|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Med500x2 i Synology 1511+
Pozdrav, Trenutno sam vlasnik originalnog Med500x (i s njim sam super zadovoljan) ali ga razmisljam zamjenit za 500x2 Naravno da me malo plasi cinjenica da mi HDD moze krepat i da mogu ostat bez podataka - tako da razmisljam o kupnji Synology 1511+ NAS-a (jako je skup, al vec me zivciraju svi eksterni diskovi + dobivam zastitu RAID-a, pristup preko interneta...) imam nekoliko pitanja u vezi simbioze ta dva proizvoda: 1 - Da li mogu spojiti 500x2 i 1511+ na nacin da ga 500x2 vidi kao "vanjski HDD" i onda samo "povlaciti" filmove i muziku sa 1511+ 2 - ako to mogu napraviti (1) da li moraju oba uredaja biti ukopcana u ruter ili mogu "direktno" ukopcati 1511+ u med500x2 3 - procitao sam na Synology forumu da 1511+ moze "vrtiti" npr. MKV datoteke - sta to znaci? - da mogu 1511+ ukopcati direktno u telku ili... 4 - med500x2 ima onaj wi-fi adapter - jel to cemu sluzi?, odnosno, dal mogu preko tog wi-fi-a na neki nacin "povlaciti" filmove sa 1511+ (pod pretpostavkom da je 1511+ ukopcan u ruter) Stvar je u tome da 500x2 nije stalno kod mene - cesto ga nosim na druge lokacije pa bi na njemu imao samo "trenutne" filmove i muziku a kao baza za sve podatke bi bio Synology 1511+ puno hvala na odgovorima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
1. Mozes. 2. Mozes i jedno i drugo ali zasto ne staviti neki wireless router pa da mozes pristupati NASu i sa racunala ili neceg treceg ? 3. Mozes ako TV moze renderirati taj content koji zelis gledati, dakle ako TV podrzava DLNA/UPnP ako vrti DivX/MKV/etc. 4. Naravno da mozes. Ako NAS spojis na wireless router i Mede8er ima wireless modul onda ti ne treba "zica". |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
wow...sve se moze ![]() puno hvala na odgovorima samo jos jedno pitanje - dal ovaj slucaj pod tockom 4 funkcionira dobro s HD filmovima i bluray ISO formatom - onak, bez zastajkivanja i pucanja veze...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
razumijem....hvala na odgovoru |
![]() |
![]() |
|
|