|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Koji router da kupim?
Bok, korisnik sam ADSL i MAXTV usluga, ali mi je odavno istekao ugovor i to ne želim produživati ali i dalje sam korisnik tih usluga. Pa, evo u zadnje vrijeme me počeo malo zezati router pa sam odlučio kupiti novi, pa sad vas pitam za savjet? Nešto ovako "jeftino" a da je dobro. Mislim kupiti ova "wireless router D-Link DIR-300, pa me zanima vase misljenje o njemu i dali će raditi T-com usluge preko njega jer mi je prijatelj spominjao neke anekse ili tak nesto da koriste razlicite T-com i Iskon pa dali ovaj podražava T-comov. Hvala unaprijed! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
T-com i Iskon imaju modeme istog anexa - Annex B, dok Optima koristi Annex A modeme. Po meni, najjeftinije rješenje bi ti bilo da preko oglasnika kupiš polovni modem tipa Thompson 780, Siemens Sx763 ili D-Link G684T jer oni sigurno podržavaju i adsl i MaxTV. Nađe ih se za 200-300kn. Ovaj D-Link kojeg si naveo je router, pa bi ti uz njega trebao i adsl modem dok su gore navedeni modem/routeri tj. imaju obje funkcije
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Da,ali na njemu pise da podrzava adsl funkcije; evo linka http://www.hgspot.hr/53884/wireless-...d-link-dir-300 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
aha, vidis ja mislio da je router i modem jedno te ista stvar. Hvala na odgovoru. p.s. Ja imam nekakav interni modem jos odkada sam kupio komp, pa dali je to to? p.s.2 pa recimo ovaj router koji sad posjedujem ADSL2+ router D-link dsl 584T ima li on u sebi modem ili to radi preko ovog moga internog? Ne kuzim se u te stvari pa mozda ispadam malo glup he:-) Zadnje izmijenjeno od: Loser5. 24.07.2010. u 09:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Ubiti ruter i modem nisu iste stvari ali skoro svi novi modem mogu radit kao ruteri. Taj interni modem možeš samo izbacit van jer ti on nebude pomogao. Odeš na njuškallo ili plavi oglasnika a možda tu i na forumu ima da netko prodaje neki T-comov router. Kupiš polovni, tak sam ja ubo TG782 za nekih 150 kuna i super radi.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Pozdrav, koji bi mi WAN router preporucili, u stanu su 2 PC-a i jedan laptop. Internet je kablovski, modem Motorola SB5101e, najbitnije mi je da nema velikih komplikacija oko konfiguriranja ![]()
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Zbog lokacije prvo pogledaj šta se tamo nudi tj. ima u trgovini ili nabavi, WAN Router ćeš prepoznati po tome šta mu je "ulaz" 8 - pinski RJ45 dakle "mreža". |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|