|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Monitor umire?
Nikad ne gasim računalo, radi non-stop pa samo ručno isključim monitor(Samsung 2232BW)kad ga ne koristim. Međutim u zadnjih par mjeseci kad ga ponovno uključim počinje treperiti sve do skroz crnog ekrana. Nakon neliko minuta počinje normalno raditi bez ikakvih problema, sve dok ga opet ne isključim i poslije uključim. Da li se to može popraviti ili je to znak da moram kupiti novi monitor? |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Vidi ovu temu, vjerojatno isti slučaj: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=220206 |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
Problem izgleda točno ovako. |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Ista stvar, za početak promjeni elektrolite u napajanju: http://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=9179 |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
Gdje se mogu kupitit ti "elektroliti"(ili kondenzatori??), i da li za tu zamjenu treba imati poseban alat? kak se sve to točno zove kao proizvod? |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
Bez alata nema zanata. Ako nemaš alata i iskustva odnesi u neki RTV servis da ti elektroničar to sredi. |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Po ovom pitanju zaključujem da nemaš iskustva i nisi na ti sa elektronikom onda radije daj nekom da ti to odradi, materijal i rad mora biti sitniš. Svaki dobar elektroničar / RTV servis to može odradit. Jedino je malo "pepavo" otvorit monitor da ne pukne kopča / plastika. |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
Našao sam ovaj video u kojem točno pokazuje kako se ti "capacitors/caps" zamjene. Od vas trebam da mi kažete kako se taj proizvod zove(3 x 1000 uF, 25V, 105 C) i u kojem tipu dućana se može kupiti. |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
Odnio sam na RTV servis, prethodno poslao 2 youtube videa(1. 2.)tom servisu kao i opis problema(zamjena kondenzatora) kao odgovor sam dobio cijenu popravka. Došao na servis po monitor, instalirao monitor doma i kao da absolutno ništa nije napravljeno. Izgleda da taj "serviser" uopće nema pojma o čemu se radilo niti valjda zna engleski. RTV servis u pitanju tako da ga znate izbjegavati. Da li bi pomoglo da ga prijavim obrtničkoj komori? |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Jel imaš račun? Uzmi monitor i opet mu odnesi, reci da nije popravljeno i neka ga upali pred tobom. P.S. Koliko ti je uopće naplatio? Ako je neka sitna cifra nemoj se više ni zamarat s njime nego odnesi negdje dalje. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Banned
|
Citiraj:
Ne znam koji drugi servis, to je bio najbliži a nemam auto..a platio sam 120kn. I to treperenje je prešlo u stabilan crni ekran nakon što se monitor uključi, treba 10 minuta pokušaja da dobijem sliku, sumnjam da će monitor uopće raditi za tjedan dana.. |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
|
tolko o vašem savjetu da to svaki elektroničar može lako napraviti... |
![]() |
![]() |
#13 | |
NePremium clan
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Odes u ducan i kazes da trebas X kondenzatora tih i tih vrijednosti. Onda nadi nekoga sa lemilicom ako sam nemas iskustva i neka ti to promjeni. |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
#15 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Onda baci monitor u 3PM i odi kupi novi. Kaj god da ti netko kaže nije dobro i uvijek nekaj ne valja! I da svaki tehničar u RTV servisu bi to trebao znati ali očito ne zna. ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Ti si servisu poslao you tube video kako će on popravit tvoj monitor? o..... Vjerovatno ti je čovjek točno po naputku promjenio ono što si ti inzistirao da promjeni a izgleda da nije u tome bio problem.... Jesi li provjerio dali su zamjenjeni? |
![]() |
![]() |
#20 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Riječ kondenzator postoji u hrvatskom jeziku. Ja bi radije vile umjesto vilenjaka, ali kako ko voli ... ![]() Ozbiljno: Mislim da su forumaši prilično točno opisali rješenje. Osim potencijalnog hladnog lema (tada bi povremeno bilo problema i kasnije u radu), kondenzatori su tvoj problem 99,9%. (Pod uvjetom da nije neki IC već pošao k vrapcu) Ovakvo stanje nije preporučljivo na duže staze jer kad imaš brze promjene struje (start i stop lampe) imaš i velike prijelazne pojave tj, harmonike i peak-ove koji lako oštete ili potpuno spale poluvodiče (IC-ove, diode, tranzistore, FET-ove...). Ne forsiraj monitor ako ga još želiš. Zato ili monitor na servis nekom ko zna posao (možeš poslati i dostavnom službom) ili sjedi i sam po njemu kopaj. Svakako ti nitko od forumaša nije kriv što monitor ne radi i što te to živcira. Koliko ja vidim ljudi su imali najbolju volju da ti pomognu. Pa da i nisu uspjeli, ako su imali volju da ti pomognu, ne treba biti ljut već zahvalan. ![]()
![]() |
#23 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Frende, nauči se osnovama ponašanja, ne samo na internetu, forumima itd, nego i u stvarnosti. Da sam onaj serviser i da mi ovako doletiš sjebo bi ti monitor do kraja, čisto iz inata.
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Zašto ova tema nije zatvorena i ovaj simpleminded pojedinac uklonjen? Nisam star, ali sjecam se da se nekada davno ne bi proslavio ni na jednom grupi, BBSu ili forumu. Ne zna quotat, odgovarat, nepristojan je i bahat, ne cijeni pomoć. Stvari kao Netiquette ne treba ni spominjat. Isprike što je offtopic, spreman sam na kartone, ali ovo mi je komedija čitati.
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|