|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2012
|
LCD nema zvuk na Slovenskim programima
Imam LCD TV spojen na stereo receiver Yamaha,ali nema zvuka na Slovenskim programima dok na Hrvatskim ima,da li tko zna zašto? Zadnje izmijenjeno od: ericmali. 18.05.2012. u 09:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Pretpostavljam da je receiver MPEG-2. Ako se ne varam za SLO programe je potreban MPEG-4. EDIT: Brzoplet sam, ovaj "stereo" ispred receiver-a sam zanemario. Ignoriraj post.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Zvuk mi krene preko zvučnika na Slo.programima,ali samo 2,3 sekunde i onda se opet čuje samo na tv,a kada prebacim na Hr.programe opet se normalno čuje na zvučnicima preko s.receivera |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
LCD Hitachi(MPEG4),spojen cinch kabelom(crveno ,bijelim) na stereo receiver Yamaha i kao što sam pisao na našim programima ima zvuk na zvučnicima od receivera,a kada prebacim na slovenske zvuk bude 2,3 sekunde i onda se čuje samo na tv,kadd vratim na neki naš program zvuk se opet čuje i na zvučnicima od receivera |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Nema ti zvuka jer ga slovenci kodiraju u AAC (Advanced Audio Coding) a to tvoj receiver hardverski ne podržava (isto tako nebi imao zvuk ni na mađarskim programima) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
AAC bi mogao biti problem ali buduci da su TV-receiver spojeni analognim RCA kabelom, audio dekodira TV a ne receiver. Tako da ne vidim nista drugo nego problem zbog zastite u TV-u koja onemogucava takav audio signal na analognim izlazima. Kako je već domis rekao, probaj spojiti optikom ili koaksijalnim. Ako ti te ulaze receiver nema, ima za nabavit konverter, recimo ovaj (dalo bi se i na eBay-u naci nesto, ovaj je definitivno preskup).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
|
![]() |