|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
novi laptop se ne želi spojiti na wlan
LP, imam problem: potpuno novi laptop (win 7 64-bitni windowsi) se ne želi spojiti na wlan. Na taj isti wlan se bez problema spaja ostalih 10ak kompova (na poslu), signal je maksimalan. Laptop se na žicu hoće spojiti na internet. Wlan je zaštićen lozinkom, koju kada unesem minutu loada, a onda iako je signal maksimalan napiše "limited conection". Ima li netko pregled kako da riješim problem? Do routera očito nije kad se ostali spajaju normalno, a komp je potpuno nov, windowsi tek instalirani, driveri na mjestu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Vjerojatno problem sa adresama, pogledaj koje ti adrese dodjeli Jesi siguran da su dobri driveri instalirani?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
lurkerus maximus
Datum registracije: Aug 2008
|
bok imam slican problem. Nikad nisam mislio da cu pisati ovakav post jer smatram da sve moze rijesiti google almighty, ali ispucao sam sve adute pa molim pomoc... Promjenio sam ISP i nakon toga mi ne radi WLAN na lapu (Win XP SP2, acer aspire one). - Normalno se spojim i on kaze connected, no na internet jok (nit na sucelje routera) - u cmd sam provjerio koju je ip adresu lap dobio [192.168.5.99] - ping prema routeru ne prolazi - sa drugim racunalom sam na sucelju routera provjerio sto je sve spojeno (izmedu ostalog i acer sa gore navedenom ip adresom) - pokusao sam sa vise tipova zastite - na stari router se spaja bez problema (bilo koja razina zastite) - nemam upisane staticke ip adrese (makar sam pokusao i s tim u nadi da ce proraditi) - vise puta sam ocajnicki brisao i ponovno postavljao mrezu - WLAN radi na svim ostalim uredajima (iPod, drugi lap, mob...).
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
koji laptop i koja wlan kartica? npr. HP opremljen sa RaLink karticama ne radi sa driverima sa HP stranice... vidi mreže ali se nemože spojiti... problem se rješava downloadom drivera sa ralinkove stranice ![]() neke kartice traže da se pritisne ona tipka na routeru za wlan pairing... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Možda je broj kompjutera koji se istovremeno mogu spojiti na router ograničen? Npr. Na Speedtouchu 780 je izričito navedeno da se na njega može spojiti max. 10 kompjutera istovremeno.
![]() |
#7 | |
lurkerus maximus
|
Citiraj:
promjenio sam sve vrste zastite i isto je (makar ne vidim zasto bi to bio problem s obzirom da je i prije bila zastita wpa2-psk). radio sam tvornicki reset routera. zadnja opcija mi je pregaziti win xp i staviti gore win 7. imam osjecaj da je stvar u nekoj mutavoj kvacici, ali nemam pojma kojoj i ne znam sto vise nisam probao ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ovo je izgleda neki česti problem sa win. Također sam u tekućim problemima sa reinstaliranim win7. Sve radi osim wlana. Ko da je vrag u lapu. Idem sad probati naći ralinkove drivere. Inače, preko devid.info sam tražio drajvere i jedino što mi izbacuje je intel wireless, a to ne radi nikako.
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nađi Hardware ID, iskopiraj u google i onda skini drivere s linkova koje ti on izbaci.
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
lurkerus maximus
|
nakon 2 dana tandrkanja i testiranja sam na kraju skinuo par verzija drivera, na moje opce zaprepastenje je proradilo sa jednima ![]() hvala svima na pomoci
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|