|
![]() |
#1 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Riva TNT - Poznanici,rođaci i vlasnici (EX)
Moram sloziti jednu nostalgija PC masinu (K6-II) Mislio sam kao i obicno puknuti neku PCI MG Matroxicu. No prijatelj kaze da ima : 32MB Riva TNT PCI kartu. Znam da je to bila legendarna karta, no mene zanima moze li netko od sadasnjih ili bivsih (sa boljim pamcenjem) vlasnika reci iz prve ruke kakva je bila kvaliteta 2D-a. Nije nikakva fiksacija na 2D sliku kad se radi o ovakvoj masini, ali ipak bih volio znati dal je barem podnosljiva naspram Matroxa ili ATI-a? Ako nije, da ne gubim vrijeme sa tim i bacam Matroxicu unutra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Ako je 2D u pitanju-Matrox naravno!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Rabotnik
Datum registracije: Feb 2003
|
ASUS V3800 M64 (Tnt2 Magic 64) jos uvijek radi u prvom kompu koji sam donirao teti. Kako je graficka bila 90 posto vremena uparena sa Belinea monitorom neznam koliko ti to moze posluziti kao vjerodostojno. Sada je na nekom retro 17 incnom IBM monitoru i daje po meni dobru sliku. No opet uzmi to sa rezervom jer nikad nisam imao Matrox ![]() ---------- Uhh update .. tek sam sad skuzio da ti zapravo pitas za TNT. Sad nije li samo bila TNT 2 PCI verzija?
Zadnje izmijenjeno od: Zond. 14.06.2005. u 23:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
8-bit Gen.
|
Nek te ne zavara karta iz sig-a, to se tolerira samo zbog AIW-a. Ostalo su sve Matroxi. No ova masina ce zavrsiti kod lika koji bi stel zaigrati stare igre i napisati po koji text, pa mi se zato Riva ucinila dobrim kandidatom (posebno zbog vece kolicine meme) -->
@ @Zond@ @-------- ! i ----> Mhmm, cini mi se da je i ova bas Asusica. Ma nema potrebe da se gnjavis, to je dovoljno. Sjecam se par generacijskih ranijih igrackih kartica sa jako losom 2D slikom, zato sam se uplasio da ovoj nije zbog namjene mozda 2D bio zadnja rupa na sviralu. No izgleda da nije ![]() Edit : ovdje kaze da nije '
@ @Eddie@ @-------- ! i ----> Nek te ne zavara karta iz sig-a, to se tolerira samo zbog AIW-a. Ostalo su sve Matroxi. No ova masina ce zavrsiti kod lika koji bi stel zaigrati stare igre i napisati po koji text, pa mi se zato Riva ucinila dobrim kandidatom (posebno zbog vece kolicine meme) @ @Zond@ @-------- ! i ----> Mhmm, cini mi se da je i ova bas Asusica. Ma nema potrebe da se gnjavis, to je dovoljno. Sjecam se par generacijskih ranijih igrackih kartica sa jako losom 2D slikom, zato sam se uplasio da ovoj nije zbog namjene mozda 2D bio zadnja rupa na sviralu. No izgleda da nije ![]() Edit : ovdje kaze da nije |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: Riva TNT - Poznanici,rođaci i vlasnici (EX)
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
8-bit Gen.
|
Re: Re: Riva TNT - Poznanici,rođaci i vlasnici (EX)
Citiraj:
Ma super laka kategorija koristenja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: Re: Re: Riva TNT - Poznanici,rođaci i vlasnici (EX)
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
ASUS K8N & Zalman NB32K @ HTT x3 / A64 3000+ 263x8 / 2x256MB TwinMOS @ 210 / Club3D 5200 & Zalman ZM80C-HP / Maxtor 30GB, 2MB / WD Caviar 80GB, 8MB / Maxtor DM10 250GB, 16MB / Xilence 420W / CoolerMaster Centurion 5 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
8-bit Gen.
|
' Danas sam konacno stigo uloviti ovu kartu od frenda i radi se o : Pine TNT2 M64 32M PCI VGA (PV-T038-B4 V2.0 W01/02) S/N: DAH269919 Ljudi malo sam mrtav za trazenje gamerskih drivera...pa me zanima zna li neki ultra gamer ovdje od koga ja uopce trebam traziti drivere za ovo cudo? Sam Pine (jel uopce postoji danas?) Nisam bas upoznat sa tim TNT-om, dal je izvor dizajna Nvidia? ... i kojim putem za W9x (eventualno W2K i XP) naci drivere...buduci da dobivam xy varijacija ponudjenih drivera ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
member
Datum registracije: Jan 2003
|
Nadji stare nvidia detonatore..... Ja sam dugo vremena imao rivu tnt, i ostala mi je u sjecanju po dobrome....mislim da je bila creative labs cak.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
8-bit Gen.
|
' I dalje se javlja problem mega ponude istih, koji 0% gamera popu mene ozbiljno zabrinjava ![]() Koje pobogu uzeti odavde, koji je za mene ovdje (9x,w2k i XP ? ili kod samog gazde ? Edit : zaboravite, sve obavljeno sa zadnjim nVidia driverima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Imam tu grafu na drugom kompu i sve sto mogu reci jest da je grafa dobra, slika za 2d je sasvim OK, malo mutna na vecim recama, no sto se moze kad je grafa (pra)stara (1280 i vise) (za xp ne treba drivere, a za me nisam siguran mislim da ne, skines drivere s nvidie isti su kao i za gforce), a i bez problema vrti counter strike 1.6 (celeron 533). |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Sve sam ja to skinuo vec odavno ![]() Uopce slika nije losa koliko sam ocekivao uzeci u obzire namjenu. Samo, kako se mosfetko do proc-a bezobrazno grije, ![]() ![]() Eh kad bi stigao jednom vidjeti, kako li izgleda LBA (1 i 2) sa ovim TNT-om. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|