|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
W7 share problem
Ne znam više što da radim i gdje griješim. Kolje me ovo već mjesec dana: PC na win7 ultimate žičano spojen sa Sagemom od Optime, laptop isti OS spojen bežično. IP brojevi dodjeljeni uredno, firewall u sklopu Bitdefendera, sve dozvoljeno, Windows firewalli isključeni. Oba kompa u istoj homegroup, vide se obadva u mreži. Sa laptopa uđem u komp i sve štima, sheranje datoteka ide. Sa kompa na laptop ne ide da se ubiješ. Konstantno mi javlja grešku "Path not found". Probao sam sve i svašta, googlao, bingao, mjenjao imena homegroup, dozvole, media sharing, ali neide i neide. Što god probao ista stvar u konačnici. Da li ima kakva dobra duša da me spasi muka ili štrik i prvo drvo? Prije mjesec dana instalirao sam isti OS na laptopu od prijatelja, identična procedura instalacije OS-a i programa, slični laptopi (moj Acer, njegov e-machines), nakon instalacije i podešavanja mreže (usput i homegroup) da napravim update Winđoza na njegovom laptopu, proradi sharing na njegovom laptopu ka mom PC-u u oba smjera bez problema. Došlo mi je da zaplačem ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 02.12.2011. u 09:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Za probu oboje spoji žično (Lan) na router i vidi rezultat. Potraži po forumu (Mreže i ona velika tema W7 problemi), čest biser sa pravima pristupa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Community Manager
Datum registracije: Nov 2006
|
Kako pristupas Share folderu kompa? Otvori bilo koji folder, probaj tipkati \\ime_laptopa kore u address bar. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|