Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.05.2011., 12:07   #1
paint-it-black7
...estranged....
Moj komp

paint-it-black7's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
wd caviar blue 640gb skljoca

Imam wd caviar blue 640gb , kupljen 17.08.2010. i linksu !
Prije nego je prestao radit , pojavio se nekakav crveni ekran (nije red screen of death , bar mislim) S nekih cini mi se 5 mogucnosti odabira boota ili tako nesto , nisam stigao procitat jer je kratko trajalo !

Nakon toga , sam pokusavao upaliti komojuter , ali neuspjesno !
Dodje do dijela gdje mala crtica blinka u gornjem lijevom cosku i tako to blinka i blinka !
Nisam dugo cekao jer mi se ventovi na grafi pale tek kad udjem u windowse , ali nisam znao ni u cemu je tocno problem !
Palio sam ga par puta , pa sam napravio clear cmos , pa ponovo palio pa nishta !
Pa sam usao u bios , i tamo je sve bilo uredu !
Pa ponovno paljenje , i prilikom "blinkanja" i iscekivanja podizanja OS-a , slucajno sam cuo sitno "skljocanje" i zakljucio da to moze biti samo hdd !
U biosu ga uredno prepozna , izvadim ga i ubodem u drugi komp , u kojem doticni blokira podizanje win7-ce i u biosu ga nema , kasnije sam uspio podignit sustav dok je bio spojen , ali ga ni u windowsima nije prepoznao !

E sad , meni je najveca nepoznanica taj crveni ekran , i dali hdd-u ima spasa , ima 500gb podataka ...i naravno da su bitni ...

Svaka pomoc i odgovor su dobro dosli , i ako ima slicna tema s ovakvim simptomima nisam ju nasao !

Unaprijed vam hvala !
paint-it-black7 je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2011., 12:29   #2
Roy
15/JG52
Moj komp

Roy's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor paint-it-black7 Pregled postova
Svaka pomoc i odgovor su dobro dosli , i ako ima slicna tema s ovakvim simptomima nisam ju nasao !

Unaprijed vam hvala !

Ako to nemaš odi kod frenda, proggoglaj za Hiren (bootabilni CD, odnedavno i DVD, zadnji je mislim 13.1), downloadaj i zaprži na medij. Složi u BIOSu boot sa CDa/DVDa, potraži u izborniku dijagnostiku WD diskova, odvrti je i javi što ti kaže.
Roy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.05.2011., 16:00   #3
Luce
iVar

Luce's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
"škljocanje" kod WD ti je sasvim normalno,pogledaj malo po forumu bas je bila ta tema o skljocanju WD-a.

Luce je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2011., 16:43   #4
paint-it-black7
...estranged....
Moj komp

paint-it-black7's Avatar

Da procitao sam negdje na forumu da je glava programirana da se gasi nakon 7-8sec nerada .
Ali kod mene je problem u tome sto stalno skljoca , i nece pokrenit windowse , nego samo tako stoji , blinka ona crtica i iz hdd se cuje skljocanje svake 2 sekunde !

Roy probat cu tvoj prijedlog navece , nabavio sam Hiren's bootcd , ali cu probat napravit bootabilnu verziju s usb sticka !

EDIT: Nishta od ovoga s Hiren's bootcd , ne podize sistem ni pod razno !

Zadnje izmijenjeno od: paint-it-black7. 26.05.2011. u 21:50.
Staro 02.06.2011., 18:45   #5
paint-it-black7
...estranged....
Moj komp

paint-it-black7's Avatar

Hdd poslan na reklamaciju , nakon isprobavanja druge elektronike !
Znaci neki je mehanicki kvar , kad dobijem objasnjenje iz linksovog servisera postat cu !

Hvala Roy-u i Luce-u i moze lock !
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno