Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 28.09.2011., 17:16   #1
Corporal Clegg
Outlaw Torn
Moj komp

Corporal Clegg's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
(riješeno) Usporavanje i djelomično smrzavanje, što je uzrok?

Pozdrav.

Rijec o konfi iz Moj kompjuter.
Prije nekoliko dana pocelo se dogadjati sljedece (zasad samo u XP-u):

Zvuk se pocne loopati u vecoj ili manjoj mjeri, komp postane neresponzivan (opet, vise ili manje, nekad kursor ne mogu pomaknuti po 5-6 sekundi, nekad pola sekunde), i u Realtek HD Manageru iskoci mi obavijest da sam upiknuo novi jack u jedan od izlaza (sto nisam), CPU load skoci na oko 30-40%. Problem nestane ako ubijem doticni Manager, ali se opet pojavi neovisno o tome gledam li neki video (YouTube ili Media Player), slusam li glazbu ili radim nesto cetvrto sto ukljucuje zvuk. Napominjem da se to dogodi bez nekog vidljivog uzorka, kursor pocne stekati i ako su pokrenute samo aplikacije koje ne koriste zvuk, ali zasad se to dogodilo NAKON sto je poceo stekati (pa sam ubio Winamp i doticni Manager). CPU load zatim se spusti na podnosljivih 5-15%.

E sad... Memtest je prosao cetiri passa u trajanju od vise od dva i pol sata, nije bacio nikakav error, temperature komponenti su oko 30-35 stupnjeva za eksterni i interni disk te maticnu, proc je na oko 35-40, graficka na do 50 (sto jest dosta za idle, ali kako ne mogu regulirati temperaturu ventilatora i kako se u XP-u ne igram, nije problem. U Sedmici je neki dan bez problema izdrzala osam sati Simsa 3), nista nikad nije OC-ano.
U Sedmici jos nisam primijetio taj problem, no kako ocito ne postoji neki konkretan uzorak ove pojave, vjerojatno je samo pitanje trenutka.

Sve ovo baca mi na falicnu integriranu zvucnu. Je li moguce da pravi ovakve probleme?

Zadnje izmijenjeno od: Corporal Clegg. 28.09.2011. u 19:19.
Corporal Clegg je offline  
Staro 29.09.2011., 06:33   #2
vm@
Premium
Moj komp

vm@'s Avatar

Datum registracije: May 2009
skeniraj imaš li virusa
vm@ je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.09.2011., 07:10   #3
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Da, vrlo vjerojatno da je neka "štetočina" u pitanju, jer baš sam neki dan imao istu situaciju kod cure, a simpotomi su bili slični, na prvu ruku bi čovjek pomislio da nešto s HDD-om nije u redu, budući da mi je HDTune izbacivao average read od 1,5 MB/s.

Format C:\ i problem je sigurno rješen.
Matth€w je offline  
Staro 03.10.2011., 00:15   #4
Corporal Clegg
Outlaw Torn
Moj komp

Corporal Clegg's Avatar

Evo, vratih se s puta i pustio sam full scan Malwarebytesa, Spybota i Avasta, nasao je A0036197.exe i A0036198.exe, ocito je rijec o nekom smecu, zasad stima i ne baca vise onakve simptome.

Stetocina, glitch ili nesto trece, nije ni vazno. Problem je barem zasad rijesen.

EDIT: Nope, simptomi se ponavljaju u Sedmici, cak i bez glazbe/videa. CPU usage divlja na 40-70%, Malwarebytes, Spybot i Avast ne nalaze apsolutno nista, graficka na 40-45 stupnjeva (vent na 60%), sve ostale temperature na kao i ranije.

Ideje?

Zadnje izmijenjeno od: Corporal Clegg. 03.10.2011. u 19:05.
Staro 20.10.2011., 23:51   #5
Corporal Clegg
Outlaw Torn
Moj komp

Corporal Clegg's Avatar

Mrmlj. Cini se da je integrirana mrezna krivac :-k

Naime, nakon nekoliko dana mira opet isti simptomi, ali ovaj puta i nakon sto bih iskljucio zvucnu u BIOS-u - CPU usage varira od 15-50 posto, mis trza, zvuk isto (loop)... Iskljucim mreznu (u Windowsima, Sedmici), kao rukom odneseno :-k

Trenutno ga cesljam u Safe Modeu, da vidim ima li eventualno kakve gamadi (iako sumnjam da ce ista naci), ali to bi moglo biti to. Javim kad potvrdim s novom mreznom (ili ne potvrdim).

EDIT - potpuno isto ponasanje i s novom mreznom, i u Safe Modeu i regularno SpyBot, Malwarebytes i Avast ne nalaze nikakvu gamad. Cim diseableam mrezni adapter (bilo integriranu mreznu, bilo posudjenu PCI), prestane trzati. Probao sam i zamijeniti UTP kabel, nema ucinka.
Any ideas?

EDIT 2 - avast!-ov firewall. Nevjerojatno, ali on je krivac. Maloprije mi je opet poceo stekati, iz zvizdarije sam diseableao firewall i simptomi nestali.
Moze lock.

Zadnje izmijenjeno od: Corporal Clegg. 25.10.2011. u 19:42.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno