|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2011
|
(riješeno) Komp se smrzava
Poštovani, konfa mi je ovakva: Processor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz RAM 4GB Grafa NVidia GTS 250 Asus nanovo je stavljen hladnjak na proc.počišćena prašina iz kompa, a problem je slijedeći. Imam windows 7 64x nanovo instaliran jer sam mislio da je softwaerski problem, al opet se dešava, a to je da se smrzne s vremena na vrijeme. znači nije u nekim određenim radnjama već random. smrezne se i moram ga hard resetirat. kaj to je? ![]() ![]() hvala puno CPU temp. 38 dok je na mjestu. oko 45-47 dok je opterečen GPU 54 cijelo vrijeme MEM test ok... matična ploča mi je Asus P5Q / P5Q3 / P5QL Series napajanje:Antec earthwatts EA500d 500W Zadnje izmijenjeno od: Jurek Purek. 19.05.2011. u 19:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Master of the VCR
Datum registracije: Oct 2007
|
valja nekim od programa za praćenje temperature provjeriti kave su temperature proca i grafulje a potom testirati memoriju, ili ako imaš dva keksa memorije probati s jednim pa s drugim... a nije isključeno ni da te napajanje zafrkava. pogotovo ako ima godina i ako nije neko kvalitetnije. napajanja vremenom stare i komponente gube na efikasnosti... ako imaš nekog frenda s dobrim napajanjem pa da probaš? napajanje? a jebemu, sve super izgleda, i napajanje... najjednostavnije ti je od nekog nakratko posuditi memoriju i grafulju za početak pa probati. antec bi morao biti okej i više nego dostatan bez obzira na starost za tu konfu... to je najbolje što mogu smisliti. javi se opet kad probaš...
♦ As i was going up the stair ♦ I met a man who wasn't there ♦ He wasn't there again today! ♦ I wish, I wish he'd stay away.♦ Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 19.05.2011. u 22:12. Razlog: spajanje postova |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
update
sve isprobano - napravljen mem test nema grešaka -počišćen vent grafičke. -updatean bios grafičke -probao sam vadit mem van i radit testove brzine čitanja memorija s everestom (približno su jedna i druga iste) i kako kad radi! nekad zašteka za 10 minuta, a nekad radi 15h u komadu i sve je ok... neznam kaj napraviti dalje da i kad se smrzne lampica od HDD-a više ne svijetli... Zadnje izmijenjeno od: Jurek Purek. 22.05.2011. u 20:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Nikad nisam mislio da cu imati ovakve kretenske probleme, ali eto i mene. Imam isti problem. Smrzne mi se komp nakon random dogadjaja (ponekad igram igru, ponekad slusam muziku, a ponekad je idle). Sad, formatirao sam disk i sve je ponovno bilo ok. Smrznuo se jednom u tjedan dana. I onda nista do jucer (par mjeseci proslo) - nemam nista osim standardnih programa instaliranih. Antivirus tu, Win 7 original. Temperature provjereno ok. Ono sto je najzanimljivije je da se u SAFE MODEU ne smrzava komp! Znaci, pretpostavio sam da je softverski problem. ALI, kada se zamrzne, disk nastavi "roštati" jos par sekundi, i onda se sve utiša. Na hd tuneu je sve u redu. Ako je nešto hardverski, zašto u safe modeu sve radi? P.s. pardon sto trpam topic, ali bolje da ne otvaramo 100 tema, a mozda medjusobna rjesenja pomognu...
![]() |
#10 |
Registered User
|
meni se smrznuo danas 3 put. i onda sam promjenio grafičku, stavio sam neku ati radeon stariju... i bil mi je nekak sporiji prije , refresh ikona dok se tek upalil je bil spor i sve. inače mi je temp. bila na oko 60 grafičke sad je na 45°C bil sam i termovodljivu na onu staru grafu stavil al ništa... -ni meni se u DOS-u nije smrzaval ni dok sam instl. windowse nego. ono random u windowsima kako kad... zasad mi dela ok (već nekih 4-5 sati) ![]() Zadnje izmijenjeno od: Jurek Purek. 23.05.2011. u 21:00. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Registered User
|
0 bodova. opet zastekao dok sam gledao film na drugom monitoru koji je bil spojen na DVI izlazu.. i samo se čulo zaštekavanje zvuka onak sviljenje.... i zamrznula se slika i gotovo ![]() ne kuzim niti kak se ubdate-a bios prek tog asusovog smeća od programa |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
Poslije toga bi obavezno updateao bios, te u biosu stavio sve na default postavke. Za test ti preporucam da porbas s prime95 ili occt. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
MEMORIJA! |
![]() |
![]() |
|