|
![]() |
#1 |
...estranged....
Datum registracije: Oct 2008
|
wd caviar blue 640gb skljoca
Imam wd caviar blue 640gb , kupljen 17.08.2010. i linksu ! Prije nego je prestao radit , pojavio se nekakav crveni ekran (nije red screen of death , bar mislim) S nekih cini mi se 5 mogucnosti odabira boota ili tako nesto , nisam stigao procitat jer je kratko trajalo ! Nakon toga , sam pokusavao upaliti komojuter , ali neuspjesno ! Dodje do dijela gdje mala crtica blinka u gornjem lijevom cosku i tako to blinka i blinka ! Nisam dugo cekao jer mi se ventovi na grafi pale tek kad udjem u windowse , ali nisam znao ni u cemu je tocno problem ! Palio sam ga par puta , pa sam napravio clear cmos , pa ponovo palio pa nishta ! Pa sam usao u bios , i tamo je sve bilo uredu ! Pa ponovno paljenje , i prilikom "blinkanja" i iscekivanja podizanja OS-a , slucajno sam cuo sitno "skljocanje" i zakljucio da to moze biti samo hdd ! U biosu ga uredno prepozna , izvadim ga i ubodem u drugi komp , u kojem doticni blokira podizanje win7-ce i u biosu ga nema , kasnije sam uspio podignit sustav dok je bio spojen , ali ga ni u windowsima nije prepoznao ! E sad , meni je najveca nepoznanica taj crveni ekran , i dali hdd-u ima spasa , ima 500gb podataka ...i naravno da su bitni ... ![]() Svaka pomoc i odgovor su dobro dosli , i ako ima slicna tema s ovakvim simptomima nisam ju nasao ! Unaprijed vam hvala ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
15/JG52
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Ako to nemaš odi kod frenda, proggoglaj za Hiren (bootabilni CD, odnedavno i DVD, zadnji je mislim 13.1), downloadaj i zaprži na medij. Složi u BIOSu boot sa CDa/DVDa, potraži u izborniku dijagnostiku WD diskova, odvrti je i javi što ti kaže. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
iVar
Datum registracije: Nov 2009
|
"škljocanje" kod WD ti je sasvim normalno,pogledaj malo po forumu bas je bila ta tema o skljocanju WD-a.
![]() |
#4 |
...estranged....
|
Da procitao sam negdje na forumu da je glava programirana da se gasi nakon 7-8sec nerada . Ali kod mene je problem u tome sto stalno skljoca , i nece pokrenit windowse , nego samo tako stoji , blinka ona crtica i iz hdd se cuje skljocanje svake 2 sekunde ! Roy probat cu tvoj prijedlog navece , nabavio sam Hiren's bootcd , ali cu probat napravit bootabilnu verziju s usb sticka ! EDIT: Nishta od ovoga s Hiren's bootcd , ne podize sistem ni pod razno ! Zadnje izmijenjeno od: paint-it-black7. 26.05.2011. u 21:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
...estranged....
|
Hdd poslan na reklamaciju , nakon isprobavanja druge elektronike ! Znaci neki je mehanicki kvar , kad dobijem objasnjenje iz linksovog servisera postat cu ! Hvala Roy-u i Luce-u i moze lock ! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|