|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Dell N5010 "clicking sound"
Pozdrav svima, prije cca mjesec dana sam kupio ovaj laptop. Nedavno se iz njega počeo čuti zvuk koji jedino mogu opisati kao "clicking sound". Otprilike kao kad ubacis floopy disk pa kad "kvrcne", samo malo tiše. Zvuk se ne javlja u redovnim intervalima, kako kad. Nekad par puta u minuti, nekad se u sat vremena ne javi nijednom. Malo sam googla-o u vezi toga i najviše se spominje hard disk failure. Zamolio bih vlasnike ovog laptopa da kažu da li su se susreli s ovim problemom i općenito stručnjake s foruma što misle o čemu se radi. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Koji je tvrdi disk u pitanju? Ako je WD, moguće da taj zvuk uzrokuje IntelliPark, a to se može riješiti isključivanjem istoga ili povećanjem vremenskog perioda nakon kojeg se parkiraju glave diska. Više o tome smo pisali ovdje. ![]() Također može biti softverski uzrokovan problem, znam da pojedina Power Management rješenja proizvođača laptopa imaju opciju stavljanja diska na standby svakih x minuta. Pretpostavljam da i Dell ima neku svoju softversku izvedbu Power Management. Skini HDTune i okači screenshot Health taba. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Hvala puno na odgovoru, tOta! Pogodio si, WD je u pitanju. Evo screenshot ovog programa sto si rekao. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|