|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
problem djeljenje veze
Meni je odkad je izisao prvi paket t-coma uzeo sam ga i sve je bilo ok, do prije jedno mjesec dana. Moj problem je taj sto se meni dijeli veza a to prije nije bilo. Sto zelim reci s time dijeli veza? Pa ja imam 1 komp (zicno) 1 laptop (zicno) i 1 laptop (bezicno) i sada brzina koji imam a to je 4mb kojoj je max download oko 485kb/s se dijeli izmedu ova 3 kompa a to prije nije bilo! Sada kada idem igrati bilokoju igru ping mi je masivan. Evo jedne situacije ja igram igru a na 2 laptopa upaljen youtube i meni je ping katastrofa, kada sam isao skidati 1 file od 900 mb brzina mi je bila 485kb/s onda sam upalio 1 laptop i poceo isti taj fajl skidati a kasnije sam pokusao i drugi brzina mi je pala sto znaci MAX DOWNLOAD na SVIM kompjuterima je 485kb/s. Svi su godinama skidali max brzinom od oko 485kb/s osim ovaj bezicno njemu je malo manja brzina downloada vjerojatno jer je spojen bezicno. Zvao sam t-com, cak je dosao i covjek koji je zamjenio ruter, koji je cak neke portove sto ti ja znam odvajao i opet isto. Ovaj problem je poceo odjedanput sada neznam sto raditi, tako da molim iskusnije da postaju u cemo moze biti problem? Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 10.11.2011. u 21:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
jel se ti za..baješ? ili što? imaš jednu fizičku liniju tj 4bm (taj max download što spominješ 485kb/s) ako jedan npr uzme 100 kb/ drugi 150 kb/s izračunaj sam koliko ostane trećem.. i nisu oni godinama skidali max brzinom nego tada ništa drugo na preostala dva nije gušilo vezu.. izgasi druga dva pa probaj onda kakav je ping u igricama.. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Community Manager
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
To sto ti govoris nema veze, i sto kazes da si skidao 900mb s brzinom od 485kb/s s paketom od 4Mbita i da ti je ping bio super - NEMOGUCE nit je ikad bilo moguce nit ce ikad biti moguce. S navedeim svojstvima. Tebi je ruter spojen na brzinu od 4Mbita i sva racunala koja su spojena na taj ruter NEMOGU skidati brze nego sto T-com centrala dopusta tj. nemozes brze nego sto placas. Kratko jasno ono sto govoris nema veze. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Registered User
|
Citiraj:
Skidao sam file od 900mb sa brzinom 485kb/s PRIJE ovog problema,a skidam i sada kada laptop koji je spojen na ruter nikada ne skida. edit: da budem jasan, ja sam par godina skidao max brzinom,evo kako: 1 komp: 485kb/s 1 laptop 485kb/s ovo je istina! Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 10.11.2011. u 21:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ne treba ti quote za post poviše, stavljaj razmake između riječi, interpunkcija . . . 1. razred. Od kada imaš / koristiš MaxTv i ADSL ? Ako je oboje u upotrebi od prvog dana onda znam vjerojatni razlog "problema". |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
1 razred -.- koji lik... pisem u mraku i neznam sto se dogada sa ovim dijeljenjem veze mjesec dana,pa barem budi pametan pa reci da ti SMETA sto ne stavljam razmake -.- ti si prvi lik koji mi je ovo rekao a i da sam uopce procitao na nekom forumu da mu je pravopis na forumu bitan. koristim od prvog dana ADSL, prvi paket mi je bio 256 (tako nekako) onda su 4 puta duplali paket na 512 1mb 2mb i evo sada imam 4mb, a maxtv sam uzeo mjesec dana nakon sto su rekli da je u ponudi. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 10.11.2011. u 21:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
ajidiupalisvjetlojertijecovjekrekodanamsmetaietosadidrugitijereko A sto se tice problema, ako ti se nije dijelila veza, doslo je do greske, i greska je uklonjena, i sad sumnjam da mozes nesto vise, osim platit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
~~~
Datum registracije: Nov 2009
|
mislim da se nemas sta zaliti taj problem sto ti nazivas problemom je u biti normalno, jer kao receno tebi je max brzina u kuci tj vodu dana 4 mbit-a i cim se "trosi" dio te brzine s drugim kompovima bilo torrenti ili youtube tebi ce ostati manji dio te brzine za igranje a ono sto ti je bilo prije je po meni njihova greska bila ili cisti zajeb pa si ti dobivao vecu brzinu no sto si placao :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Pa recimo da mi smeta jer nepregledno i nečitljivo. Ovo se ne piše samo da bi dobio odgovor nego da i drugi sa istim / sličnim problemom imaju rješenje ili natuknice u kom "pravcu" bi ga mogli naći. Vezano za tvoj "problem" koji to zapravo nije, gore su ti već objasnili da se promet dijeli po principu ko prije uzme. Do promjene koju spominješ je vjerojatno došlo jer su u zadnje vrijeme promjenom DSLAM - a i postavki na njemu riješili stari bug koji je omogućavao prijašnje stanje. Radi se o tome da se dio bandwith - a za MaxTv "prelije" na Internet vezu i onda dobiješ više kao da se radi x puta bržoj konekciji. Sada kad su taj bug otklonili povratka nema. Moguća rješenja su: - na svim pc / laptop - ima stavi NetLimiter i naštimaj bandwith tako da sve željeno radi a da ne "šteka", ne moraju svima biti iste postavke - QoS u routeru, na žalost kod svih routera koje dijeli T-Com ta funkcija radi loše ili nikako, plus toga je najčešće osnovni tip koji radi po vrsti prometa (net, multimedija, voip,xx) a ne po klijentu tj ip adresi. Rješenje je nabavka "poštenog" routera koji ima dobar QoS i mogućnosti podešavanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
e taj qos, danas sam potrosio sat vremena da procitam nesto o njemu i koliko vidim moj ga ruter ima ali kad sam se logirao sa admin accountom na ruter nisam ga nasao ruter je THOMSON TG782, googlao sam ali nista... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Zaboravi, probaj prvo predloženo, bit će malo muke dok pogodiš prave brojeve ali će dati rezultat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
da ali nema sanse da u ovom slucaju na druge kompove stavim netlimiter jer ce svi srati sto mi smanjivas internet itd znas kako je..... zato sam i rekao da probam taj qos, znas kako uci u to? Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 10.11.2011. u 21:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
QoS postoji samo nije dostupan kroz web konfig nego samo u CLI - ju. Koje su mu mogućnosti podešavanja treba vidit u dokumentaciji, nisam siguran da ima mogućnost podešavanja po ip adresi, treba znati šta, kako i zašto inače ćeš napravit gore nego je sada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
ah izgubio sam svaku nadu^^ mozda poboljsat brzinu ali opet tko zna sto se moze biti btw pitanje gdje si procitao za taj DSLAM |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
DSLAM je uređaj u centrali odakle "ide" adsl linija. Da si pratio forum onda bi vidio da su kolege prijavljivale gore opisani bug a i da je ISP našao rješenje i postepeno ga eliminira. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
spojen je na moj ruter,a i taj laptop koji je spojen bezicno je samo na facebooku i msnu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|