Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Pisači i skeneri
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.03.2013., 07:37   #1
dxdandy
Premium
Moj komp

dxdandy's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Printer printa samo boje ili samo crni dio Canon iP4200

Pozdrav,

od nedavno imam problem sa printerom Canon iP4200.
Kad stavim printati naki text koji u sebi recimo ima i dio texta koji je u drugoj boji on samo isprinta taj dio texta koji je u boji a ono što je crno ne printa a glava ide lijevo-desno.
Onda ako stavim da se printa crno-bijelo tj. greyscale onda printa sve.Znači ne može kombinirati boje i crnu boju zajedno.

Kad printam na DVD ili CD disk onda uredno printa i crnu boju i ostale boje zajedno u kombinaciji.

U čemu je problem? Probao sam sve alate koje imam ponuđene u opcijma od printera za čišćenje glave i sl. ali nije pomoglo.

Thx !
dxdandy je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2013., 09:08   #2
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
kada stavis da printa crno-bijelo, on koristi boje za ispis..to se moze vidjeti tako sto ti je ispis sivkast. a kada printas tekst koristi se samo crna boja, zato ti nema ispisa.

čestitam, uništio si glavu sa 17kn vrijednim zamjenskim tintama. bacanje u smeće..

Oglas
Staro 05.04.2013., 09:21   #3
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Zašto bi uništio glavu? Imam isti printer i imo sam svašta od ciscenja glave sa destiliranom vodom i alkoholom do ispiranja jer je magenta iscurila pod cijan.

Prvo si isprintaj nozzle check da vidiš šta je zaštopano, drugo provjeri razine boje ručno.
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2013., 15:11   #4
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Uništio glavu zamjenskim bojama? Glupost. Višegodišnje korištenje ip4200 i ip4500 sa zamjenskim bojama. Na 4200 crkla glava ali taj printer se isplatio više puta koliko je radio. Na 4500 crkla neka elektronika i nije bilo isplativosti popravka, ali glava je bila OK.
Po pročitanom, glava je crkla te se može probat očistit alkoholom al nema garancije. Meni je jednom uspjelo, jednom nije.
Na samu glavu utječe dosta stvari; ako je printer isprintao masu stranica, glava se haba, s druge strane ako rijetko radi, može se zasušit. To je potrošna stvar, a taj 4200 nije u cvijetu mladosti. Popravak je u pravilu neisplativ pošto glava košta cca 90 % cijene novog printera. A ona nije jedina stvar koja se troši. Tak da je uvijek isplativije kuptit novi printer.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2013., 21:38   #5
Mac_F
Pauk mrežar
Moj komp

Mac_F's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Ja sam na svom epsonu oživio boju (magenta mislim) sa mješavinom izopropilnog alkohola i vode. Printer je star oko 10g i donedavno je printao normalno, a cijeli život radi samo sa zamjenskim orinkovim tintama. Bio je resetiran waste ink counter i nakon toga se još dosta printalo, čak sam pred kraj počeo i puniti iz 1L orink boce s bojom xD
Nažalost, u zadnjih pol godine/godinu je crna počela musat, klik za sliku. Boje rade normalno, probao head alignment i očistio glavu. Pretpostavljam da se jednostavno potrošio, no ako neko ima neku ideju kako bi mu mogao pomoć pucajte. Iako imam i njegovog brata C43UX kojeg isto punim tintom za bagatelu, te novi laser, žao mi ga je bacit jer ima scanner na sebi, a i imam 3/4 litre boje još
Staro 06.04.2013., 17:42   #6
JozicA
Vozi Miškoooo!!!
Moj komp

JozicA's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Ista stvar kod mene, Pixma Ip3000, vise neprinta crnu, boje rade ali crna ne vise, tj. kad printam sliku sve se isprinta osim crne. Nist nepomaze, ni ciscenje nije pomoglo.

Ali mi nije zao, za 12kn/kom koliko sam placao zamjenske tinte dosada, isprintao na tisuce i tisuce stranica, a tek CD i DVDa.

Sada trazim sljedeci printer.
Staro 16.04.2013., 11:07   #7
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Uništio glavu zamjenskim bojama? Glupost. Višegodišnje korištenje ip4200 i ip4500 sa zamjenskim bojama. Na 4200 crkla glava ali taj printer se isplatio više puta koliko je radio. Na 4500 crkla neka elektronika i nije bilo isplativosti popravka, ali glava je bila OK.
Po pročitanom, glava je crkla te se može probat očistit alkoholom al nema garancije. Meni je jednom uspjelo, jednom nije.
Na samu glavu utječe dosta stvari; ako je printer isprintao masu stranica, glava se haba, s druge strane ako rijetko radi, može se zasušit. To je potrošna stvar, a taj 4200 nije u cvijetu mladosti. Popravak je u pravilu neisplativ pošto glava košta cca 90 % cijene novog printera. A ona nije jedina stvar koja se troši. Tak da je uvijek isplativije kuptit novi printer.
slikat cu ti koliko imam ip4200 koji nisu bili tvoje srece

p.s. uništio as in "začepljene mlaznice zbog premalog korištenja". jer ako ne printaš stalno, zamjenske boje se osuše puno prije i oštete mlaznice.
Staro 16.04.2013., 21:28   #8
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Ako printaš malo, osuše se mlaznice i s original bojom. Najbolji primjer moja sestra, neka pixma, mislim da je 3600, tak nešto, printala svake prestupne i na koncu ga bacila u smeće. Oriđiđi boje, nije htjela zamjenske baš zato što malo printa.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 18.04.2013., 08:19   #9
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

takve glave se u servisu čak i daju odčepiti, ali uvijek ti dođe da najjeftiniji sat servisera ti je pola vrijednosti printera nažalost.

i još da su im barem te glave koje su lako izmjenjive jeftinije, nego dođu oko 320kn+pdv
Staro 18.04.2013., 08:24   #10
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Kad sam ja pitao za novu glavu, koštala je 600 kn. Novi model printera u dućanu je koštao 700 kn.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.04.2013., 08:54   #11
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

zadnja cijena koju sam ja imao 450kn + pdv preko canon službenog servisa, sad sam provjerio. moja greska
Staro 19.04.2013., 11:58   #12
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Imam Pixmu IP4000 u koju nikada nije ušla neoriginalna tinta. Printa se svakako, sa pauzama od pola godine do 500 stranica u jednom danu.

Mlaznice su se začepile u dva navrata, ali uz dan-dva namakanja u destiliranoj vodi, sve radi kao prvog dana. Strašan printer...
Garro je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno