|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Kvaliteta isprintanih slika i preporuka printera
Pozdrav! ![]() Nisam _jako dugo_ koristio printer. I sada mi treba, i kupio bih neki ~400kn. Zanima me kakva je kvaliteta isprintane slike s bojom, je li se vide onako "male točkice unutar slike" (kao što je na jednom mom starom printeru bilo) kad se isprinta slika s bojom, ono, boja pa bijelo pa boja pa bijelo? i dali se papir "iskrivi" tj onako ne bude više ravan kod printanja s bojom? + koji mi printer preporučujete u ~300-400kn cijenovnom rangu, da ima odličan ispis, i ima jeftino zamjenske tonere? Čuo sam da se za Epson printere mogu nabaviti i za po 20-30kn zamjenski toneri? OK mi je i da ima skener/copier unutra isto.. hvala, pozdrav! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Imam Epsonov [skener i printer] i Canon [printer i skener]! Epson kao printer je puno bolji,papir se ne guzva,mrlja ima,ali ništa pretjerano ili nešto zbog čega bi se trebao brinut! Zamjenska boja je 20-30 kuna kao što si i sam naveo,al jedina zamjerka je taj skener,užasno je spor i loše kopije radi pa onda moram prikljucivat Canonov skener i samo gubim vrijeme. Jos jedna zamjerka je ta sto kad jednu boju istrosis ne mozes printat dok je ne obnovis,makar ti htio samo crvenu koristit. Mozda je na drugim modelima drugacije :S |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imam Canon Pixmu iP4600. Kvaliteta slika je vrlo ok, a ako štampaš na foto papiru, onda je odlična i nema savijanja papira. Zamjenske tinte sam našao Orink sa čipom u Linksu za 30kn te ih printer raspoznaje i očitava kao da su original (CLI-521 serija) tj. u njegovom softveru imam očitanje nivoa tinte. Povoljno je to što ima svaku boju posebno (cijan, magenta, žuta i crna) pa mijenjaš samo onu koju si potrošio. Taj model se više ne proizvodi, ali sigurno ima nasljednika koji koristi iste tinte. Sa printerom sam dobio dodatak za štampanje slika na cd-e.
![]() |
#4 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ima CLI-521 s čipom i za manje od 20 kn u H2 shopu. A komplet košta kakvih 69 kn. ip3600 nov košta kakvih 520 kn no to mu ne ulazi u onih 300-400 kn. U taj raspon mu ulazi recimo Epson SX218 (tinte po 10-15 kuna) ili SX125 (tinte po 30-40 kuna)
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Pozz, ispričavam se na sporom odg, uzeo sam ovaj: http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=100.730.049 za sada se pokazao ok. pozz ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|