|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Acer aspire 5600 problem
Imam problem s laptopom. Prestao se paliti. Odnosno, ne mogu ga upaliti. Jednom prilikom sam ga ostavio upaljenog bez da je bio spojen na struju, kada sam dosao do njega unatoc tome sto je proslo 2+ sata jos uvijek je radio (na bateriji obicno izdrzi jedva sat i pol), spojio sam mu mis i tipkovnicu, ukopcao vanjski monitor (koji je u tom trenu bio ukljucen), nakon cega se laptop ugasio. Pretpostavio sam da se ugasio zbog prazne baterije, spojio sam ga na punjac i krenuo ponovno ukljuciti, ali nije se palio. nakon pritiska power gumba ledica kod power gumba i indikatori baterije i diska zasvjetle na trenutak, ventilator se zavrti i nakon toga se ugasi (opisani postupak prilikom kojeg je laptop budan traje od pola sekunde do sekundu). Jednom prilikom se nakon 20-ak pokusaja laptop upalio i najnormalnije radio, ali nakon gasenja se ponovno nije htio upaliti. Otvorio sam ga, izvadio i provjerio disk, provjerio ima li prasine oko procesora, sve ok. Zanima me jel netko mozda imao ovakvih problema i o cemu bi se moglo raditi? Za posao koji obavlja mi laptop unatoc godinama i tome sto je realno shit odlicno sluzi, tako da bih ga ukoliko je to moguce rado spasio. Uz to, ukoliko znate nekoga tko se bavi sredjivanjem ovakvih problema mozete mi se javiti, neda mi se ici do servisa koji ce mi samo za "dijagnostiku" uzeti 300 kn i onda reci kako trebam promjeniti maticnu plocu. Zadnje izmijenjeno od: frikec. 13.01.2012. u 18:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Imao sam takav slučaj da se kod totalno ispražnjene baterije laptop ne može upaliti. Nećemo sa zamarati time zbog čega se to događa, ja sam to rješio tako da sam izvadio bateriju, upalio laptop, ugasio ga, vratio bateriju nazad i stavio ga puniti. Kad se napunila sve je normalno radilo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Pardoniram sto kasnim s odgovorom ![]() Nazalost problem nije u bateriji, laptop se ponasa identicno i kada je spojen na punjac (s baterijom, odnosno bez nje), uz to sam ga ostavio spojenog na punjac preko noci (makar ne vidim smisao u tome, ali cisto da probam) i dalje ista stvar. S time da se vise ne pali niti u jednom od 20 pokusaja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kontaktiraj člana Alvin jer on sigurno ima alternativno rješenje.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|