa manje nego što bi Stroh bio ilegalan. Također, ne postoji "pravi absinth" kao što ne postoji "prava vodka", "pravo vino" etc. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
e al si ga opalil prava votka je svaka votka koja me ne podsjeca okusom na medicinski alkohol (ko je pil puškina, zna o cemu pricam ![]() pravo vino je ono od kojeg se probudim ko da nist nisam popil, na kraju krajeva imas i temu o vinima tu negdje u svastari eh, za absinth neznam...nemam bas s tim iskustva, doduše, kupil sam jedan u presoflexu (dok je jos postojal), al to je bil samo sirup s alkoholom, a u jednom kaficu sam pil potpunu suprotnost, a oboje nosilo ime absinth ![]() a sad on topic vidim da si iz Lepoglave, pa zaleti se malo u Vž i pogledaj u Magmi tam kod studentskog doma, kod njih je mislim da najveci izbor u vz zupaniji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
Ma, loše sam se izrazio. Trebao sam napisati "original vodka", "original vino".... |
![]() |
![]() |
#9 | ||
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
![]() uglavnom za regulaciju i prepoznavanje abinsta Citiraj:
ali to nije to jel' ? ![]() U ovom slučaju postoji "original" A i bilo je nekog govora da je taj "original" zabranjen kod nas, valjda zato i ono pitanje jel' ilegalan kod nas, uglavnom trebalo bi pitati odvjetnika, ili nekog cajkana koji je bolje upoznat s time ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Imas u vrutku Sambucu sigurno, ima i absinta, samo ja bi ga radije kupio od onih sto uvoze imas link u topicu o absintu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
Neznam dal ima Metro u VŽ ali jučer sam bio u Sesvetama i vidio sam da ima Absinta, vjerojatno ima i Sambuce. Ugl, za bilo koji alkohol Vrutak is the place to go. Kad uđem u onaj njihov podrum, više ne znam izać. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Absinth koji se prodava kod nas je zapravo Zelena čarobnica nazvana Absinth i ima 55% alkohola dok pravi ima 70% istoga. Okusi su slični ali ne i isti. Koliko sam ja čuo, kod nas ga je imala samo jedna prodavaonica negdje u Zagrebu jerbo je ilegalan kod nas. Ono što je korisnik panda505 rekao je istina odnosno to nije Francusko piće već se to piće probilo prvo u Francuskoj. Davalo je super (high-life) osjećaj te nakon što se počeo konzumirati u velikim količinama, postao i zabranjen u toj državi kao i u mnogim drugim. Također, isti u sebi sadrži i mali postotak otrova pa ga nije ni zdravo konstantno piti. Isprike Mommistakeu što smo mu Sambuca thread skrenuli na temu o Absinthu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Odlican clanak o absinthu iako je wiki : http://en.wikipedia.org/wiki/Absinthe
![]() |
#15 | |
Guest
|
@Bullet1 Da, kod nas postoji zelena čarobnica ali to već dugi niz godina nije jedini "absinth" koji se prodaje. Ne, nije ilegalan, nije halucinogen i nema otrova (osim ako ga ti ne staviš unutra). Piće kao i svako drugo. Pa ljudovi, jedan Austrijski Stroh je u vecini slučajeva jači od "prosječnog" absintha! Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
kenova?
Datum registracije: Aug 2007
|
@mommistake: ne znam koliko ti pase, ali je u vrutku imas sigurno, 0.7 je nekih 150 kn @bullet1: imas u vrutku od 55% 75% (red) i 85% (black). Cijena je u rangu sambuce znaci oko 150 kn za 7 deca. Sad, koliko je to "pravi" absinthe je drugi par rukava, ali da ima, ima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
Nekoliko činjenica o absinthu
Kategorizacija absintha ide ili po jačini alkoholne baze (najjači idu preko 80% udjela alkohola u likeru) ili po količini kemijske supstance thujone koja je po molekularnoj strukturi slična THC-u i nalazi se, između ostalih trava, i u pelinu (engl. wormwood). U liker se osim pelina, stavljaju i druge trave koje sadrže određene količine thujonea. Kemijska strukturna formula thujonea je http://0.tqn.com/d/chemistry/1/G/B/6/thujone.gif Na osnovi količine alkohola u likeru prilikom pripravka alkoholnog pića na bazi absintha određuju se količine vode koja se miješa sa absinthom. Tablica: http://www.wormwoodsociety.org/image...ies/matrix.jpg Dakle, ide se na razvodnjavanje absintha sa određenom količinom ledeno hladne vode ovisno o postotku alkohola u absinthu. Omjeri su zadani u tablici. Za detalje o kupovini kvalitetnog absintha i pripravku istoga pogledajte na http://www.wormwoodsociety.org/ Ono što se kod nas može naći daleko je od kvalitetnog absintha (gledajući ili po količini alkohola ili po količini thujonea). On topic: Ako ovo negdje nađeš obavezno uzmi http://www.ppd.com.hr/system/images/...anasambuca.jpg Distributer je http://www.ppd.com.hr/hr/o-nama
Ich fühle Mut, mich in die Welt zu wagen, mich in die Welt zu wagen, Der Erde Weh, der Erde Glück zu tragen, Mit Stürmen mich herumzuschlagen Und in des Schiffbruchs Knirschen nicht zu zagen. Zadnje izmijenjeno od: Dr. Faustus. 03.12.2011. u 03:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
|
Ljudi pijte Stroh, zakon je, probao sam ga prvi put prije godinu i pol i od tada je neizostavno piće kod svakog izlaska, trebalo bi ga bit u svakom kafiću u kojem rade koktele, jer se koristi pri miksanju istih, a zna ga bit i ovako po kafićima, dosad sam pio samo ovu verzijo od 80% alkohola. ![]() http://en.wikipedia.org/wiki/Stroh
![]() |
#21 |
Guest
|
Stroh je kul. Uzmeš napolitanku, namočiš u stroh, držiš ju na čačkalici, zapališ i strpaš u usta dok još gori! (oprez za bradonje) |
![]() |
![]() |
#22 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Vidio sam da ga imaju u kauflandu, al je boca 200 kn :O
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator