Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.10.2011., 20:20   #1
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
LG Flatron L1800P

Danas sam kod poznanika vidio jako cudan LG kojeg je davnih dana kupio u HG-u, te platio nesto ispod 11k domacih Talira. Iz firme ga je vratio domaja, jer su dobili svi nove na poslu.

LG Flatron L1800P

PRAD krivo navodi specifikacije kutova (nulta rev), a oni su upravo razlog pisanja. Doduse, kod identicnih prvih Nec modela 18-ica PRAD je tocno napisao specifikacije kutova. Jedino cudno da nemaju u bazi upisanog i praoca 18-ica MultiSync LCD 1810, kao ni veceg mu brata 2010, koji je dolazio s famoznim BNC prikljuckom.

U pokojem kabinetu Rudjera, moze se i danas jos vidjeti kako radi 1810/2010, a slucajno ga ima i prijatelj kome dan danas radi kao email monitor. Jedan od dokaza, kako je deklarirana satnica zivota lampi kod nekih modela zbilja relativan pojam. No koliko su kostali, valjda im je to i zasluzeni blagoslov.

No da se vratim na LG-a iz naslova. Odmah mi je bilo jasno da je IPS u pitanju, no cim sam se poceo pomicati ostah zbunjen Karakteristicne pojave su bile prepoznatljive pomicanjem, ali kutevi nikako! Pogledam jos jednom na PRAD specifikacije i vidim da podaci nemaju sanse biti tocni. 170 ni pod razno! Onda nadjem PDF i dobijem potvrdu koliko je sati!

Ne mogu reci da je "rezanje" kao kod TN-a, mada brojke neumoljivo daju naslutiti... vec nekakvo "poklapajuce" gubljenje boje do kraja, kad pogled postaje neupotrebljiv. Posebno u vertikali - ma jako cudno.

Moram priznati da nisam jos sreo neobicniji monitor
Slika je inace A1 i malo tko bi je odbio za svakodnevni rad, tu se nema sto prigovoriti. Jedino, kutevi su pravo iznenadjenje.

Lupio sam u trazilicu PCE-a, nadajuci se da ga je netko imao, ali nista nisam pronasao. Postoji li mogucnost da ga netko i danas ima na forumu? Gnomisa?
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2011., 22:12   #2
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
sumnjam da ga itko ovdje ima...
gnomisa je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas