|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Outlook-povratna informacija
Kako da podesim u Outlooku da mi javi informaciju da li i kada je poslati mail pročitan od primatelja(koji koristi Outlook Expres ,ako je to bitno)
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
pa kaj je to moguće napraviti? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Moguće je podesiti da kad je mail isporučen primatelju,prilikom slijedećeg pregleda pošte od strane pošiljatelja ,server šalje obavijest o vremenu primitka.To radi sigurno,zanima me da li određeni primatelj i otvara primljenu poštu,tj. kako dobiti tu informaciju.Ono prije navedeno uključuješ u :tool-options-preferences-Email options-tracking options
![]() |
#5 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
u mozilla thunderbirdu to ti se tove Return Receipts kad ukljucis zahtjev za potvrdom primitka primateljev reader (nema veze koji je) ti, ovisno kako je podesen, ili posalje potvrdu ili pita korisnika da li da ti posalje potvrdu mozda ti ovo pomogne i pri podesavanju outlooka
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
dok pišeš novi mail, klikneš na Options... te u prozorčiću pod "voting and tracking options" odabereš "request a delivery receipt" (dobiješ obavijest da je mail dostavljen) ili "request read receipt" (koji od primatelja zahtjeva da klikne kako bi potvrdio da je pročitao mail, a zatim ti dobiješ obavijest o tome). iz osobnog iskustva ti mogu reći da 1% ljudi potvrdi read receipt. mene to živcira i uvijek ga otkantam. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
uvik i samo cancel kad me thunderbird pita
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Imam neke frendove koji se izvrdavaju u stilu nisam dobio,kasno sam pročitao i slično.Zato me ovo zanima i trebala bi opcija da mi potvrda o čitanju stigne bez njihovog klika mišem,tj. čim otvori mail.Koliko shvaćam to nije moguće ?
![]() |
#9 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Meni je frendica slala takve mailove-iz principa ih nisam otvarao ![]() A čuli smo se telefonom barem dvaput tjedno....za mene je to tlačenje ako tražiš potvrdu. Još mi se nije desilo da poslani mail ne dođe, ako je neka greška-uvijek se dobije obavijest. Tak da... Isto radim kad me zove netko na fiksni ili mob a ima zabranu prikaza broja ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
"takvi mailovi idu direktno u kos " Možda stvar opće kulture?
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
jedino izvješće koje ne zahtjeva klikanje je "on delivery", a tada ti server javi kako je mail isporučen pošiljatelju. naravno, to ne znači da je i pročitan. nadalje, takvim načinom frendove nećeš natjerati da čitaju te mailove i da se prestanu pravit grbavi. štoviše, dobit ćeš kontraefeket. za početak probaj lijepo, kulturno i ležerno uz rundu pive objasniti im što kako i zašto je tebi važno da ti mailovi budu pročitani na vrijeme i s razumijevanjem. ako ne prođe, uvijek postoji ona narodna "klin se klinom izbija". iz iskustva znam da se sa svakime može dogovoriti. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|