|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
(riješeno) Što instalirati na 8,4 GB
Što instalirati na disk od 8.4 GB quantum fireball CR8, imam neki stari komp u kompletu koji bi poklonio rodbini kojima je računalo nepoznanica pa bih im stavio nešto da donekle radi, Windows XP sam probao i nekako mi je presporo to, procesor je celeron 566 mhz, matična je MSI, al nisam siguran koja verzija, trebao bih i drivere za nju, liči mi na ovu ploču samo što ova ima ugrađen video čip, a ova moja ima grafičku. http://www.msi.com/product/mb/Wind-Board-D510.html Ako netko zna koja bi to ploča mogla biti, dakle godište oko 2000 MSI, ima čini mi se 4 utora za memoriju, nema ugrađen video čip, komp nije kod mene trenutno pa ne mogu izvidit koja je, a a tamo gdje je komp nemam internet. |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Stavi neku od mikro XP distribucija |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
To računalo je najvjerojatnije toliko sporo upravo zbog diska. Stari IDE diskovi su po pitanju performansi svjetlosnim godinama daleko od današnji sporih 2.5" diskova na 5400rpm, a oni su spori za bilo kakav multitasking. Naravno, to ne znači da ćeš dobiti ogroman porast performansi ako staviš najnoviji IDE disk koji možeš naći, ali ako možeš naći neki disk od 40-80GB, to bi već bilo pristojno i sasvim dovoljno da ti diskovni sustav ne bude usko grlo.
#4 |
Premium
|
A driveri za ploču, jel imate ideju koja bi to ploča MSI i driveri bili ********** Zadnje izmijenjeno od: nino. 08.08.2011. u 01:27. Razlog: nemoj vise |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Napisao sam da je nemam barem tjedan dana kod sebe, znam da je MSI oko 2000 g i da liči na ovu na linku. Jel mi možete dati bar link na MSI starije ploče pa ću je naći po pamćenju. Zadnje izmijenjeno od: Gustavo. 07.08.2011. u 23:53. |
![]() |
![]() |
#7 |
Avocado
|
Googlaj, ništa drugo ti ne može pomoći, osim da npr. ja to napravim za tebe. Uspoređivanje ploče koja je nastala decenij kasnije nije od pomoći, barem ne meni. Inače, na svakoj ploči ima barem nekakva slovno-brojčana oznaka iz koje se vrlo lako otkriva model. A za nalaženje drivera takvih starina će ti isto trebati i malo sreće.
#10 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
kako si uspio saznati ime modela diska? kojim čudom da nisi pročitao ime a ne model ploče ![]() btw. ne isplati se staviti XP na Quantum nego Win 2000
__________________ |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Osobno debian base + open box / xfce. Ako već misliš rodbini dat, uloži koju kunu, bar na tržnici ima jako jeftinih komponenti za upgrade. |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
W98SE ili neki Linux. Sve ostalo će prepoteretiti slabi proc. Javi kad saznaš koja je ploča u pitanju jer ovako možemo do besvjesti. Pogotovo što MSI ima/je imao užasno glup način označavanja ploča (obično MS-xxxx) i onda se pod tom oznakom krije nekoliko ploča.
#13 |
Premium
|
Sjećam se da je gore bio Award modular BIOS, taj komp sam i ja dobio tako da je moguće da je ploča novije proizvodnje, možda bi tu i kakva nadogradnja mogla proći, jel to dobro ili loše ako ima 4 memorijska utora, mislim da li je novije ili starije proizvodnje? |
![]() |
![]() |
#14 | |
Avocado
|
Citiraj:
Ako imaš slot1 utor za procesor onda imaš i815 ili slabiji chipset, a ako je s370 onda si na konju jer u tom slučaju možeš sve Coppermine procesore strpat na njih. Uz malo sreće možda matična ima podršku za FCPGA2 Tualatin procesore, a celeroni se danas nađu za sitne novce. Uvijek možeš nabaviti i slot1 - s370 adapter, imam dva kod kuće. Na njih onda klasični s370 proc i onda u slot1.
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
4 mem. utora ne govore ništa o ploči - ni čipset, ni socket, a ni starost kao što o tome ne govori ni Award BIOS. Nađi oznaku MS-xxxx na njoj pa ćemo saznati više. Sve drugo su špekulacije i trošenje vremena.
#16 |
Premium
|
Ok, neću moći znati koja je ploča idućih desetak dana pa nek tema ostane otvorena da vidim jel se može tu nešto za sitnu lovu pojačat, ovi procesori od 2.5 gb su vidim bagatela, diskovi od 80 gb također, a trebala bi memorija od bar 1 gb i nekakva grafička bar 125 mb. Jel ta oznaka MS-xxxx negdje na ploči ili se može vidjeti u BIOSU? |
![]() |
![]() |
#17 | |
Avocado
|
Citiraj:
![]() Zaboravi na takve komponente ![]() Još je 1GB rama ok ako imaš dobru ploču, ali 2.5, pretpostavljam GHz na toj ploči je no go, čisto jer je najveći takt s370 proca 1.4GHz (aj fink)
![]() |
#18 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: nino. 08.08.2011. u 19:23. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|