Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.09.2011., 13:49   #1
ethan
Premium

Datum registracije: Dec 2005
Med500x2 i Synology 1511+

Pozdrav,

Trenutno sam vlasnik originalnog Med500x (i s njim sam super zadovoljan) ali ga razmisljam zamjenit za 500x2

Naravno da me malo plasi cinjenica da mi HDD moze krepat i da mogu ostat bez podataka - tako da razmisljam o kupnji Synology 1511+ NAS-a (jako je skup, al vec me zivciraju svi eksterni diskovi + dobivam zastitu RAID-a, pristup preko interneta...)

imam nekoliko pitanja u vezi simbioze ta dva proizvoda:

1 - Da li mogu spojiti 500x2 i 1511+ na nacin da ga 500x2 vidi kao "vanjski HDD" i onda samo "povlaciti" filmove i muziku sa 1511+
2 - ako to mogu napraviti (1) da li moraju oba uredaja biti ukopcana u ruter ili mogu "direktno" ukopcati 1511+ u med500x2
3 - procitao sam na Synology forumu da 1511+ moze "vrtiti" npr. MKV datoteke - sta to znaci? - da mogu 1511+ ukopcati direktno u telku ili...
4 - med500x2 ima onaj wi-fi adapter - jel to cemu sluzi?, odnosno, dal mogu preko tog wi-fi-a na neki nacin "povlaciti" filmove sa 1511+ (pod pretpostavkom da je 1511+ ukopcan u ruter)

Stvar je u tome da 500x2 nije stalno kod mene - cesto ga nosim na druge lokacije pa bi na njemu imao samo "trenutne" filmove i muziku a kao baza za sve podatke bi bio Synology 1511+

puno hvala na odgovorima
ethan je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2011., 15:59   #2
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
1. Mozes.
2. Mozes i jedno i drugo ali zasto ne staviti neki wireless router pa da mozes pristupati NASu i sa racunala ili neceg treceg ?
3. Mozes ako TV moze renderirati taj content koji zelis gledati, dakle ako TV podrzava DLNA/UPnP ako vrti DivX/MKV/etc.
4. Naravno da mozes. Ako NAS spojis na wireless router i Mede8er ima wireless modul onda ti ne treba "zica".

Oglas
Staro 12.09.2011., 16:41   #3
ethan
Premium

wow...sve se moze
puno hvala na odgovorima

samo jos jedno pitanje - dal ovaj slucaj pod tockom 4 funkcionira dobro s HD filmovima i bluray ISO formatom - onak, bez zastajkivanja i pucanja veze...?
Staro 14.09.2011., 08:18   #4
mmatrix
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
iz mog iskustva (Tvix i wireless) za hd film nema šanse. Bitrate za remux je oko 35 Mbps. Jedino ako nemaš neki jako dobar wireless, moj uhvati max 2.5 MBps.
mmatrix je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2011., 13:22   #5
ethan
Premium

razumijem....hvala na odgovoru
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja