|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ne želi pokrenuti boot sa CD-ROM-a
pozz Imam jednu staru matičnu ploču Asus P3V 4x sa VIA chipsetom htio bi je upogoniti ali imam jedan problem sa njom kad sve složim ubacim Cd windowsa odredim boot opciju da boota sa CD-roma restartam u startup normalno ocita cd-rom hdd , no kad bi trebalo pokrenuti boot sa CD-roma pokaze mi se "PRESS A KEY REBOOT"???
My modd cabel&sleeving&case&water&cooling,VGA block K:HDD Maxtor MaXLine Plus II 250Gb sata IBM ThinkPad T30,T40, T43-1871,Z60mP: starije brojeve auto časopisa classiccars,Quattroruote,Motor Klassik,Markt ponude na PM. K:Karambol ili neispravne iPhone, Samsung,Sony,Nokia,LG,Huawei,Xaomi uređaje |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ti se pretplatio na bleme sa starim hw - om ? ![]() Probao drugi cd-rom, jel ovaj "kuži" boot cd medij ? Ako ima boot menu koristi njega pa mu narediš da ide na cd. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
lkw_pkw
meni je zanimljiv ovaj stariji hw od novijeg ![]() probat cu staviti drugi CD-rom no ovaj koji sam spojio sa nim sam na drugim pločama bez problema dizo windowse.
My modd cabel&sleeving&case&water&cooling,VGA block K:HDD Maxtor MaXLine Plus II 250Gb sata IBM ThinkPad T30,T40, T43-1871,Z60mP: starije brojeve auto časopisa classiccars,Quattroruote,Motor Klassik,Markt ponude na PM. K:Karambol ili neispravne iPhone, Samsung,Sony,Nokia,LG,Huawei,Xaomi uređaje |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
poruka??
My modd cabel&sleeving&case&water&cooling,VGA block K:HDD Maxtor MaXLine Plus II 250Gb sata IBM ThinkPad T30,T40, T43-1871,Z60mP: starije brojeve auto časopisa classiccars,Quattroruote,Motor Klassik,Markt ponude na PM. K:Karambol ili neispravne iPhone, Samsung,Sony,Nokia,LG,Huawei,Xaomi uređaje Zadnje izmijenjeno od: lkw_pkw. 24.04.2011. u 19:24. Razlog: slika |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Vjerojatno nema veze sa error - om al stavi hdd na primary kanal kao master a cd na secondary kao master. ![]() Jedno od rješenja (mada šašavo zvuči), stavi prazni floppy u drive pri instalaciji (ima opisano u jednim linku). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Fedora to je neki free OS?Misliš da to podržava ovaj stariji hw? Probao sam ovo sto mi je kolega Nikky predložio no isti se problem pojavljuje??Dal je moguce da je neka hardwerska greska? biosu mi ništa ne signalizira.
My modd cabel&sleeving&case&water&cooling,VGA block K:HDD Maxtor MaXLine Plus II 250Gb sata IBM ThinkPad T30,T40, T43-1871,Z60mP: starije brojeve auto časopisa classiccars,Quattroruote,Motor Klassik,Markt ponude na PM. K:Karambol ili neispravne iPhone, Samsung,Sony,Nokia,LG,Huawei,Xaomi uređaje Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 26.04.2011. u 16:19. Razlog: spajanje postova |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
ako ti treba ta kanta samo za net stavi linux puppy |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Mislim da je glavni krivac ovdje VIA Apollo Pro133A chipset. Fedora je jedna od (mnogih) distribucija Linux - a, na netu našao da se Mandrake, Suse Linux, Red Hat 7.0/7.2/7.3 uredno instaliraju na tu mobo (također Linux distre). Prilikom install - a probaj ugasit ACPI (vidi opcije). |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
pročešljoi sam cijeli bios od ploče nisam nemogu nač tu opciju "ACPI"
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Ne u opcijama BIOS - a nego u install / setup opcijama Linux - a. Nisi naveo koju distru dižeš pa zato nema detaljnije preporuke. Za primjer Ubuntu ima fino napravljeno promjenu boot opcija: https://help.ubuntu.com/community/BootOptions |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
ptrobat cu se malo poigrati sa tim hvala na link,probao sam i sa Fedorm ali isto je izbacivao neki eror?
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|