|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
Da li je napajanje dovoljno za ovu konfu?
Pozdrav svima ! ![]() Ovako kupio sam ASUS HD 6870 DirectCU i ta kartica mi treba doci sutra i sada me zanima da li je za nju dovoljno moje napajanje (Inter-Tech COBA King 550W - http://tinypic.com/view.php?pic=fko5kz&s=7 )? Da li ce je drzati? Ostatak kompa: Proc AMD Athlon II x2 240 3.4GHz RAM 4GB DDR3 Maticna ASRock N68C-S UCC Zamoli bih vas da mi odgovorite, jer hitno mi je potreban odgovor.. HVALA!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
napajenje je šrot ... ali trebalo bi upregnuti mašinu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Napajanje nije baš nešto, preporučio bi da se kupi neko bolje al ne znam što se nudi na BIH tržištu. Off topic: grafa je prejaka za taj proc |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
znam da je grafa prejaka za procesor, uskoro kupujem phenoma x4 965 3.4GHz i novo napajanje. Znaci ovo napajanje bi trebalo drzati postojecu konfiguraciju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Nakon kupovine kartice pitaš jel ti napajanje dovoljno jako? ![]() Ja ne bih mogao mirno spavati sa tim inter-techom, a ti kako hoćeš.
![]() |
#7 |
Registered User
|
ma znam ja da ono ne valja, dok nadjem neko bolje, kupit cu.. danas dobijam karticu, a gluo mi da je ne probam odma, valjda ce je drzat.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Stvarno ne kužim tu logiku. Kupi se skupa i rastrošna kartica i stavi u konfu sa preslabim procem i šrot napajanjem. Lukavo za popi*dit. Imam neki feeling da je i kućište koma što se tiče kvalitete i provjetravanja pa će se grafa dobro grijati u njemu. Ajde napiši koje je, onako reda radi.
![]() |
#10 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
U genelecu u Tuzli imaš koliko toliko kvalitetna Silverstone napajanja. Pogledaj neko sa spiska i kupi ga (mislim da su oko 120-130KM). EDIT: Ti na ovu ploču misliš staviti 965? ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
imas pravo, moze samo pokusati ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Kupit cu novo napajanje jer sam kupio i phenoma 955 BE, a usput i 8gb rama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
a ne znam zasto kazete da ovaj proc ne moze na ovu plocu, sve uredno radi.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Slažem se proc radi bez beda kod mene več više od 5mj na toj ploči ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
@Bravo Da - radi na toj ploči ali pitanje koliko dugo, još ako si ze zaigra s OC-anjem ![]() Inače grafička ti je zvijer i potpuno iskorištava proc ![]()
![]() |
#20 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Nadam se da ces i ti mjenjat plocu, Ta P31 je u rangu tih jeftinih AM3 ploča... A za ovog lika cija je tema, radit ce sve neko vrijeme kak treba, al bit ce velo kasnije... Zato ipak usparaj ak je potrebno na cpu (uzmi Athlona X4) i kupi neko ok napajanje...
![]() |
#21 |
Premium
|
Jbg situacija je bila takva da mi je trebao brz proc..Inače naravno da ne razmišljam o oc-u, piknu sam vent da puše po naponskoj regulaciji i sve ok zasad.. Privremeno se več proteže dosta dugo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
muimerP
|
Ti u biti možeš jako dugo izdržati, ali ti je vjerojatnost veća za "odapinjanje" sa takvim napajanjem u kombinaciji sa dualcem/quadom i nekom jačom grafom. Frend ima Q6600 i ATi 4850 na nekakvom starom šroteksu P4 approved(specse bolje da nepišem), pa radi vec valjda 4-5 godina... nežali se čovjek - još ![]()
![]() |
#23 |
Registered User
|
Kupio sam neku plocu (MSI GF615M-P33), uglavnom sada ona daje dovoljno struje procesoru (phenom x4 955 Black Edition 3.2GHz 8MB Total Cache) ![]() Kupio sam i napajanje Cooler Master GX 650W, kuciste Cooler Master Elite 430, cooler za prcesor: Cooler Master Hyper 212+ Sve radi odlicno! Samo me jos interesuje koliko bi dobio u performansama overclockom procesora? Da li je dovoljan da nahrani moju graficku karticu ASUS HD 6870 Direct Cu i imali ga potrebe clockat? Kakav je kvalitet ovog napajanja koje sam kupio? Ajde da cujem vase komentare! Hvala puno!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Dovoljno je jak CPU na stock frekvenciji za tu grafu, naravno da bi ga bilo dobro naklokati sad kad imaš hladnjak dobar za njega, al nemoj na to ni pomišljat na ovoj ploči koju imaš, jer čak nije ni bilo pametno stavljati taj CPU na tu ploču. Umjesto klokanja pozabavi se spuštanjem voltaže na procesoru (undervolt), ako neznaš kako pitaj pa ćemo ti pomoći. A napajanje bi ti bilo dovoljno i nekih 500w, neznam baš kakva su Coolermasterova napajanja pa neću previše pametovati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Registered User
|
zasto da spustam voltazu procesora (objasni mi), kada to na ovoj MSI maticnoj nije potrebno, pogledaj CPU Support List od ove maticne i vidit ces da podrzaje phenoma x4 955 i procesore do 125W... Koliko bi dobio u performansama klokanjem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Posto imas hypera 212+ mozes kemijati. Pa probaj za pocetak ici s dizanjem frenkvencije do neke granice gdje se ne restartira pod opterecenjem. Kad dodjes do te granice podigni mu napon za 0,5V ali dalje ne idi, takodjer govorim to zbog ploce. Ne izgleda mi bas nesto pouzdano.
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
MSI je poznat po jako lošoj naponskoj regulaciji na svojim pločama, ova tvoja ploča ima 3+1(ili čak slabiju nisam 100% siguran) regulaciju što je jednostavno preslabo za tvoj procesor. Naponska regulacija nemože podnjeti opterećenje i može ti izgoriti. Zato sam napisao da bi bilo dobro spustiti voltažu procesoru kolko je moguće. Nadam se da će netko potvrditi ovo što sam napisao, jer sam to napisao da ti pomognem. Ispričavam se na offtopicu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Registered User
|
kako mogu provjeriti da li je ta regulacija pod opterecenjem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Doomster
Datum registracije: Mar 2008
|
Nemaš tu što provjeravati. Ona je pod opterećenjem sigurno jer drži maksimum koji može držati trenutno. Ako ti overclockaš taj procesor koji je sada možda na 125 W, kad mu digneš frekvenciju, a pogotovo napon, snaga SIGURNO raste preko 125 W i imaš dimljenu ploču. Ne kužim zakaj, kad već imaš grafičku i procesor od 1k+ kuna ne možeš uzeti neku poštenu ploču od 500-600 kn? Znam da je vjerojatno tipfeler, ali ako digne napon za 0,5 V sigurno će zdimiti ploču ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|