Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.09.2011., 01:23   #1
Supiluliuma
Registered User

Datum registracije: Dec 2008
problem sa zvučnom

ovako... ne razumijem se previše u to tako da se nemojte smijati ako nešto glupo napišem .

dakle imam računalo sa windows 7 na njemu, i kolko sam uspio shvatit zvučna je u sklopu matične ploče (intel d925xcv). instalirao sam realtek HD audio driver r1.61, te sam mislio da mi je sa zvukom sve fantastično jer glazba filmovi i sve ostalo radi kako spada. nakon što sam instalirao nekoliko programa i računalnih igara shvatio sam da se neki zvukovi ne čuju (koji su se predhodno na istom računalu samo s xp-om, čuli). radi se o više programa tako da nije problem u nekom pojedinom programu. npr za sve igre čuje se pozadinska glazba ali katkad govor likova zakaže, ili se ne čuje pucanj iz puške, ugl neke komponete zvuka ne dostaju iako je to sve na xp-u bilo dobro. primjetio sam da mi na realtek audio manageru piše da imam 8CH speaker, iako imam samo 2 zvučnika, a kad probam promjenit na 2CH i stisnem autotest on vrati na 8CH...ugl ne mogu nikako ga prebacit u 2CH jer kad ga minimiziram il zatvorim on ga uvijek vrati u 8CH. možda se to može unutar windowsa napravit, a da isključim manager????

Djelomično riješenje? ako ga ne mogu natjerati, ni ako vi ne znate kako da ga prebacim da shvati da imam samo 2 zvučnika, je li moguće prebaciti zvuk iz stereo-a u mono, jer možda on pušta te zvukove koje ja ne čujem na te druge zvučnike koje ja nemam... hvala na strpljenju. sutra ću stavit screenshotove ako treba
P.S. e da možda bi bilo pametno za napomenut da to nije isti driver koji sam imao na Xp-u
Supiluliuma je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno