|
|
Rezultati ankete: koliko je vazno misljenje korisnika? | |||
Bilo bi dobro da i ostali HR ducani imaju razvijenu bazu korisnickih komentara |
![]() ![]() ![]() ![]() |
29 | 40.28% |
kod rijetkih proizvoda itekako mi je korisno procitati sto vise korisnickih komentara |
13 | 18.06% |
uvijek volim procitati dobre i lose osobine onoga sto kupujem |
42 | 58.33% |
ravnam se samo prema onome sto saznam od prijatelja i PCE foruma |
20 | 27.78% |
prevelika sam IT manga i meni to nije potrebno! |
11 | 15.28% |
Anketa s više izbora. Glasači: 72. Ne možete glasati na ovoj anketi |
![]() |
|
Uređivanje |
![]() |
#1 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Komentiranje proizvoda -> Links vs Ostali <-
S vremena na vrijeme, zapitam se kad citam na Links stranici kategoriju ![]() kako je Links jedini uspio generirati zbilja respektabilnu bazu ispisanih komentara korisnika, vezano za kupljene proizvode? Razmisljanje nije u sluzbi divljenja ili kritike drugih vec cisto znatizelja. Ti komentari su dapace cesto i vrlo korisni jer buduci da vec imaju forumsku zajednicu - a nisu stranci na PCE forumu - vecina citaca moze profitirati saznanjem. Posebno u sferi power user proizvoda i slicnih im zahvata. Nisu jedino koji nude opciju komentara. ADM je ionako uzeo prilican dio paznje kod kupaca, ali moram priznati da nikad nisam nasao jedan komentar nekog kupca ili korisnika u spomenutoj kategoriji. Da ne spominjem druge ducane kojima "misljenje korisnika" stoji poput pustinje bez jednog jedinog napisanog slova. Tema nije o iskustvu sa ducanima kao takvim, pa molim vas da ne zapocinjete recitale tipa koji vam se zamjerio ili Links vs MTČ čarape. Pitanje ili zakljucak kojim otvaram pitanje PCE forumasima : Ide li u prilog tome sto su medju prvima uveli forumsku zajednicu korisnika? Ili Links kao nabava moderskih i power user osebujnosti (uz generalne IT potrebstine) jednostavno i dalje najvise privlaci binariste dobre volje da napisu svoj komentar o kupljenom proizvodu? Jer kako drugacije objasniti da pisanje korisnika kontinuirano prati vecinu proizvoda. Ili mozda propustih neku tajnu, ciji usud rasvijetlit ce netko Links upuceniji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Pa super stvar, no nalazim malo komentara... Kad me zanima opcenito misljenje korisnika (kupaca) za nesto znam pogledati komentare na newegg i slicnim stranim stranicama. tako da ima vise komentara bilo bi super. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
posto sam tamo slozio poprilicno konfi na forumu, moram reci kako misljenje korisnika ponekad jako dobro dode. konkretno meni u slucaju periferija - misa, tipkovnica i zvucnika. inace nimalo losa ideja, malo su zeznuli sa onim ocjenjivanjem po kategorijama, jer tipa kad je izasla 5000 serija (mislim da je VTX bio prvi), odmah vidim zvjezdica........ malo glupo jer vjerujem da niti pola ljudi sto klika po kategorijama ocjenjivanja - nema doticnu komponentu. ali ok, nije to tema nego misljenje korisnika, tako da sve 5. btw, sto ako se zeli kliknuti na vise odgovora u anketi? meni su prva tri odgovora itekako za kliknuti, a necu kliknut na samo jedan ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
A priori ne vjerujem "komentarima korisnika" koji su navedeni na bilo kojim stranicama proizvođača/trgovca, a i pridruženi forumi su IMHO sumnjivi, više se pouzdajem u forume i revieve koji nemaju izravne veze sa proizvođačima ili prodavačima (namjerno neću reći nezavisne jer je to uvjek upitno) tako da ok je da to imaju ali i da nemaju meni nebi ništa promjenilo u metodologiji izbora stvari koju kupujem...
![]() |
#5 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Često bacim oko na te komentare. Nekad sam i sam znao ostaviti koji...
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Svakako dobra ideja to sa mišljenjima korisnika/kupaca. Često mislim da je premalo toga komentirano na linksovom webu. Ja do sada nisam naletio na neku komponentu da je bila popljuvana totalno što neke sigurno zaslužuju. Vjerojatno ima veze i to što ljudi ne žele pljuvati po nečemu što su platili. Drago mi je da ne patim od toga i mogu slobodno napisati kad sam nešto platio masno, a poslje mi je bilo ... večina zna osječaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Možda iam i toga, a možda je caka da neko ima opciju delete from database? Iiiii opet doazimo do toga zašto se ne osvrtati previše na to... ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Opet ako su svi komentari tipa "savršeno, odi kupi" gubi se smisao komentara. @yedwy potpuno se slažem s tobom u vezi "namjerno neću reći nezavisne jer je to uvjek upitno" Od rezultata bilo koje ankete/ispitivanja mišljenja/review-a bitniji je samo podatak tko je sponzor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
8-bit Gen.
|
Sve je u redu sto pisete, ali buduci da ide sve vise komentara, samo bih volio vratiti na glavno pitanje svih pitanja: Sto je to sto cini Link drugacijim da moze privuci kupce da daju komentare u obimu koji daju, dok drugi ducani jednake prepoznatljivosti imaju duhograd komentara? Pisete da bi moglo i vise, u redu, ne pratim toliko podatno ali i dalje kolicina komentara Linksa naspram ostalih ducana je pravi VR. Ne mislim na kategoriju "zvjezdica" koju spominje Burko, vec bas na konkretne opise u kojoj Codiac recimo opiše pluseve i minuse Tornado venta. Takvih opisa ima prilican broj i neka me netko ispravi ako sam u krivu, ali nisam vidio ni jedan IT ducan koji moze skupiti toliko komentara. Ma sve je to u redu i vjerovatno stoji sto si rekao. Ali, ostali nemaju sto brisati jer im nitko ziv nikad ne zeli napisati ni jedan komentar na webu ducana. Ovo zapravo jos vise ide u prilog mojoj znatizelji i glavnom pitanju ove teme : zAsTo? ![]() Stavljena je mogucnost visestrukih odgovora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|
Citiraj:
Tako da, to je nista da bi se steklo neko misljenje o proizvodu, a kamo li sitne mane ili prednosti kao npr na neweggu o tome kako ti na G25 volanu ispadne sredina sa logom kad povuces zastitnu foliju... Sad, inace bas zato volim opise korisnika jer opisu takve sitne detalje (dobro pustimo logo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
8-bit Gen.
|
Ne kazem da bas svaki proizvod ima recenziju kao "Novo Jajcheko" po artiklu. Ali, ipak ih ima. Nacelna pitanja ankete sam onako dodao kad se vec komentira slicna tematika. Nije poanta dal su ti komentari od pomoci ili ne. Vec zasto je Links jedini na kome ljudi zele pisati te komentare? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Vjerovatno zato jer oni jedini imaju site koji sluzi necemu. Relativno lagan za trazenje, lako poredati po cemu treba, imaju i smislena stanja (ne samo zg i izvan zg kao neki) i k tome relativno tocna. Valjda to ljude drzi tamo, + forum i eto. Pretpostavljam da je to, Osim ako sami si ne pisu te opise ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#15 |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Ja sam ostavio nekoliko komentara tamo i iskreno napisao što mislim o doticnim komponentama i naveo mane i pozitivne stavke. Osobno nisam imao razloga nijednu popljuvati, ali da sam naletio na neku losu onda se ne bi ustrucavao to i napisati. Sad da li bi oni to objavili ili ne to je druga stvar. Ja samo kupujem u 2 trgovine inf. opreme u Zagrebu jer sam zadovoljan sa uslugom, cijenama i brzom isporukom. Ostali su ili neprofesionalni ili su mi se zamjerili ili cesto imaju komponente samo u cjeniku. @Visage Jedini Links od trgovina u kojima kupujem ima mogucnost ostavljanja komentara pa jedino tamo i komentiram. Svidja mi se sto imaju i dostupnost komponenata na webu, a imaju i ok forum. Edit: Kupio sam i nekoliko komponenti u ADM-u, ali nisam komentirao jer nisam ni skuzio da imaju tu opciju. ![]()
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- Zadnje izmijenjeno od: Raven_1. 14.12.2009. u 14:05. Razlog: dodatak uz komentar |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Daddy je iz linksa,šta nije..on će ti možda i najbolje odgovoriti,ne nužno najobjektivnije,ali šta je pisac htio reći je najbolje pitati - pisca. ![]() Po meni imaju najbolji site i općenito community,kao i feedback malopotrošača.Sigurno je da i forum,kao i mogućnost izražavanja mišljenja i ocjene o proizvodu,daje potrošaču osjećaj vrijednosti s jedne strane,da se i njegovo mišljenje cijeni,a s druge,od 10 napisanih,ili 5..slažu li se bar i približno 6,7 odnosno 3 u drugom slučaju,valjda nečemu i vrijedi dotični proizvod. Ne vjerujem da ih baš sami sve ocjenjuju,možda im se i da,ne znam. Daleko od toga da ne poklikaju maksimalne ocjene tu i tamo,da bi eventualno tako pospješili dojam,i prodaju u krajnjoj liniji,ali mogućnost izražavanja mišljenja kroz ocjene je lijepa gesta. Makar i bila instruirana od strane Links osoblja, u smislu tih maksimalnih ocjena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#19 |
bycod
|
dodatak vise nije ![]()
![]() |
#21 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Nekolicina je zapravo dala odgovor koji vjerujem da pravom tragu. Nesto sto sam u pocetku komentirao. Konstatirali smo da su prvi poceli sa forumom. Konstatirali smo da imaju najzahvalniji dizajn stranice sudeci po adekvatnom odzivu i zelji za komentiranjem proizvoda. Znaci prvi se ipak pamte ![]() Cini se da ostali mogu izvuci neke zakljucke, ako im je vazno da im komentari korisnika opismene proizvode ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
8-bit Gen.
|
Budim temu jer od zadnjeg pisanja i zajednickih komentara, jedno ime se pocelo sve vise priblizavati Links potrebi komentiranja : Protis ! Jeste li primjetili kako se ljudi sve vise odlucuju na komentare. Kod Linksa smo povezali sto su prvi i sto je sucelje zahvalno. Sto cini Protis zahvalnim? To sto su meka izlistane povoljne ponude ili nesto deseto? ADM je i dalje pustinja bez vode, a vidi kako se Protis ozivio komentarima. Prepostavljam da bi u tom slucaju i forum bio donekle obitavan - taman da je iskljucivo kupovno/prodajne komunikacije. Zanimljivo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|