|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Laptop unistava hdd-ove?!
Prijatelj mi je donio jedan Compaq kome je trebalo staviti nove win 7 gore jer su se prethodni poceli blesirat. Nakon 10 dana ga je donio natrag jer se win nisu htijeli podignuti. Stavio sam mu drugo izdanje 7ice i opet ista prica nakon par dana. Nakon toga sam isao testirati hdd i ustanovio da je pun bad sectora. Narucili smo novi i na njega ponovo instalirali win. Proslo je 10 dana i dosao je opet sa istim simptomima kao i prvi put. Nakon testiranja novog diska ustanovio sam da je i on pun bad sectorima. I to je razlog zasto se win ne zele podici ni ponovo instalirati. Jel postoji mogucnost da laptop prouzroci ostecenja na disku i na koji nacin? Sumljam da je novi disk bio neispravan jer mi nebi dao da napraim instalaciju win na njemu. Malo me strah ubaciti i treci hdd u lap da i njega ne unistim? Sto predlazete?
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Imao sam takvu Toshibu, isto je "pojela" 2 hdd-a. Nisam ni kuzio da se hdd stalno palio i gasio u tren sekunde u radu. Nakon par dana, nece u windowse, bad sektori na njemu.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Naravno da postoji mogućnost da lap uništava hardove, ali ne bi bilo ni prvi ni zadnji put da si dobio novi, a neispravan hard. Na tvome mjestu ja bi stavio i treći hard u laptop. Ionako na drugi postoji garancija pa ćeš dobiti novi tj. nećeš morati kupovati treći hard. Prije stavljanja u laptop bi ga istestirao tek toliko da se otkloni sumnja u slučaju da ti frend dođe opet s neispravnim laptopom.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
@nino kako si rjesio problem, ako nisi eventualno bacio lap ? ![]() @coconut konkretno,na koji nacin lap moze sjebat hdd? ok, reklamiram ovaj pokvareni, doijem treci i sto ako i njega sjebe? sumljam da ce mi priznat reklamaciju 2 hdd-a u 10 dana, a ovako bi ga mogao prodati. samo kako da sa sigurnoscu utvrdim da je laptop krivac?
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Možda je shebano nešto u elektronici kontrolera pa onda krši hardove. Teško je reći. Zato sam ti i rekao da istestiraš novi hard kad ga dobiješ, a prije ugradnje u lap. Ako bude riknuo, definitivno je problem u laptopu. Što se tiče reklamacije, naravno da je sumnjivo, ali trgovac je pokriven jer disk šalje uvozniku tako da ne gubi svoju lovu.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Slučaja s Toshibom nije baš nešto što se viđa svaki dan pa ne vjerujem da je i kod tebe to problem Njoj je vod na ploči prema gate-u od mosfeta koji uključuje 5V za periferiju(u kojoj je i disk) rušio na nekih 4,50v te na izlazu od mosfeta je bilo 4,25 što je na granici da disk radi odnosno ne radi Kako je napon još uz to bio nestabilan disk se konstantno palio i gasio možda i 10 puta u minuti a to znamo nije baš dobro za disk To je naponski dio....ostaje signalni Signal ide direktno na southbridge koji upravlja diskom Neki od njih su problematični i skloni otkazivanju, kad bi znao o kojem je laptopu riječ možda bi ti znao reć nešto više |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
E ovo je odgovor kolege s iskustvom, svaka čast ![]() |
![]() |
![]() |
|
|