|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
(riješeno) ThinkPad x60s "hal.dll" missing
Riječ je o laptopu IBM Thinkpad x60s. Prvo moram reći da nikad nisam koristio usb za instalaciju windowsa, ali ovaj put moram jer nemam dock station za njega, niti externi hdd. Naišao sam na više problema: kod instalacije sam prvo odabrao text instalaciju, i kad je to zavrsilo pokušao sam pokrenuti gui instalaciju javlja mi "hal.dll is missing". Isto tako, ako ponovno pokrenem text instalaciju, prilikom provjeravanja diska javlja da je d disk corrupted, F3 for quit. Ovdje se javio sličan problem, korisnici su pokušali editirati boot.ini file sa usb-a, nekima je uspjelo. Probao sam i ja, uvijek iste greške. http://www.mydellmini.com/forum/wind...ng-xp-usb.html Samo da napomenem da je C particija vec bila zauzeta, ima 2 gige, tako da je instalirao onaj prvi dio xp instalacije na D particiju. Kada sam pokušao obrisati C particiju iz winxp instalacije, nije mi dopuštao. Istotako, problem je što nemam ni factory default opciju kada pritisnem "thinkvantage" plavi gumb.. Googlao sam, pokušavao ali nemam nikakve ideje više. Ako ništa, barem mi recite kako da formatiram kompletno hdd pomoću usb-a ili neke druge opcije. Stavio sam i NTFS, a kasnije sam pročitao da treba ići FAT32.. vjerojatno je i to zeznulo situaciju. HDD je 320GB 7200RPM WD Black edition ako išta znači. boot.ini izgleda ovako: Code:
[Boot Loader] Timeout=30 Default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS [Operating Systems] C:\$WIN_NT$.~BT\BOOTSECT.DAT = "1st, text mode setup (Boot from flash again after finished)" multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="2nd, GUI mode setup, continue setup + 1st start of Windows" /fastdetect C:\ = "---> DEBUG, in case of HAL.DLL or NTOSKRNL.EXE not found errors <---" multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(2)\WINDOWS="Debug boot rDisk 1 partition 2" /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(3)\WINDOWS="Debug boot rDisk 1 partition 3" /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(4)\WINDOWS="Debug boot rDisk 1 partition 4" /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(2)partition(1)\WINDOWS="Debug boot rDisk 2 partition 1" /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(2)partition(2)\WINDOWS="Debug boot rDisk 2 partition 2" /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(2)partition(3)\WINDOWS="Debug boot rDisk 2 partition 3" /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(2)partition(4)\WINDOWS="Debug boot rDisk 2 partition 4" /fastdetect Hvala unaprijed. ![]() Zadnje izmijenjeno od: wnbeeeE. 09.12.2011. u 22:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Hm, rješio sam problem. Napravio sam novi boot na drugom usb-u, sve je prošlo bez ikakvih problema. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|