|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Prerada matx kućišta s napajanjima
Gledam kućišta sa što manjom dubinom, a da mi ipak mogu pogoniti nekakvu matx ploču i da nisu gro skupa, a da ih ima kod nas za nabaviti. Oko mi zapelo za npr chieftec cd-01 ili linkworld 727 (ili bilo što sličnih dimenzija što mi možete predložiti. Ako netko uspije naći nešto još pliće za matx ploču, svaka mu čast). Problem je što sva ta kućišta dolaze s preslabim i upitnim mi napajanjima. Koliki je problem izvadit iz njih ta napajanja i na njihovo mjesto, dakle u prostor istih dimenzija koje zauzimaju ta 350/400 wattna napajanja, ugurati neko pristojno napajanje od 550/600 watta? Možda je to glupo pitanje al nemam iskustva s time pa moram pitati... Nadalje, u kućište bih još ugurao, uz dakako matx ploču, jedan hard disk, pržilicu a na mbo bih stavio i5 2500k s pripadajućim hladnjakom. 2 kartice rama te jednu grafičku karticu od kojih cca 20-25 cm duljine u rangu ati 6850 ili 6870. Ne bih ništa overclockao niti bih dodavao dodatne komponente tijekom životnog vijeka kompa. Koliko bi mi i kakvih, po vašim iskustvima, trebalo još ventilatora u kućištu, odnosno nude li spomenuta kućišta dovoljno prostora da se sve spomenuto pristojno hladi i da sve funkcionira nominalno? Zahvaljujem na možebitnim odgovorima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Zašta plitka, nije valjda da ćeš ko one babe u uredima stavit monitor gore? Uglavnom teško ćeš nać nešto jako plitko zato što ćeš stavljat HD6850/70 koje naravno ne stanu u low profile pci kućišta...što se tiče zamjene napajanja, ta tvoja kućišta imaju ugrađena standardna atx napajanja tako da nije problem ugradit drugo napajanje, i naravno obavezno ćeš morat nabavit kvalitetnije brand name napajanje za tu konfu...i btw ako nećeš oc-at ništa, možeš uštedit koju kunu i uzet obični 2500 bez "K"...al iskreno totalna glupost ne oc-at takav proc, doslovno par minuta posla naravno s odgovarajućim hladnjakom...što se tiče tih jeftinijih manjih kućišta, nemam baš nekog iskustva s tim niti bi ikad stavljao gaming konfu unutra...da baš idem na nešto manje..uzeo bi možda nešto ovak: http://www.nabava.net/kucista__300/f...janja__1350661 review: http://www.techpowerup.com/reviews/F...re_1000/1.html ...malo je kućište i najvažnije ima opciju da se makne hdd cage tako da stane grafa i do 35 cm..u tom slučaju hdd se može ubacit u gornji dio gdje je optika...tako da uz malo truda stane bilo koja komponenta unutra bez problema...ima mjesta za kablove..a i hlađenje je koliko-toliko ok ako se naravno pazi pri slaganju kablova da ne strše na sve strane...120mm front (dolazi montiran), 120mm side i 92mm rear.. a kad bi išao na nešto kvalitetnije i skuplje onda ovo: http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.660.002 Zadnje izmijenjeno od: skyman. 30.11.2011. u 00:13. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
slažem se za Fractal Core 1000, makne se cage za hdd i ima mjesta, trebaš stavit samo iza na ispuh neki vent od 92 mm jer veće ne podržava i s prednje strane promijenit prebučni 120 mm vent, a za proc isto kaj ti je i @skyman rekao grehota takav proc ne oc-at, al naravno uz odgovarajuću mAtx ploču tipa AS Rock Z68 Pro-m, i da se hitit unutra Zalmanov Cnps7x Led kuler. Pogledaj si kak to kod mene zgledi, doduše nema neke opasne grafe i kulera i to al da čisto vidiš kolko ima prostora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
fractal core 1000 je lijep, al je 420 mm duljine. To mi je previše. Izrazito sam skučen prostorom, a ne želim davat bogatstvo za laptop sličnih perfomansi ili izradu nekih custom made rješenja. Trebaju mi off the shelf komponente, a da su što, što pliće. To ne mogu dovoljno naglasiti. Već mi je i 17mm koliko je linkworld kraći of chiefteca velika stvar, a kamoli ne 70mm koliko je kraći od fractala. Sad se pitam što to spriječava grafu duljine 250mm da stane u kućište duboko 350mm poput linkworlda. ima li sprijeda u kućištu nešto toliko integralno istome da mi zapriječi put? Ako se radi o diskovima, ne mogu li se isti staviti negdje gore? Alternativno, čini mi se da nvidia radi manje kartice. Konkretno, gtx 460 i 550 skoro su 5 cm kraće. Doduše, više se zagrijavaju i troše više struje, što mi opet nije posve svejedno. Što se proca tiče, koji onda proc preporučiti kao best buy ako ga ne namjeravam overclockati? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Ako su slike na netu točne...u 727 trebala bi ti stat grafička bez problema..jer koliko vidim hdd cage se ne spušta cijelom dužinom do dna kućišta kao kod većine takvih kućišta...al npr na linkworld 7271 seriji bi već bilo tijesno zbog hdd cage koji se očito spušta cijelom dužinom...tako ako ćeš ić na 727 (ne 7271) nemaš brige oko toga...jedino što ti može predstavljat problem je napajanje za grafičku karticu..koje se na svim novijim grafičkim karticama nalazi sa strane (ne iza kao prije)..a koliko vidim na ovom linkworldu je side panel jako blizu pci utorima..pa trebaš pazit da stanu konektori 6-8 pin napajanja za grafu a da ne smetaju stranici, uglavnom bilo bi malo tijesno (npr na core 1000 bi stao bez problema)...osobno mislim da će stat..to naravno treba vidjet uživo, teško je sa slike vidjet koliko tu ima mjesta za konektore...isto tako moraš pazit da ta grafa koju kupuješ nema neki ogromni cooler koji izlazi iz proporcija pcb-a što se tiče širine..zbog istog razloga - jer je side panel jako blizu pci utorima..tj dosta je plitko kućište... http://www.en.linkworldcomputer.de/0...410/index.html Uglavnom vidim da ima npr. u ADM-u to kućište, tako da ako ćeš uzima neke komponente tamo ili će ti oni to slagat..možeš ih zamolit da vidiš kućište iznutra, mislim da ne bi trebalo bit problema što se tiče toga... http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10465 Što se tiče procesora, ako nećeš oc-at (ne znam stvarno zašto), onda si uzmi obični i5 2500, on nije predviđen za oc kao "K" serija i naravno jeftiniji je zbog toga, to je jedina značajna razlika između ta dva... Što se tiče napajanja...best buy su ti XFX 450W i XFX 550W napajanja...XFX 450W će ti bit dovoljno... Zadnje izmijenjeno od: skyman. 30.11.2011. u 16:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Pa budući da uzima dobar četverojezgreni procesor i HD6850/70..nije teško pretpostavit... Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: skyman. 30.11.2011. u 17:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
http://www.chieftec.com/300A_uni.html Dali ti ovako nešto odgovara, dugo sa tražio kejs s sličnim zahtjevima kao i ti i ovo je najbolje što sam nasao, stanu sve "normalne" komponente osim ploce mora bit microATX Zadnje izmijenjeno od: 6Finger. 30.11.2011. u 19:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Hvala svima, mislim da sam imam dovoljno podataka za kupnju. Samo da se još na svoje oči negdje uvjerim u 727 kućište, da sve komponente stanu, prije kupnje. Ovo zadnje chieftec kućište, bd-02, zapravo je dimenzijama identično onome kojeg sam prvog spomenuo cd-01. U čemu je onda razlika? Ima li bolje rješeno hlađenje ili nešto? No to je manji problem - veći je problem što taj model ne mogu naći na nabavi ili diskontu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Isto kućište ko i ovo tvoje gore samo drugačija prednja maska..napisao sam već post o tome..čitaj bolje temu... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ops, baš sam provjerio, u linksu ga nema više ( tamo sam svoga kupio ).... Tim mi draže da sam ga kupio čim sam ga vidio znao sam da se takva prilika ne propušta :P |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|