Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.12.2011., 20:01   #1
dubravkol
Premium
Moj komp

dubravkol's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Monitori sa 3 inputa ( HDMI, VGA, DVI ) pitanje?

Da li se na monitor (monitore ) koji imaju 3 inputa mogu spojiti 3 različita kompa?

Imam problem da bi trebao spojiti 3 kompa i imati za njih monitore. Ovaj sad samsung koji imam ima vga i dvi i trebao bi kupiti još jedan monitor za treći komp. Puno elegantnije rješenje bi bilo zamjeniti postojeći monitor malo modernijim i novijim koji ima 3 inputa naravno ako postoji mogučnost spajanja 3 uređaja na njega pa da putem source tipke na njemu šaltam koji komp hoću

Monitor koji gledam je Philips 244E1SB

Pošto se nisam s tom tematikom za 3 kompa na jedan monitor susretao molim pomoć

Hvala unaprijed
dubravkol je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2011., 20:38   #2
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Na dva radi...ne vidim razloga zasto ne bi na tri radilo :S nisam probao ali mislim da ne bi trebalo biti problema
FRipper je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.12.2011., 21:10   #3
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor dubravkol Pregled postova
Da li se na monitor (monitore ) koji imaju 3 inputa mogu spojiti 3 različita kompa? Hvala unaprijed
Narafski da mores.

Taman da ih ima 10, a ne 3 ulaza. Za vrijeme CRT-a, nisu svi imali lijepo izvedeno biranje preko zasebne tipke/gumba, pa nije bilo strano za neke modele i preko 3 pritiska, samo da bi se doslo do prebacivanja. Visespolni LCDi su vecinom shvatili da moraju imati zasebni gumb za prebacivanje, i to od samog pocetka. Bilo je izuzetaka, moguce da ih ima i danas, ali takvog neces ni razmatrati u svom odabiru.

Znaci, ostaje ti samo ergonomija/matrica i sve ono sto vec cini tvoj idealni monitor. Za glavno pitanje nemas nikakvih prepreka. Imaj samo na umu, ako ides na Dell-a, u interesu ti je da bude Ultrasharp, jer svi ostali su poznati po losem ili osrednjem VGA inputiranju. Ponekad ni on nije izuzet, ali neusporedivo manje i garancijom priznaje da ne smije imati takvu nepravilnost, dok se kod nizih tolerira. Na svjetlijim povrsinama, posebno sivoj, iritantno tiraju kao opis neke od pojava. HP nesto manje, ali nije ni on stranac VGA osebujnostima. Spominjem jer zelis imati sva tri ulaza max kvalitetna. Samsung kod jeftinijih oscilira, dok kod top modela je odlican. Steta sto Sony ne proizvodi vise monitora, jer kod njegu su ulazi identicno tretirani kvalitetom.
Visage je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno